Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Neptune είναι ένα μικρό ξύλινο σκάφος που ανήκει στην ΑΝΕΝΔΥΚ. Το Neptune έχει Νηολόγιο Χανίων 178, είναι κατασκευασμένο το 1982, έχει μήκος 20 μέτρα με μέγιστη ταχύτητα 11 κόμβων. Το Neptune συνήθως κάνει δρομολόγια μεταξύ Χώρα Σφακιών και Λουτρό, αλλά τα ΣΚ έκανε στη γραμμή Παλαιοχωρα Σουγιά Αγία Ρούμελη.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Για τη γραμμη Χωρα Σφακιων για Λουτρο, ειναι μια χαρα μιας και είναι και η αποσταση μικρη.

Από Παλαιοχωρα όμως και με 3 ωρες ταξιδι στο Λυβικο θα πρεπει να υποφερει

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ρηγμα απο αγνωστη αιτια παρουσιασε εν πλω σημερα το απογευμα το Neptune(και οχι ο Neptune :P )με αποτελεσμα να μεινει ακυβερνητο συμφωνα με το zarpanews.

Quote

Περιπέτεια με αίσιο τέλος είχαν οι 19 επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου Neptune το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρό – Χώρα Σφακίων.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο προκαλώντας αναστάτωση στους 19 επιβάτες του, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρό – Χώρα Σφακίων. Το πλοίο υπέστη ρήγμα την ώρα που βρισκόταν εν… πλω σημαίνοντας συναγερμό στις Λιμενικές Αρχές.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής όταν σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο υπέστη ρήγμα με αποτέλεσμα να αρχίζει να μπάζει νερά.

Ο καπετάνιος ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και ρυμούλκησαν το πλοίο στην Χώρα Σφακίων με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να κινδυνέψει κανείς από τους επιβάτες.

Όπως αναφέρουν λιμενικές πηγές, έχει εντοπιστεί το ρήγμα και αναμένεται να διορθωθει.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ αναφέρει ότι μετά την ακυβερνησία, υπήρξε προσάραξη και ημιβύθιση του Ε/Γ-Τ/Ρ Neptune στη Χώρα Σφακίων.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ'' Ν. Χανίων 178, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 100m από την είσοδο του λιμένα Χώρας Σφακίων, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβάτες και τρία (03) μέλη πληρώματος.

Άμεσα ενημερώθηκαν προς παροχή τυχόν συνδρομής τα ελλιμενισμένα Α/Κ ''ΓΕΡΟ ΜΕΡΗΣ'' Ν. Χανίων 205 και Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑΞΙ ΔΑΜΟΛΟ'' Ν. Χανίων 659, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Χανίων 648.

Το ακυβέρνητο πλοίο προσάραξε, ενώ ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν. Χανίων 636, το οποίο είχε αρχικά σπεύσει προς παροχή συνδρομής, και κατέπλευσαν στο λιμένα Χώρας Σφακίων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Στη συνέχεια, λόγω εισροής υδάτων και αδυναμίας αντιμετώπισης αυτής με ιδία μέσα, το πλοίο μετακινήθηκε σε αβαθές σημείο στην ανατολική πλευρά του λιμένα Σφακίων, όπου ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ''.

 

Φωτογραφικό υλικό από τη χθεσινή επιχείρηση διάσωσης του Neptune υπαρχει στο flashnews

neptune-sfakia-1.JPGneptune-sfakia-2.JPGneptune-sfakia-4.JPG

neptune-sfakia-6.JPGneptune-sfakia-1 (1).jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Τυχεροι ηταν παντως

Αν δεν ηταν στα 100 μετρα από το λιμανι αλλα καπου πιο ανοιχτα δεν ξερω αν θα προλαβαιναν να τους μαζεψουν.Εντωμεταξυ στις φωτο φαινεται το πλοιο να βρίσκεται σχεδόν πανω στα μπλοκια.Δεν ξερω ποσο ελεγχομενο ηταν αλλα δεν ηθελε πολύ να πεσει πανω τους

Link to comment
Share on other sites

Just now, Nikos_Chania said:

Στην αγορά δύο νέων πλοίων προχώρησε η ΑΝΕΝΔΥΚ, που δραστηριοποιείται στις γραμμές των Σφακίων, του Λουτρού, της Αγιάς Ρουμέλης, της Σούγιας, της Παλαιόχωρας και της Γαύδου.

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα το πλοίο βρίσκεται σε επισκευή της ζημιάς

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι επισκευές στο πλοίο Neptune προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς και πιστεύεται ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπει ξανά στα δρομολόγια της εταιρίας από Χώρα Σφακίων προς Λουτρό και Αγία Ρουμέλη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με απόκομμα εισιτηρίου που βρέθηκε τυχαία εχθές, με χθεσινή ημερομηνία 12/8, το ΝΕΠΤΟΥΝ έχει ξεκινήσει δρομολόγια, και στους πίνακες δρομολογίων της ΑΝΕΝΔΥΚ είναι περασμένα δρομολόγια του πλοίου από 31/7.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...