Jump to content
Shipfriends

Bore Bay (IMO 9122007)


Recommended Posts

On 10/15/2017 at 2:22 PM, Nick the Greek said:

Να συμπληρώσω πως η ΓΝΒ, ναύλωσε και το roro Bore Bay το οποίο και ξεκίνησε ήδη δρομολόγια από τη Γένοβα και είναι καθ' οδόν πρός τη Μάλτα. Αύριο το πρωί δίνει άφιξη στα μέρη του Μάριου λοιπόν. 

Το πλοίο όντως ξεκίνησε δρομολόγια, αναχωρήσεις από Γένοβα το Σάββατο το βράδυ για άφιξη απ' ευθείας στη Μάλτα το πρωί της Δευτέρας στις 0500. Επιστροφή στη Γένοβα την Τετάρτη, μέσω Παλέρμο και παραμονή μέχρι το Σάββατο, που μου φαίνεται λίγο ασυνήθιστο.

 

Σημειωτέον πως το ίδιο δρομολόγιο(αναχώρηση από Γένοβα το Σάββατο το βράδυ και άφιξη Δευτέρα πρωί στη Μάλτα απ' ευθείας) κάνουν εναλλάξ τα Eurocargo Venezia και Eurocargo Malta, της Grimaldi.

Edited by Nick the Greek
Tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το παπόρο αυτή την εβδομάδα, γυρνώντας πρός βορρά από τη δεύτερη προσέγγισή του στο Trapani, δεν πήγε Γένοβα όπως έκανε μέχρι τώρα. Αντίθετα πήγε Λιβόρνο και νωρίτερα σήμερα ξαναέφυγε για Trapani. Οπότε η μέχρι τώρα σταθερή προσέγγισή του από Γένοβα(Σάββατο βράδυ) πρός Μάλτα(Δευτέρα χαράματα), δεν φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί. Υποθέτω πως οι ιθύνοντες της GNV δοκιμάζουν πράγματα στην αγορά. Το να φτάνουν πάντως μαζί 2 ρορό(το άλλο της Grimaldi) από τον ίδιο προορισμό στη Μάλτα την ίδια ώρα, είναι νομίζω υπερβολικό.

 

EDIT

 

Άκυρα τα παραπάνω, Γένοβα και μετά Μάλτα πάει το πλοίο όπως τις προηγούμενες εβδομάδες, με μπέρδεψε ο προορισμός στο AIS.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Για να λέμε και τα ξεφτιλίκια των άλλων βέβαια, κι όχι μόνο του Grimaldi, η GNV δεν έχει την παραμικρή αναφορά στην ιστοσελίδα της, ούτε στο καινούριο πλοίου του στόλου, αλλά ούτε και στη γραμμή που κάνει. Ούτε καν στο κομμάτι Cargo. Κι έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη των δρομολογιών. Εκπληκτικό πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η GNV κάνει διάφορες τσαχπινιές με τα δρομολόγια του ρορού τούτου. Πιο συγκεκριμένα στην επιστροφή της Τρίτης το πρωί από Trapani, αντί για Livorno όπως βλέπαμε μέχρι τώρα το πλοίο πήγε καρφί στη Γένοβα. Κι από εκεί με άμεση αναχώρηση για Palermo πρώτα και μετά Trapani όπου και αναμένεται να φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ναύλωση του πλοίου -και ίσως και η γραμμή- μάλλον τελείωσαν άδοξα. Το περασμένο Σάββατο το πλοίο έκανε την κανονική του αναχώρηση από Γένοβα για Μάλτα όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας. Ακολούθως πήγε στο Παλέρμο όπου και νομίζω πως τα φορτηγά μεταφορτώθηκαν στο GNV Azzurra με προορισμό τη Γένοβα. Το πλοίο αναχώρησε πρίν λίγες ώρες από το Παλέρμο με προορισμό το Lubeck της Γερμανίας. Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι η γραμμή.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύντομη όμως η ναύλωση, το πλοίο πήγε στο Lindo κοντά στο Odense της Δανίας. Εκεί υπάρχει και ναυπηγείο, υπάρχει όμως και λιμάνι. Για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το παρακατω post και την  μετάφραση κατω από μέλος(μέσω Google Translate οπως ειπε)του fb group Ferries,το πλοιο θα αντικαταστησει το Elizabeth Russ.
"Already in April, a new ship will appear on the Stena Line ferry from Gdynia to Nynäshamn. A ro-ro unit named Bore Bay will replace the previously used ferry Elisabeth Russ."

Edited by Marios Superfast
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Το Bore Bay έχει υποστεί δύο σημαντικές μετασκευες στη διάρκεια της ζωής του. Το πλοίο σαν Heralden είχε κατασκευαστεί σαν Ro-Ro και κράτησε αυτή τη μορφή του μέχρι το Νοέμβριο του 2006 που υπέστη μετασκευή στο ναυπηγείο Cosco στη Nantong της Κίνας, για μετατραπεί σε Ro-Ro Carrier με το όνομα Auto Bay. Αφού δούλεψε για 10 χρόνια σαν Ro-Ro carrier πέρυσι επανηλθε στην αρχική του μορφή στο ναυπηγείο Fayard στη Odense της Δανίας και πήρε το όνομα Bore Bay. Τέλος να προσθέσω ότι το Bore Bay έχει ναυλωθει για 12 μήνες από τη Stena Line. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δεν ξέρω αν είναι ακόμη με τη Stena το πλοίο ή αν έχει υποναυλωθεί κάπου αλλού, πάντως εδώ και αρκετό καιρό κάνει δρομολόγια μεταξύ Lubeck και Hanko.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 9 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...