Jump to content
Shipfriends

Βλάβες επιβατηγών οχηματαγωγών ανοικτού τύπου και αμφίδρομων


Recommended Posts

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ ΄ΘΑΣΟΣ VΙΙ΄ στην Καβάλα

Πηγη: ΥΕΝ

Quote
Αδυναμία απάρσεως του καταπέλτη παρουσιάσθηκε, πρωινές ώρες της Παρασκευης 03/07/09, στο Ε/Γ-Ο/Γ ΄ΘΑΣΟΣ VΙΙ΄ Ν.Π. 1093, κατά τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Θάσου για λιμένα Κεραμωτής.

Ο απόπλους του εν λόγω πλοίου απαγορεύτηκε από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας.

Η επιβατική κίνηση εξυπηρετήθηκε άμεσα από το Ε/Γ-Ο/Γ ΄ΘΑΣΟΣ V΄.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ακινητοποιήθηκε ο «Ποσειδώνας»

Μηχανική βλάβη παρουσίασε σήμερα το πρωί το Ε/Γ-Ο/Γ «Ποσειδώνας» Ν.Π. 11935, στο λιμάνι της Αρκίτσας, στον απόπλου του κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Αιδηψό.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους από την τοπική Λιμενική Αρχή, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να επιθεωρηθεί από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ οι 55 επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ» Ν.Π.10560.

Από την zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΟΛΟΣ» Ν.Π.11472 στον Ωρωπό

Πηγή: ΥΕΝ

Χθες στις 17:00, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, για βλάβη στα ελικοπηδάλια του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΟΛΟΣ» Ν.Π. 11472, στο λιμάνι του Ωρωπού, κατά τη διαδικασία απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Ερέτρια.

Οι επιβάτες του «ΑΙΟΛΟΣ» προωθήθηκαν άμεσα με το επόμενο πλοίο της πορθμειακής γραμμής.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους από την τοπική Λιμενική Αρχή, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να επιθεωρηθεί από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ ΣΟΦΙΑ Π στις Σπέτσες

Πηγη: ΥΕΝ

Σήμερα το πρωί, η Λιμενική Αρχή Σπετσών ενημερώθηκε ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΦΙΑ Π.» Ν.Π. 8780, πορθμειακής γραμμής Σπετσών-Κόστας με ώρα αναχώρησης 10:00, παρέμεινε ανεκτέλεστο, λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙΙ» στην Πάτρα

Χθες στις 23.40, η Λιμενική Αρχή Πάτρας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙΙ» Ν.Π. 7301, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο ανατολικό προβλήτα του Ρίου, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Στην συνέχεια έγινε έλεγχος από το τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπίστωσε θραύση παρεμβύσματος (φλάντζας) κυλίνδρου στην δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙΙ» , μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ χθες, 20/11/2012, στo Άγιο Όρος.

Η Λιμενική Αρχή Ιερισσού ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα ότι κατά τη διάρκεια απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» Ν.Π.9492 στο λιμάνι της Τρυπητής Χαλκιδικής, για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ουρανούπολη για Δάφνη και επιστροφή, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά (ΔΕ) κύρια μηχανή.

Άμεσα μετέβη στο πλοίο προσωπικό του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) της Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας τη βλάβη.

Από το Λιμεναρχείο Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της γραμμής.

Πηγή : hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ Καναρης στο Ρίο 
Μηχανική βλάβη στον προκινητήρα (μίζα) παρουσίασε μεσημβρινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ» Ν.Π. 6994, το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στην Π/Θ γραμμή Ρίου – Αντιρίου, στο λιμένα Ρίου.
Κατόπιν επιθεώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, διαπιστώθηκε αδυναμία προκίνησης αριστερής κύριας μηχανής λόγω μη κανονικής λειτουργίας προκινητήρα.
Από την Λιμενική Αρχή Ρίου απαγορεύτηκε η συνέχιση των δρομολογίων του “ΚΑΝΑΡΗΣ” και βραδινές ώρες χθες, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα του επετράπη η συνέχιση δρομολογίων.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη στο καταπέλτη του Ανασσα Μ στην Καβάλα στις 22/4

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής Καβάλας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΑΣΣΑ» Ν.Π. 12263, για περιστατικό βλάβης του καταπέλτη, κατά τη διαδικασία απόπλου από λιμένα Κεραμωτής προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένα Θάσου.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν 82 επιβάτες, 17 Ι.Χ. και 16 Φ/Γ, οι οποίοι αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΑΝΑΣΣΑ Μ», ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης, του επετράπη.

 

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Μηχανική βλάβη πλοίου στον Πειραιά

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά , από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ» Ν.Π. 10560,  ότι η Νο1 αντλία πηδαλίου του πλοίου δεν ανταποκρινόταν για την καλή λειτουργία του τιμονιού.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά για Σουβάλα Αιγίνης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ» , μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης Πιστοποιητικού Αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στην Αίγινα με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Πηγή: Λιμενικό Σώμα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Νικολαος Α είχαμε στο Ρίο τη Παρασκευή 15/07/16

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α'' Ν.Π. 7163 για περιστατικό μηχανικής βλάβης κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Ρίου προς το λιμένα Αντιρρίου.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Αντιρρίου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 58 επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγή: ΥΕΝ

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Παντανασσα είχαμε στο Ρίο τη Κυριακή 31/07/16

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ'' Ν.Π.9561 παρουσίασε βλάβη λόγω απώλειας ηλεκτρικής ισχύος, κατά τη διαδικασία φόρτωσης στο δυτικό λιμένα Ρίου, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς το λιμένα Αντιρρίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ'' μέχρι διαπίστωσης βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ τα δρομολόγια της ανωτέρω πορθμειακής γραμμής δεν εκτελέστηκαν από 05:00 έως 07:00.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' Ν.Π. 10093, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από το λιμένα Παξών, παρουσιάστηκε αδυναμία καθόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Το ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στη ράμπα Νο1 λιμένα Ηγουμενίτσας και πραγματοποιήθηκε κάθοδος του καταπέλτη από το πλήρωμα με χειροκίνητη διαδικασία, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα επτά (37) επιβάτες , τα εννέα (09) Ι.Χ.Ε. οχήματα και τα πέντε (05) φορτηγά οχήματα.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης λιμένα Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε φθορά στον σφιγκτήρα του σωλήνα υψηλής πιέσεως ελαίου της αντλίας κίνησης του καταπέλτη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και εκ νέου επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης λιμένα, επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Θάσος Ι στη Θάσο

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ Ι” Ν.Π. 11657, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα για λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, διαπιστώθηκε βλάβη στο συρματόσχοινο του καταπέλτη.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ μετά από την αποκατάσταση της βλάβης, σύμφωνα με το βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Ζευς στο Ρίο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΖΕΥΣ” Ν.Π. 12486, ότι κατά την διαδικασία φόρτωσης του πλοίου στο δυτικό λιμένα Αντιρρίου, με προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένα Ρίου, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη λόγω απώλειας ηλεκτρικής ισχύος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης πλοίου μετά από βλάβη-ζημιά, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και η ανανκοίνωση της βλάβης του Σαμαριά Ι:
 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΜΑΡΙΑ” Ν.Χ. 16, για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Λουτρού Σφακίων προς λιμένες Αγίας Ρουμέλης Σφακίων-Σούγιας και Παλαιόχωρας, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο υδραυλικό σύστημα χειρισμού πρωραίας στεγανής θύρας (καταπέλτης) του πλοίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 25 επιβάτες και τα 05 Ι.Χ.Ε οχήματα, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Βλάβες επιβατηγών οχηματαγωγών ανοικτού τύπου και αμφίδρομων
  • 6 months later...

Βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Θεοσκέπαστη στην Ιερισσό

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ'' Ν. Ιερισσού 12346, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Αμμουλιανής προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Τρυπητής, για αδυναμία χειρισμού εκκίνησης λόγω βλάβης στην αντλία πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι δεκαοχτώ (18) επιβάτες, τα τέσσερα (04) Ι.Χ. και το ένα (01) Φ/Γ που ανέμεναν στο λιμένα Αμμουλιανής προς επιβίβαση, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο Ε/Γ Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ

Quote

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ'' Ν.Π. 10248, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Κόρφου Θηρασίας παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

        Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο Τοπικής Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσε τη βλάβη και στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


 

 

 

Από την ανακοίνωση του Λ.Σ.

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ Βάσος Κ στην Κεφαλληνία

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΑΣΟΣ Κ” Ν.Π. 10431, μετά το πέρας των δρομολογίων του πλοίου στη γραμμή Πεσσάδα Κεφαλληνίας – Άγιος Νικόλαος Βόλιμων Ζακύνθου παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Λευκίμμη στη Λευκίμμη

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΛΕΥΚΙΜΜΗ'' Ν.Π. 10870, για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου,πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Λευκίμμης Κέρκυρας, για το λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στην περιοχή μετέβη στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου  διαπίστωσε θραύση του συστήματος ανύψωσης καταπέλτη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες των επόμενων δρομολογίων προωθήθηκαν στο λιμένα Ηγουμενίτσας με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ηλεκτρολογική βλάβη σε στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Πόρος στον Πόρο 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ” Ν.Π. 8839, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαλατά προς το λιμένα ν. Πόρου, παρουσίασε ηλεκτρολογική βλάβη.

Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα Πόρου, διαπιστώθηκε βλάβη στη μίζα της δεξιάς κύριας μηχανής. 

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια του “ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ” εκτελέστηκαν από έτερο πλοίο της αρμόδιας Κοινοπραξίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-ΟΓ Αγιαννάκης στη Νεάπολη Βοιών

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ'' Ν.Π. 10484, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πούντας Ν. Λακωνίας εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής από Πούντα προς ν. Ελαφόνησο, για δυσλειτουργία στο σύστημα πηδαλιουχίας  του πλοίου.

Το ''ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα ν. Ελαφονήσου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες και εκφορτώθηκαν έξι (06) Ε.Ι.Χ. οχήματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Καπετάν Αριστείδης στην Αιδηψό

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αιδηψού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ” Ν.Π. 10657 ότι κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου από Αρκίτσα Φθιώτιδας προς το λιμένα Αιδηψού Εύβοιας, έφραξαν τα φίλτρα θαλάσσης ψύξεως των κυρίων μηχανών από φερτά υλικά, με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας των μηχανών.

Το πλοίο ελάττωσε τις στροφές και κατέπλευσε με ίδια μέσα στον ως άνω λιμένα αποβιβάζοντας με ασφάλεια 82 επιβάτες και 27 οχήματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Αγία Βαρβάρα στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” Ν.Π.10301, το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίο - Αντίρριο, για θραύση συρματόσχοινου καταπέλτη.

Ἀμεσα μετέβη επί του πλοίου Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης διαπίστωσε θραύση δεξιού συρματόσχοινου συστήματος λειτουργίας αριθ. 3-4 καταπέλτη πλώρης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση των δρομολογίων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Α/Ν Γλυκοφιλούσα VIII στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Α/Ν πλοίου ''ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ VIII'' Ν. Π. 12425, ότι ενώ βρισκόταν στον ανατολικό προβλήτα Αντίρριου παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα αδυναμία αύξησης στροφών λόγω έμφραξης φίλτρων πετρελαίου δύο (02) κύριων μηχανών.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένα δρομολόγια στο Πορθμείο Ρίου-Αντίρριου, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ VIII'' και μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από μέλη ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα, επετράπη η συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Κατερίνα Σταρ στις Σπέτσες 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σπετσών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 10681 ότι αδυνατεί να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για λιμένα Κόστα Αργολίδας, λόγω μηχανικής βλάβης.

Από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΡ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/ Γοργοϋπήκοος στην Ουρανούπολη

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ'' Ν.Θ. 213, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης των μηχανών του πλοίου στο λιμένα ''ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ'' Χαλκιδικής, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείο Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, επιθεώρησης από ΤΚΕΠ Ιερισσού και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...