Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη/Θράυση συρματόσχοινου συστήματος ανύψωσης καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ «ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ» στο Ρίο

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ «ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ» Ν.Π. 5786 για βλάβη / θραύση αριστερού συρματόσχοινου συστήματος ανύψωσης καταπέλτη του πλοίου, το οποίο εκτελεί πλόες στο κύκλωμα δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου ως 2ο πρωινό.

Μετά την αντικατάσταση του συρματόσχοινου με καινούριο ισοδύναμο, διενέργεια δοκιμαστικής λειτουργίας του καταπέλτη με ικανοποιητικά αποτελέσματα και επιθεώρησής του από τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων, επετράπη από την οικεία Λιμενική Αρχή η συνέχιση δρομολογίων του πλοίου.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Βλάβη καταπέλτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Γεώργιος Αιδηψού στο Πευκί

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πευκίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ” Ν.Π. 5786, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αγιόκαμπο Εύβοιας προς Γλύφα Φθιώτιδας,  διαπιστώθηκε βλάβη στην αντλία ελαίου στο υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη .

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...