Jump to content
Shipfriends

Carnival Venezia (IMO 9801689)


Recommended Posts

On 1/11/2016 at 12:03 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η Fincantieri υπέγραψε συμφωνία με την Carnival για τη κατασκευή τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων για τον όμιλο. Τα δυο πλοία θα είναι για τη Costa Crociere,

Έγινε η τελετή της τοποθέτησης του τυχερού νομίσματος στη τρόπιδα του πρώτου από τα δυο πλοία που θα κατασκευάσει η Costa Crociere στο ναυπηγείο Fincantieri στο Monfalcone. Το πλοίο θα πάρει το όνομα Costa Venezia, θα έχει χωρητικότητα 135500 τόνους, 2116 καμπίνες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 5260 επιβάτες και αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του το Μαρτίου του 2019 από την Ιταλία με προορισμό τη Κίνα. Η διακόσμηση του πλοίου θα έχει θέμα τη Βενετία για αυτό και το όνομα της Costa Venezia.

 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η Costa Crociere ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Costa Venezia, που προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ασίας. Το πλοίο θα παραδοθεί το Μάρτιο και θα ξεκινήσει στις 8/3/19 από την Τεργέστη την πολυήμερη κρουαζιέρα του η οποία θα ολοκληρωθεί στις 29/4 στη Yokohama της Ιαπωνίας. Στο πρόγραμμά του συμπεριλήφθηκε το Ηράκλειο στο οποίο αναμένεται να καταπλεύσει την Τετάρτη 13/3/19.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Τη Παρασκευή 22/06/18, πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του Costa Venezia στο ναυπηγείο Fincantieri στο Monfalcone, του πρώτου πλοίου της Costa που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται ειδικά για την κινεζική αγορά. Η ανάδοχος του πλοίου ήταν η Chiara Ustulin, μια εργαζόμενη στο ναυπηγείο και το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του στις 3 Μαρτίου του 2019.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...

Το Costa Venezia έφυγε από το ναυπηγείο της Fincantieri στο Monfalcone και πήγε στη Τεργέστη για τη τελετή των εγκαινίων του.

Η τελετή βάφτισης του Costa Venezia πραγματοποιήθηκε στη Τεργέστη τη 1η Μαρτίου και ξεκίνησε τη παρθενική κρουαζιέρα του στις 3 Μαρτίου από τη Τεργέστη. Σήμερα προσέγγισε για πρώτη φορά στη Κέρκυρα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 weeks later...

Το Costa Venezia βρέθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά εάν και σύμφωνα με το πρόγραμμα του θα έπρεπε να ήταν στη Μύκονο, που λογικά την παρέκαμψε λόγω καιρού.  Τέλος ας δούμε το σινιάλο της Costa Crociere στη τσιμινιέρα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Στη Μύκονο χτές το πλοίο, πολύ όμορφο το τελείωμα της πρύμης. Αξιοσημείωτο πως προχτές που έπαιρνε πετρέλαια στον Πειραιά, ανάμεσα στην μπάρτζα και στο πλοίο είχε επιστρατευτεί η παρουσία ρυμουλκού σαν ενδιάμεσο ανάμεσα στο πλοίο και την μπάρτζα. Κι αυτό γιατί πια οι βάρκες εξέχουν τόσο πολύ αλλά και έχουν κατεβεί σε χαμηλότερο κατάστρωμα ώστε οι μπάρτζες, ειδικά οι μεγαλύτερες εξ' αυτών, δεν μπορούν να πέσουν δίπλα στο πλοίο αφού βρίσκουν σε ύψος τις βάρκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Carnival Venezia (IMO 9801689)
  • 1 month later...

Στη Navantia στο Cadiz κατέληξε το πλοίο όπου και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές πρίν το δούμε να κυκλοφορεί σαν Carnival Venezia. εδώ μια φωτογραφία από το Mer et Marine. Τεράστια επιτυχία η προσθήκη στο χρωματισμό του, απορώ πως δεν είχαν σκεφτεί τόσα χρόνια πως κάτι τέτοιο θα ανανέωνε την εταιρική του ταυτότητα και την εικόνα της Carnival :rolleyes:

carnival-venezia-in-cadiz-spain.jpg?h=3a

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...