Jump to content
Shipfriends

Eurocargo Bari (IMO 9471082)


Recommended Posts

  • 5 years later...

Το πλοίο τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς στη γραμμή Salerno - Cagliari - Valencia με 2 δρομολόγια την εβδομάδα. Είναι από τα λίγα πλοία της Grimaldi Cargo που -εγώ τουλάχιστον- δεν θυμάμαι να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη γραμμή. Το βλέπουμε εδώ δεμένο στο Cagliari.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 10 months later...

Καινούρια δρομολόγια για το πλοίο από το καλοκαίρι που μας πέρασε, πάντα μαζί με το αδελφό Eurocargo Roma. Η περιστροφή ξεκινάει από το Salerno -και με ενδιάμεσο σταθμό το Cagliari κάποιες λίγες φορές- ο προορισμός είναι το Sagunto της Ισπανίας, βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από τη Valencia. Επόμενος προορισμός είναι η Civitavecchia με ενδιάμεση προσέγγιση κάποιες λίγες φορές στη Βαρκελώνη, όπως συμβαίνει και με το Cagliari. Ο εβδομαδιαίος σχεδόν κύκλος κλείνει στο Salerno.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Και μετά την εγκατάσταση τους, το φουγάρο δείχνει κάπως έτσι. Όπως είδαμε και στο Eurocargo Malta, επέλεξαν να μην καλύψουν με κάποιον τρόπο τον αγωγό που συνδέει τα δύο κομμάτια του φουγάρου. Αυτό το πράγμα μου θυμίζει καπνοδόχο από ψητοπωλείο:D.

 

Όπως και να έχει, συνάντηση με το Eurocargo Bari το περασμένο Σάββατο στη Γένοβα, φρέσκα και έντονα τα χρώματα της Grimaldi Lines στο πλάι του πλοίου. Αργές και χωρίς δύναμη οι κινήσεις του μονοπρόπελλου πλοίου, μας δίνουν τη δυνατότητα και για μια ωραία κατάπλωρη.

 

Αυτήν την εποχή στο δρομολόγιο Genova - Palermo - Salerno.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το πλοίο έχει μεταφερθεί εδώ και καιρό στην Βόρειο Ευρώπη όπου και εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα στο Κόρκ της Ιρλανδίας και το Zeebrugge αλλά και την Αμβέρσα του Βελγίου, νομίζω 2 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη εξόρμηση του Grimaldi στην Βόρειο Ευρώπη σαν Grimaldi Lines με κάποιο ρορό, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Το πλοίο κάνει 2 αναχωρήσεις την εβδομάδα από το Cork. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ξαφνικά το Eurocargo Bari παράτησε τη γραμμή που είπαμε παραπάνω και πλέει πρός το Ashdod του Ισραήλ. Τι να έχουμε εδώ άραγε, που να είναι ικανό να σταματήσει τη γραμμή και να το στείλει στην άλλη άκρη της ηπείρου?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Το πλοίο αφού πέρασε για δυό μέρες από κάποια γιάρδα στην Τουρκία, φόρτωσε στις εγκαταστάσεις της Ford και έβαλε πλώρη για τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Πιθανολογώ πως και το πέρασμα από το ναυπηγείο αφορούσε κάποιες έκτακτες εργασίες, γιατί το πλοίο κατευθύνεται στην αγκαλιά του USCG. Το ρεζουμέ είναι πως εξακολουθεί να λειτουργεί στις γραμμές των car carriers της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και συνεχίζει να κάνει ταξίδια μεταξύ Davisville (Η.Π.Α.) και Altamira (Μεξικό). Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι οι ταχύτητες των 24 κόμβων που πιάνει το εργαλείο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έτσι για την ιστορία να πούμε πως στις 28 Ιουνίου του 2022 το πλοίο πρέπει να είχε κάποιο συμβάν μηχανικής φύσεως στα ανοιχτά του UK, στις 0710UTC. Αλλά δεν κατάφερα να βρώ λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...