Jump to content
Shipfriends

Sandy Lanes (IMO 8914831)


Recommended Posts

Το πλοίο όντως είναι πια στην πλοιοκτησία της Baja Ferries, και αφού φαίνεται να πήρε για ένα μικρό χρονικό διάστημα το όνομα Searoad, έχει πια μετονομαστεί σε Balandra Star. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως το πλοίο είναι κατασκευασμένο στη Σιγκαπούρη(Singmarine Dockyard, αριθμός 178) με μηχανές Wartsila. Ωραίο κομμάτι, 120 μέτρα μήκος, κατανάλωση 2 τόννους την ώρα, κάτι που θα μπορούσαμε να δούμε στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το πλοίο παραμένει στο Μεξικό και εκτελεί καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή Topolobampo - Pichilingue. Στην ουσία συνδέει το νότιο κομμάτι της Baja California(της μεγάλης χερσονήσου δηλαδή στα δυτικά του Μεξικού) με το "ηπειρωτικό" Μεξικό απέναντι. Καθημερινά δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με πλεροφορίες από την περιοχή, το πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μια καινούρια γραμμή στο Μεξικό. Η γραμμή είναι Guyamas - Santa Rosalia και είναι σύνδεση ανάμεσα στο ηπειρωτικό Μεξικό και το βόρειο κομμάτι της χερσονήσου της Baja California. Σύμφωνα με το site της Baja Ferries η θαλάσσια αυτή περιοχή ονομάζεται "Η Θάλασσα του Κορτές". Το δημοσίευμα αναφέρει πως το πλοίο διαθέτει 855 γραμμικά μέτρα φόρτωσης και μπορεί να μεταφέρει ως και 70 επιβάτες. Η ιδέα είναι προφανώς ότι θα γλιτώσουν τα φορτηγά από το να κάνουν το γύρο της χερσονήσου ενώ η συνολική επένδυση της εταιρείας στη γραμμή φτάνει τα 3.7 εκατομμύρια ντάλλαρς.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από το Σεπτέμβρη του 2021 το πλοίο δεν ανήκει πια στην Baja Ferries αλλά σε μια Κυπριακή εταιρεία που λέγεται Garden Seaways Ltd, που έχει την ίδια έδρα στην Κύπρο με τους διαχειριστές του πλοίου που ονομάζονται Sparta Shipmanagement. Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχει περάσει και σε ελληνικά χέρια το πλοίο, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Sandy Lanes. Το βλέπω να κινείται ανάμεσα στη Veracruz του Μεξικού και το Kingston της Jamaica. Σημαία Palau και κλάση DNV.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...