Jump to content
Shipfriends

Zhao Shang Yi Dun (IMO 9725433)


Recommended Posts

Χθες έγινε η καθέλκυση του Viking Sun στα ναυπηγεία Fincantieri Anconaόπου θα συνεχιστούν οι εργασίες πλέον στους εσωτερικούς χώρους του για να παραδοθεί στην εταιρεία το Νοέμβριο του 2017.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
On 26 Ιουλίου 2017 at 1:31 AM, Nick the Greek said:

Το πλοίο έφτασε την περασμένη Κυριακή με 1 ώρα καθυστέρηση και το περίμενε αυτή η φόρτωση.

Nick the Greek επέτρεψέ μου να προσπεράσω το μπαούλο που είναι στο προσκήνιο μαζί με τα έσοδα του Grimaldi παραταγμένα στις προβλήτες για την φόρτωση, και να εστιάσω στην αριστερή γωνία, όπου φαίνονται το Viking Sun που προβλέπεται να παραδωθεί τον Οκτώβρη, και πίσω του στην δεξαμενή ακόμα το Viking Spirit, με παράδωση τον Ιούνιο του 2018.

Edited by proud_ionian
subtitle
Link to comment
Share on other sites

Το έπιασα ελπίζω το υπονοούμενο, πάμε λοιπόν για μια πιο κοντινή ματιά στο καινούριο πλοίο της Viking Ocean Cruises. Το Viking Sun έχει την κλασσική πια γραμμή ενός κρουαζιεροπλοίου που δεν είναι mega σε μέγεθος αλλά ακολουθεί τη σχεδιαστική λογική με τα πριβέ μπαλκόνια, το χτίσιμο ψηλά και την μεγάλη πλειοψηφία των κοινόχρηστων χώρων να είναι εσωτερικοί. Μου κάνουν εντύπωση οι καμπίνες με θέα την πλώρη, που φαντάζομαι πως είναι σουίτες και αναρωτιέμαι πως γίνεται με τους νυχτερινούς πλόες και τα φώτα που σίγουρα θα ανάβουν εκεί. Και μια άποψη από ψηλά, το ρεμέτζο της πλώρης είναι πλήρως καλυμμένο, δεν ξέρω αν αυτός ο χώρος στην πλώρη πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κάποιο σκοπό. Το πλοίο αν δεν με απατά η μνήμη μου, βγήκε ήδη για κάποια αρχικά sea trials στις αρχές Ιουνίου και βρίσκεται όπως είπες, στη διαδικασία του fitting out.

 

Σου κάνει κάτι συγκεκριμένο εντύπωση σε αυτή τη σειρά, ή απλά τα αντιπαραβάλλεις με την Κρουιζάρα? Απλά περίεργος. 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Viking Sun (IMO 9725433)

Πάντως, για τα τωρινά δεδομένα είναι αρκετά όμορφα πλοία και η εταιρεία τους φαίνεται να τα πηγαίνει καλά.

Link to comment
Share on other sites

@Nick the Greek αν μπορούσα να κάνω κάποια αντιπαραβολή μεταξύ των δύο πλοίων (ακόμα και αν είναι διαφορετικών κατηγοριών) είναι η χαώδης διαφορά στην ποιότητα και τον σχεδιασμό των εσωτερικών τους. @Ariadne η αλήθεια είναι ότι η εξωτερική τους εμφάνιση δεν με τρελαίνει, θα προτιμούσα πχ η πλώρη τους να μην μου θυμίζει τον Άγιο Νεκτάριο της ΑΝΕΣ :P. Είναι όμως πλοία με σωστές και όμορφες αναλογίες, χωρίς τα μπλακόνια πχ να φτάνουν τόσο χαμηλά όσο στα νεότευκτα της Seabourn, ενώ το εσωτερικό τους είναι φανταστικό, κατά την γνώμη μου το καλύτερο παράδειγμα σύγχρονης και "νηφάλιας" πολυτέλειας χωρίς υπερβολές σε κρουαζιερόπλοια, απόρροια της σκανδιναβικής φιλοσοφίας τόσο της εταιρείας όσο και του γραφείου που τα επιμελήθηκε.

Όσον αφορά στις καμπίνες στην πλώρη ίσως ο φωτισμός τους να είναι σχεδιασμένος να μένει σε χαμηλές εντάσεις, όπως στα Olympic Champion και Hellenic Spirit της ΑΝΕΚ με το πλώριο σαλόνι χαμηλά φωτισμένο την νύχτα για να μην χρειάζεται να κλείνουν τις κουρτίνες, ενώ το ρεμέτζο της πλώρης νομίζω είναι αποκλεισμένο από πρόσβαση επιβατών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Την παρθενική του άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιεί το εντυπωσιακό και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Viking Sun που ανήκει στη Viking Ocean Cruises.

Το Viking Sun  παραδόθηκε μόλις στα τέλη του Σεπτεμβρη στους πλοιοκτήτες του και αποτελεί το 4ο πλοιο της εταιρείας που είναι θυγατρική της Viking Cruises που διαχειρίζεται ποταμόπλοια.

Είναι κατασκευασμένο το 2017 στα ναυπηγεία Fincantieri στην Ιταλία και φέρει σημαία Νορβηγίας.Εχει μήκος 228,2 μέτρα πλάτος 28,2 .Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από τη Βενετία, διαθέτει 9 πατώματα με συνολικό αριθμό επιβατών 930 άτομα, πλήρωμα 490 άτομα και 465 καμπίνες.

 

Link to comment
Share on other sites

Υποδοχή του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου VIKING SUN από στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε.

Quote

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “VIKING SUN” (παράδοση Σεπτέμβριος 2017) υποδέχθηκαν στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. σήμερα Τετάρτη 11.10.2017 στο λιμάνι του Πειραιά και επέδωσαν τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου στον πλοίαρχο Mr. Anders Steen.

Η εταιρεία VIKING CRUISES δραστηριοποιείται με το τέταρτο στη σειρά κρουαζιερόπλοιό της στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, με αφετηρία τον Πειραιά (home porting). Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 227 μέτρων ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από τη Βενετία, διαθέτει 9 πατώματα με συνολικό αριθμό επιβατών 930 άτομα, πλήρωμα 490 άτομα και 465 καμπίνες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...

Το Vikign Sun ξεκίνησε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου από τη Δανία με τελικό προορισμό τη Κίνα, μιας και η Viking Ocean Cruises θα κάνει μια κοινοπραξία με την China Merchants Shekou, έτσι ώστε να δουλέψει το 2021 στη Κίνα και θα αλλάξει τη σημαία του από Νορβηγίας σε Κίνα

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Zhao Shang Yi Dun (IMO 9725433)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...