Jump to content
Shipfriends

ML Freyja (IMO 9799977)


Recommended Posts

Πάντως, πρόκειται ξεκάθαρα για αδερφάκι των Wedellsborg and Frijsenborg, τα Visentini της Weco με έναν από τους ωραιότερους καθρέφτες ever.

Frijsenborg.JPG

Aν δεν ήταν αυτά τα ML Roro στις μπάντες, θα έλεγα ότι είναι το πλοίο που ναυπηγούν τα Visentini για τη Grendi.

Link to comment
Share on other sites

On 1/30/2017 at 1:49 AM, Petros P said:

Για ποιον άραγε ειναι αυτό το Visentini? Ποια η ML Roro?

Τελικά είναι της Mann Lines (εξού και το ακρωνύμιο ML) και σύντομα θα το δούμε να δραστηριοποιείται στη Βαλτική :)

Link to comment
Share on other sites

Όχι, από τον Commercial Director της Mann το είδα. Δεν παρακολουθώ το navi παρά σπανίως, γιατί το θεωρώ χαοτικό και καθόλου user-friendly.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η παραπάνω ναύλωση φαίνεται να τελείωσε. Το πλοίο ξεφόρτωσε στο Zeerbrugge στις 23 Δεκεμβρίου και ακολούθως πήγε στο Harwich της Αγγλίας όπου και παρέμεινε από τις 24 εώς τις 27 του Δεκέμβρη. Ακολούθησε μια προσέγγιση στο Cuxhaven της Γερμανίας στις 28 του μήνα και αργότερα την ίδια μέρα το πλοίο απέπλευσε με προορισμό τη Βαλτική. Ενώ αρχικός του προορισμός ήταν το Paldiski της Εσθονίας, ο τωρινός προορισμός του φαίνεται να είναι το Hanko της Φινλανδίας. Να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο τελικά ξεκίνησε να ταξιδεύει για λογαριασμό των πλοιοκτητών του. Νομίζω πρόκειται για καινούρια γραμμή με το πλοίο να προσεγγίζει Hanko(Φινλανδία) - Paldiski(Εσθονία) - Turku(Φινλανδία) - Bremerhaven(Γερμανία) - Harwich(Βρεταννία) - Cuxhaven(Γερμανία) και πίσω στη Βαλτική. Αναλυτικό πρόγραμμα για τον Ιανουάριο, εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το συγκεκριμένο service των πλοιοκτητών του φαίνεται πως έχει πιάσει. Οι λιμένες προσέγγισής του περιλαμβάνουν το κυκλικό δρομολόγιο Paldiski(Εσθονία) - Turku(Φινλανδία) - Bremerhaven(GDR) - Harwich(Brexit) - Cuxhaven(GDR) και πίσω στο καυτό Paldiski.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...

Δεν είχε ελπίδα το Visentinάκι να ξεφύγει από το φωτογραφικό μας φακό, η συνάντηση μαζί του ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να βρεθούμε στο Rotterdam. Ιδού λοιπόν το ML Freyja σε άφιξή του στο Rozenburg. Πολύ όμορφο το βαθύ μπλέ του, όπως και τα σινιάλα της Mann Lines σε φουγάρο και κύτος. Μια πρώτη παρατήρηση από την πλωριά φωτογραφία είναι το σχήμα του καθρέφτη όπου έχει επιχειρηθεί να δημιουργηθούν κάποιες γωνίες έτσι ώστε να ελαττώνεται φαντάζομαι η αντίσταση. Παρατηρώντας μια πιο πλευρική άποψη, στέκεται κανείς στο αρκετά μεγάλο ύψος του κομοδεσίου που θυμίζει την ιδιαίτερη πορτάδα της Stena. Πιθανολογώ για να χωρά 2 κοντέινερ σε ύψος, όπως βλέπει κανείς να είναι ντανιασμένα πρύμα. Και δύο bow thrusters. Πανέμορφο πρωινό, το πλοίο καθρεφτίζεται στο νερό και από πρύμα παρατηρούμε τον μεγάλο μονοκόμματο καταπέλτη και το γεγονός ότι το πλοίο είναι νηολογημένο στη Βενετία, άρα είναι ακόμη στην πλοιοκτησία της Visentini.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...