Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Παξών


Recommended Posts

Δελτίο Παξών

 

Το λιμάνι των Παξών υποδέχεται καθημερινός πολλές θαλαμηγούς και ιστιοπλοϊκά που είναι περαστικά από το λιμάνι. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν πολλά μικρά εκδρομικά τουριστικά σκάφη από Κέρκυρα, Συβοτα, Πάργα που κάνουν ημερήσιες εκδρομές στους Παξούς και μερικά που κάνουν εκδρομές με έδρα τους Παξούς γύρω από το νησί και τους Αντίπαξους.

Μερικά από αυτά είναι το Captain Hook, το Marco Polo, το Zanadu, το Γάιος, το Δελφίνι ΙΙ, το Διονύσιος Μ, το Ιονιαν Σαν, το Ιονιον Σταρ, το Κωνσταντίνος και το Χριστίνα. Επίσης έχουμε τα δρομολογημένα πλοία όπως το Αγία Θεοδώρα, Δέσποινα Π και το ιπτάμενο δελφίνι Ιλιδα ΙΙ. Τέλος υπήρχε η μικρή παντόφλα Μαριάννα

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σύγκρουση των Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών, Λευκοθέα και Μαρκο Πολο στους Παξούς.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' Ν.Κ.1606 στη θαλάσσια περιοχή ν.Αντίπαξων με τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' με περιορισμένη δυνατότητα κινήσεων λόγω βλάβης στο πηδάλιό του. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή ''ΒΡΙΚΑ'' Αντίπαξων με το βοηθητικό σκάφος του ΄΄ΛΕΥΚΟΘΕΑ'', ενώ το ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' κατέπλευσε με ίδιες δυνάμεις στο λιμένα ''ΟΖΙΑΣ'' Παξών, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

 Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από δήλωση των επιβατών του  ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'', είχε νωρίτερα συγκρουσθεί με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ'' Ν.Πρεβέζης 54 με εξήντα έξι (66) επιβάτες. Το πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΜΑΡΑ'' όπου εντόπισε το ''ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ'', διαπιστώνοντας την μη εισροή υδάτων και τις επιφανειακές εκδορές επί του κελύφους του σκάφους άνω της ισάλου γραμμής καθώς και λοιπές μικρές υλικές ζημιές. Το ''ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ'' κατέπλευσε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμένα Γαΐου Παξών όπου αποβίβασε τους επιβαίνοντές του με ασφάλεια.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι Πλοίαρχοι των δύο πλοίων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που τα παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...