Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Σαμοθράκης


Recommended Posts

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο περιηγητικό σκάφος ΘΕΟΔΩΡΑ στη Σαμοθράκη και δυστυχώς το κατέστρεψε ολοσχερώς, όπως θα δείτε και στο βίντεο. Το σκάφος ήταν δεμένο στο λιμάνι των Θερμών και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών που έφτασαν στο σημείο, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή. Το περιηγητικό σκάφος »ΘΕΟΔΩΡΑ» έκανε καθημερινά ημερήσιες εκδρομές σε μέρη όπου δεν υπάρχει πρόσβαση και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να τα επισκεφθούν οι τουρίστες. Ξεκινούσε στις 12:00 το μεσημέρι από το λιμάνι ΘΕΡΜΑ στα ΛΟΥΤΡΑ και πήγαινε στις περιοχές ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ, ΚΗΠΟΥΣ, ΓΥΑΛΙ, ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΑΣΤΟ, ΒΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΡΤΙ, ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σημαντική αύξηση της κίνησης σημειώθηκε στη Σαμοθράκη το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος του 2017. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις σε επιβάτες σημείωσαν αύξηση +7% και έφτασαν τους 45.248, ενώ η αύξηση στα ΙΧ οχήματα είναι +5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Ιδιαίτερα παραγωγικός ήταν ο Αύγουστος με αύξηση +15% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016.
Ο Δήμος με στοχευμένες ενέργειες και νέα επικοινωνιακή πολιτική με ρεαλιστική παρουσία της «ταυτότητας» της Σαμοθράκης, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την διατήρηση των αυξητικών ρυθμών στην κίνηση , την διερεύνηση της τουριστικής περιόδου και την προστασία του ιδιαίτερου περιβάλλοντος του νησιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Στο λιμένα Καμαριώτισσας προσέγγισε το πολεμικό σκάφος ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ (Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων), με σκοπό τη συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, την 12:00, πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων στη Χώρα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία επισκεπτηρίου για το κοινό επί του πλοίου (στο λιμένα Καμαριώτισσας) από 12:00 έως 20:00 του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 years later...

Προσγειάλωση Ε/Γ – Τ/Ρ Θεοδώρα ΙΙ στη Σαμοθράκη

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες την 05-08-2022 η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ'' Ν. Ζακύνθου 76 σε άγνωστο αντικείμενο, στην θαλάσσια περιοχή ''Σκεπαστός '' ν.Σαμοθράκης, κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, με 75 επιβάτες και 2 άτομα πλήρωμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο σκάφος.

Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω σκάφους κατευθύνθηκε στην πλησιέστερη ακτή και προέβη σε προσγειάλωση του σκάφους, με αποτέλεσμα την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων του.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος ημεδαπός Πλοίαρχος του σκάφος.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες την 06-08-2022, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 58 ετών, διότι επιχείρησαν να ρυμουλκήσουν το ανωτέρω σκάφος, ο μεν 65χρονος ως χειριστής του υπό απαγόρευση απόπλου ''ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ'', ο δε 58χρονος ως χειριστής Ε/Π - Α/Κ σκάφους, χωρίς το υπό απαγόρευση σκάφος να έχει επιθεωρηθεί από αρμόδιο ναυπηγό ή νηογνώμονα και χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άρση απαγόρευσης απόπλου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Να αναφέρω ότι το Θεοδώρα ΙΙ είχε ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου τις ημερήσιες εκδρομές από το λιμάνι Θερμά στα Λουτρά και πήγαινε στις περιοχές Πύργος του Φονιά, Κήπους, Γυαλί, Πανιά της Γριάς, Κρεμαστό, Βάτος, Κατάρτι και Παχιά Άμμος. Μετά από το ατύχημα η εταιρεία του ανακοίνωσε τη διακοπή των ημερήσιων εκδρομών. Να θυμίσουμε ότι το 2017 το προηγούμενο σκάφος τους είχε καεί στο λιμάνι Θερμά.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Προσάραξη της Α/Κ Παναγία Κρεμνιωτισσα στη Σαμοθράκη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για περιστατικό προσάραξης του Α/Κ σκάφους ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ'' Σ.Σ.54, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου ν. Σαμοθράκης.

Στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος είχε προσαράξει, κενό επιβατών, λόγω εισροής υδάτων από κυματισμούς, ως συνέπεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω Α/Κ σκάφος ανελκύστηκε στην ακτή από ιδιωτικό ανυψωτικό μηχάνημα, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από ναυπηγό.

Υ.Γ: Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή!!😝

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σύλληψη αντρών στη Σαμοθράκη

Quote

Στη σύλληψη ενός 32χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου καθώς και ενός 66χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, για παράβαση των άρθ. 306 Π.Κ., άρθ 219, 220παρ. 1, 245 του Κ.Δ.Ν.Δ. και των άρθ. 306 Π.Κ., άρθ 220παρ. 2 του Κ.Δ.Ν.Δ, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια ελέγχων από ανωτέρω στελέχη, κατελήφθη ο 66χρονος να έχει αναλάβει παρανόμως την διακυβέρνηση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ενώ είχε επιβιβάσει επί του πλοίου είκοσι τρεις (23) επιβάτες και ένα (01) μέλος πληρώματος, προκειμένου να εκτελέσει περιηγητικό πλου, χωρίς σε αυτό να επιβαίνει ο 32χρονος Πλοίαρχος. Το Ε/Γ-Τ/Ρ κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Σαμοθράκης, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι το τουριστικό Θεοδώρα ΙΙ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...