Jump to content
Shipfriends

Villa de Agaete (IMO 9206700)


Recommended Posts

Το Alboran (IMO Νο: 9206700) είναι κατασκευασμένο το 1999 στην Incat με το όνομα Avemar για λογαριασμό της Buquebus España S.A αλλά αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και ειχε παροπλιστεί την επόμενη χρονιά. Το 2001 αγοράστηκε Acciona Trasmediterranea και πήρε το όνομα Alboran. Είναι ένα από τα έξι αδελφά πλοία που συμπεριλαμβάνει το γνώριμο μας Highspeed 6 (νυν Volcan De Teno). Από τις 27 Σεπτεμβρίου το Alboran βρίσκεται στο Γιβραλτάρ για δεξαμενισμό. Σήμερα κυκλοφόρησε ότι το Alboran ναυλώθηκε από την Naviera Armas έτσι ώστε να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου τη γραμμή La Gomera - Los Cristianos στην Τενερίφη.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Το Alboran έφυγε σήμερα από το Algeciras με προορισμό τη Santa Cruz της Τενερίφης, όπου θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές προσεγγίσεις στα λιμάνια του δρομολογίου του La Gomera - Los Cristianos. Το πρώτο του δρομολόγιο θα γίνει τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και η ναύλωση του Alboran από τη Naviera Armas θα έχει διάρκεια 6 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Το Alboran ξεκίνησε χθες τα δρομολόγια του στη γραμμή Gomero του Valle Gran Rey - Los Cristianos της Τενεριφης. Κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του έχουν ανέβει στη σελίδα της Naviera ARmas στο Facebook. Βλέπουμε διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τα ελληνικά ταχύπλοα που έχουν μόνο αεροπορικά καθίσματα!!

Alboran.jpg

Alboran (2).jpg

Alboran (4).jpg

Alboran (3).jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Παναγία μου, επειδή σε βλέπω κι έχεις φασωθεί τρελά με το Alboran, θα στο ανεβάσω στη gallerie να το βλέπεις. Παρεπιπτότνως τα σινιάλα της Acciona που βλέπεις στη φωτογραφία τα φόρεσε το καλοκαίρι του 2016. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι ήταν εντελώς άβαφο. Μέχρι τη ναύλωσή του στην Armas, το πλοίο εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Algeciras και Ceuta, σε ένα από αυτά το βλέπουμε εδώ και εν πλώ.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι πολύ παρατηρητικός. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, να είναι οι βαρδιόλες ένα ντέκ κάτω από τη γέφυρα, μάλλον έτσι είναι. Σε άλλες φωτό που το έχω, διακρίνεται άνθρωπος με φωσφοριζέ γιλέκο και με vhf στο χέρι να έχει ανοίξει τα παράθυρα και να κοιτάει έξω. Εντυπωσιακό και ασυνήθιστο, ομολογουμένως.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κουρτίνες μου θέλουν...Πραγματικα ποτε δεν καταλαβα την λογική στα ταχύπλοα σε αυτες τις χώρες. Το γκαράζ ειναι επικίνδυνο αν δεν σφραγίζει με ασφάλεια για πολλούς λόγους...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το ταχύπλοο δεν μπορεί να έχει κλειστό γκαράζ λόγω των κανονισμών, οπότε έχουν αυτή τη κουρτίνα για να μην βρέχονται τα αμάξια. Για τον ίδιο λόγο είχε μείνει ανοιχτό το γκαράζ του Highspeed 6. Το Highspeed 6 μπορούσε να πάρει φορτηγά αλλά λόγο του βάρους αυτών θα έχανε στη ταχύτητα. 

Link to comment
Share on other sites

Τί είδους κανονισμός είναι αυτός που δέν επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά τών οχημάτων εντός τού γκαράζ ενός πλοίου;

Το συγκεκριμένο φορτηγό θα μπορούσε να είχε πέσει στην θάλασσα,προκαλώντας ζημιές και στο ίδιο το πλοίο......

 

Link to comment
Share on other sites

Η ύπαρξη ερμητικά κλειστού γκαράζ προϋποθέτει διαφορετικό εξοπλισμό σε σωστικά, πυρασφάλεια, εξαερισμό και πολλά άλλα, συν περιορισμούς στην μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο το αν είναι ανοιχτό το γκαράζ ή αν έχει κουρτίνα ή μπουκαπόρτα, αλλά το ότι δεν ασφαλίστηκε το όχημα τόσο από μεριάς οδηγού του όσο και από μεριάς πληρώματος. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Το Alboran είχε ένα ατύχημα σήμερα ανοικτά του Las Palmas με κάποιο αντικείμενο με αποτέλεσμα να μπουν νερά στο πλοίο και να έχει μια εμπλωρη διαγωγή και να αναγκαστεί να επιστρέψει στο Las Palmas με τη βοήθεια ρυμουλκων για την εκκένωση του. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Alboran μετά από αναμονή λίγων ημερών στο λιμάνι του Λας Πάλμας βγήκε εκτός νερού στο ναυπηγείο του Astican τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, για την αποκατάσταση των ζημιών του στο αριστερό πλωτήρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Villa de Agaete πλέον το πλοίο. Ανακαινίζεται πλήρως λένε, ανοίγει η πρύμνη (προφανώς σε στυλ χαισπιντ 6 πριν ερθει στην Ελλαδα) και γενικώς ετοιμάζεται.......

https://www.puentedemando.com/el-catamaran-villa-de-agaete-estara-operativo-en-septiembre/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • Nick the Greek changed the title to Villa de Agaete (IMO 9206700)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...