Jump to content
Shipfriends

Supercat Jet 2 (IMO 9223356)


Neptune

Recommended Posts

  • polmyt changed the title to Krilo Eclipse (IMO 9223356)
  • Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλοριζικο λοιπον και καλοταξιδο

Τριμαραν βλεπω και νομιζω ότι είναι το πρωτο που μας ερχεται.Να προσθεσω ότι μεχρι την προηγουμενη εβδομδα το πλοιο εκανε δρομολογια στην Κροατια

Link to comment
Share on other sites

Να την πω την αμαρτία μου ψιλοαπογογτευτηκα με αυτή την αγορά αν οντως ισχύει. Χαίρομαι που οι Στέφανου, οντας παραδοσιακοί εφοπλιστές πάνε καλά και επενδύουν σε νέες αγορές, αλλα κατα τη γνώμη μου το συγκεκριμένο ταχύπλοο ειναι κατω απ τα standards που έθεσε η ιδια με το Superrunner. Ποσό μάλλον οταν εχεις να ανταγωνιστείς έναν Ηλιοπουλο που συνεχώς γιγαντώνεται και δρομολογεί πλοία πολυ εντυπωσιακότερα. Επισης εχω μια αμφιβολία ως προς την συμπεριφορά του σε θαλασσες όπως το Κάβο Ντόρο λόγω γάστρας.

Link to comment
Share on other sites

Κ ολη η μουρμουρα οτι του χρονου θα ημαστε δυνατοτεροι  και... και... και... ηταν για αυτο;;; κ κοιταγαν σε ολη την πιατσα κ κατεληξαν σε αυτο!φανταζομαι κατι θα ξερουν απο μενα που κρυβομαι πισω απο γραφειο μου

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευής 2002, παίρνει 450 επιβάτες, έχει μήκος 54 μέτρα και αναπτυσει ταχύτητα 45 knots. Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει την εντύπωση ότι το πλοίο αγοράστηκε μέσα στο 2017  και μπήκε στη γραμμή Dubrovnik - Split για 3 μήνες το καλοκαίρι.

Edited by thanosp
λινκ
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς είναι μια κίνηση τύπου  Flyingcat- Superjet.  Πιθανολογώ πως θα περνάει μια βολτούλα από πολλά νησιά με κυκλικά δρομολόγια κλπ.

Link to comment
Share on other sites

To Krilo Eclipse είναι trimaran, κατασκευασμένο το 2002 στο ναυπηγείο North West Bay Ships, με μήκος 54,5 μέτρα και πλάτος 15,08 μέτρα, με ταχύτητα 40 κόμβων και χωρητικότητα 473 επιβάτες. Προηγούμενα του ονόματα είναι Sea Flower, Dolphin Ulsan, Triumphant. Το Krilo Eclipse ήταν το πρώτο επιβατηγό trimaran στο κόσμο  και έχει τρεις κυρίες μηχανές MTU 16V4000, ενω εάν ήταν καταμαράν για να έπιανε την ίδια ταχύτητα θα έπρεπε να είχε και τέταρτη μηχανή!!

 

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά δουλεύουν στη συγκεκριμένη γραμμή τέτοια ταχύπλοα. Αξιοπρεπέστατο και ανετο μέσα.. γρήγορο στα λιμάνια , χωρις πολλες καθυστερήσεις. Το μόνο που δε ξέρουμε είναι η συμπεριφορά στο καιρό και τι ταχύτητες θα πιάνει(με 34-35 θα ειναι σουπερ). Ανυπομονώ να το δώ βαμμένο με της gsf τα γούστα... 😂

Link to comment
Share on other sites

Για να το πάρουν κάτι θα ξέρουν και φυσικά δεν θα είναι η απάντηση σε ...tera κλπ, αλλα για συγκεκριμένο ρολο. Αρα ας μην ...απογοητευεται κανένας....Κατα τα άλλα είναι ένα πρωτοποριακό ταχύπλοο που θα κάνει σίγουρα εντυπωση

Link to comment
Share on other sites

Ειναι σίγουρο ότι θα πάει Ραφήνα η θα θελήσουν να χτυπήσουν την Seajets σε άλλη γραμμή που έχει τα πρωτιά με αντίστοιχα χαμηλές τιμές? Ότι έκανε δηλαδή και η seajets με το Terajet στην Ραφήνα!!

Link to comment
Share on other sites

Εμενα κατι μου λεει οτι θα ειναι λιγο πιο καλοταξιδο απο τα Σητζετ κτλ. Χωρις να το ξερω απλα αισθηση μου ειναι βλεποντας το.

Διαβαζα καπου τα specs και ειδα οτι εχει και bow thruster. Εντυπωσιακο σε τοσο μισο βαπορακι. Αλλα μαλλον ειναι επειδη και τα τρια τζετ τα εχει στη μεση οποτε δε μπορει να μανουβραρει τοσο ευκολα οσο ενα καταμαραν.

Link to comment
Share on other sites

Βλέποντας κάποιοα απο τα βιντεο βλέπω οτι είναι αρκετά ψηλό και έχει σχετικά ψηλά την έξοδο των επιβατών...

 

υ.γ. δές και κανενα βιντεο Πετραν

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Το Krilo Eclipse σταμάτησε τα δρομολόγια του στη Κροατία στις 25 Σεπτεμβρίου και παραμένει δεμένο στο Σπλιτ, όπου την άλλη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η παραλαβή του πλοίου από την Golden Star Ferries.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ακριβώς προ-αναφέρθηκε το christos xxii ερχεται απο αδριατικη Λογικά με το krilο Eclipse και αυτήν την στιγμη βρίσκετε κοντα στο Αιγιο μαλλον μεχρι αυριο θα έχει φτάσει στον Πειραιά η όπου άλλου παει!

On 12/10/2017 at 8:07 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Krilo Eclipse θα έρθει την άλλη εβδομάδα στην Ελλάδα ρυμουλκουμενο πιθανότατα από το Christos XXII. 

 

80289880-CE75-483D-A798-9BC4D46D3CA8.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Μια υπόθεση έκανα ότι μπορεί να ήταν το Christos XXII επειδή ανέβαινε την Αδριατική τη προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά το Christos XXII ρυμούλκησε το container Max Value στο Bar του Montenegro και γυρνάει χωρίς ρυμούλκιο στο Πειραιά (δείτε ότι η ταχύτητα του είναι 12 κόμβους)!!!

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
37 minutes ago, Petros P said:

Μήπως το Κέρβερος που ξεκίνησε απο Σαλόνικα για Σπλίτ παει να φέρει το Τριμαράν?

Όντως το Κέρβερος θα είναι το ρυμουλκό που θα φέρει το Krilo Eclipse στο Πειραιά. Το Κέρβερος αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα το απόγευμα στο Σπλιτ, οπότε λογικά στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα είναι στο Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα έρθει μέσω του Ισθμου οπότε το αργότερο μέχρι τη Τρίτη θα πρέπει να είναι στο Πειραιά, εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο στο ταξίδι. 

Ξεκίνησε το Superspeed (πρώην Krilo Eclipse) από το Σπλιτ που πλέον φέρει Ελληνική σημαία και νηολογιο Πειραιά. Το Κέρβερος θα ταξιδεύει περίπου με 6 μίλια την ώρα οπότε την ημέρα θα πραγματοποιει περίπου 145 ναυτικά μίλια την ημέρα οπότε θέλει περίπου 4 ημέρες για να φτάσει στο Πειραιά. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...