Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Ευδοκία έχει νηολόγιο Θεσσαλονίκης 1043 και πρόκειται για το πρώην Μένια Μαρία ΙΙ. Το Ευδοκία κάνει ημερήσιες εκδρομές από το Μακρύ Γιαλό προς το Κουφονήσι για λογαριασμό της Cretan Daily Cruises. Το Ευδοκία έχει μήκος 25,50 μέτρα, πλάτος 8 μέτρα, έχει χωρητικότητα 250 επιβάτες και ταξιδεύει με 12 κόμβους.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 1/10/2017 at 11:20 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Ευδοκία έχει νηολόγιο Θεσσαλονίκης 1043 και πρόκειται για το πρώην Μένια Μαρία ΙΙ.

Να κάνω μια διόρθωση γιατί το Ευδοκία δεν έχει αλλάξει ποτέ το όνομα του, μιας και το Μενια Μαρία ΙΙ είναι το σημερινό Black Pearl

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Αποβίβαση ασθενούς από το Ε/Γ-Τ/Ρ Ευδοκία στην Ιεράπετρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΔΟΚΙΑ” Ν.Θ. 1043, το οποίο έπλεε βόρεια ν.Κουφονησίου, εκτελώντας ημερήσιο πλου με 225 επιβάτες, για έντονη αδιαθεσία 40χρονου αλλοδαπού επιβάτη.

Το “ΕΥΔΟΚΙΑ” κατέπλευσε στον λιμένα “ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ”, όπου αποβίβασε τον 40χρονο, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας για νοσηλεία.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 9 months later...
  • 1 month later...
  • 9 months later...
  • 3 months later...
  • 7 months later...

Το Ευδοκία ξεκίνησε τις ημερήσιες εκδρομές από το Μακρύ Γιαλό προς το Κουφονήσι στις 12 Μαϊου και θα ταξιδεύει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με καθημερινή αναχώρηση στις 11:00.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Παρασύρθηκε το ημερόπλοιο Ευδοκία από τη σφοδρή θαλασσοταραχή στο Μακρύ Γιαλο στις 11 Ιουνίου 2022.

Quote

Το ημερόπλοιο μετακινήθηκε από το σημείο όπου είχε δέσει έξω από το λιμάνι και προσάραξε πάνω στα βράχια, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κάνεις από το πλήρωμα του

Το ημερόπλοιο «Ευδοκία» που κάνει καθημερινά την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Μακρύ Γιαλού προς το Κουφονήσι, παρασύρθηκε στις 5 σήμερα το πρωί από τη σφοδρή  θαλασσοταραχή που προκάλεσε ξαφνικά  ο Νοτιοανατολικός άνεμος (Σιρόκος). Το ημερόπλοιο μετακινήθηκε από το σημείο όπου είχε δέσει έξω από το λιμάνι και προσάραξε  πάνω στα βράχια, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κάνεις από το πλήρωμα του.

«Ξαφνικά στις 5 το πρωί προκλήθηκε θαλασσοταραχή από τον ισχυρό Σιρόκο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί το πλοίο μερικά μέτρα και να προσαράξει πάνω στα βράχια. Ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό. Παρότι δεν έχουμε διαρροή καυσίμων, προληπτικά το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Δήμο, μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί γύρω από το πλοίο  ένα ειδικό πλωτό φράγμα ώστε  να προλάβουμε σε περίπτωση διαρροής την ρύπανση των ακτών.

Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και με τα ημερόπλοιο που δένουν στην αποβάθρα και στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Οι καπετάνιοι τους πρόλαβαν πριν δημιουργηθεί πρόβλημα να αποπλεύσουν και να τα  ελλιμενίσουν μέχρι να περάσει η κακοκαιρία στο λιμάνι του Αθερινολακκου Σητείας», μας είπε ο πλοιοκτήτης κ Θανάσης Χηνοπουλος.

Εφόσον βελτιωθεί ο καιρός η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί προς το Κουφονήσι με άλλο πλοίο, ενώ το λαβωμένο  ημερόπλοιο «Ευδοκία» θα οδηγηθεί για επισκευή και επιθεώρηση.

 

899809080.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Ευδοκία άρχισε να βυθίζεται στο Μακρύ Γιαλό στα τέλη Ιανουαρίου

Quote

Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, Μανώλης Βρυγιωνάκης ζητά μέσω του neakriti.gr την άμεση απομάκρυνση του πλοιαρίου από την περιοχή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει στην ακτή λόγω… γραφειοκρατίας

Βυθίζεται πλοιάριο στην ακτή του Μακρύ Γιαλού μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή, με τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Μανώλη Βρυγιωνάκη να ζητά μέσω του neakriti.gr άμεσες παρεμβάσεις και απλοποιημένες διαδικασίες για την απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Βρυγιωνάκη, το συγκεκριμένο πλοιάριο τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, μέχρι και τον Ιούνιο του 2022, πραγματοποιούσε την ημερήσια διαδρομή Κουφονήσι – Μακρύ Γιαλός. Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο, ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έριξαν το πλοιάριο «Ευδοκία» στα βράχια, με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί. «Τον Ιούνιο, νοτιοαναλοτικός άνεμος είχε ‘’πετάξει’’ το πλοιάριο πάνω στο βράχια και προκλήθηκε ρωγμή στο κάτω μέρος του, με αποτέλεσμα να μπει νερό μέσα και να βυθιστεί» είπε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, επισημαίνοντας ότι η «Ευδοκία» παραμένει μέχρι και σήμερα εκεί, με αποτέλεσμα με κάθε κακοκαιρία και άνεμο να καταστρέφεται όλο και περισσότερο.

«Μετά τους ισχυρούς ανέμους στον Μακρύ Γιαλό χθες και προχθές, το πλοιάριο βυθίστηκε ακόμα περισσότερο, δεν έχει βουλιάξει τελείως διότι βρίσκεται σε ρηχά νερά. Ωστόσο, κομμάτια και ξύλα από την κατασκευή του, πλέουν στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρυγιωνάκης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα μόλυνσης των υδάτων καθώς από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί τα καύσιμα.

«SOS» για την απομάκρυνση του

Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, Μανώλη Βρυγιωνάκης ζητά μέσω του neakriti.gr την άμεση απομάκρυνση του πλοιαρίου από την περιοχή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει στην ακτή λόγω… γραφειοκρατίας. «Το πλοιάριο δεν είναι στην δική μας αρμοδιότητα, αλλά στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας. Έχουν γίνει και από το λιμεναρχείο προσπάθειες για την απομάκρυνση του, ωστόσο η γραφειοκρατία δυσκολεύει την κατάσταση» δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας βέβαια ότι η εικόνα ενός… σαπιοκάραβου στον Μακρύ Γιαλό δημιουργεί προβλήματα στον τουρισμό, σε μια περιοχή όπου επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε καλοκαίρι.

 

324443979_505349354980240_115569239043867410_n (1).jpg

Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης του σκάφους που είχε προσαράξει στον κόλπο πλησίον του λιμανιού στο Μακρύ Γιαλό, από την ασφαλιστική εταιρεία που έχει αναλάβει την απομάκρυνση του, ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της περιοχής Μανόλης Βρυγιωνάκης.

makri-gialos-skafos-23423_1 (1).jpg

makri-gialos-skafos-23423_3 (1).jpg

makri-gialos-skafos-23423_4 (1).jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...