Jump to content
Shipfriends

Silver Spirit (IMO 9437866)


Recommended Posts

Το Silver Spirit (IMO No: 9437866) είναι κατασκευασμένο το 2009 στο ναυπηγείο της Fincantieri στην Ανκόνα. Το πλοίο έχει μήκος 195,80 μέτρα, πλάτος 26,50 μέτρα και χωρητικότητα 564 επιβατών. Η Silversea ανακοίνωσε ότι θα κάνει τη πρώτη επιμήκυνση πλοίου της κατά 15 μέτρα τον Μάρτιο του 2018 στο ναυπηγείο της Fincantieri στο Παλέρμο, έτσι ώστε να προστεθούν 6 Silver Suites, 26 Veranda Suites και 2 Panaroma suites.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Silver Spirit (IMO 9437866)
  • 5 months later...

Το Silver Spirit προσφέρει στήριξη σε ιδρύματα στα Χανιά  με τη δωρεά του συνόλου του εξοπλισμού του θα πραγματοποιήσει σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018.

Quote

Τη δωρεά του συνόλου του εξοπλισμού του θα πραγματοποιήσει σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, παρουσία των τοπικών αρχών, το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» με σημαία Νήσων Μπαχάμες.

Το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος, ιδιοκτησίας της εταιρίας Silversea Cruises του κ. Manfredi Lefebvre d'Ovidi, αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις.

«Η εταιρεία θέλοντας να στηρίξει το έργο κοινωνικών δομών του Δήμου Χανίων θα διαθέσει μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων του πλοίου, καθώς το Silver Spirit πρόκειται να δεξαμενιστεί το 2018 στα παγκοσμίου φήμης ναυπηγεία Fincantieri στο Παλέρμο και να επαναπλεύσει το 2019» αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρίας Silversea Cruises στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης (Manager Port Ops).

«Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία για τη θερμή φιλοξενία που προσφέρει, τόσο στο πλοίο μας και όσο και στους ταξιδιώτες, που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους, γνωρίζοντας έτσι από κοντά τα ομορφιές της περιοχής των Χανίων. Παράλληλα, είναι μια συμβολική αναγνώριση για τη μεγάλη σημασία που έχει για τον προγραμματισμό προσεγγίσεών μας το λιμάνι της Σούδας, που για χρόνια μας προσφέρει υψηλής στάθμης υπηρεσίες» συμπληρώνει ο κ. Αλμπέρτης.

Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Ταμείο του Νομού Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (πρώην Νομαρχία) αλλά και τους ιδιώτες παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού της πόλης έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη του κεντρικού Λιμένα του Νομού Χανίων, τη Σούδα, αλλά και του αγκυροβολίου στον Ενετικό Λιμένα της παλιάς πόλης των Χανίων.

Η απόφαση, δε, της Silversea Cruises να οδηγήσει σε προσέγγιση, πριν το δεξαμενισμό του, το Silver Spirit στο λιμάνι της Σούδας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για διεθνή προβολή και εμβληματική διαφήμιση για την πόλη και την περιοχή των Χανίων. Παράλληλα με αυτήν της την κίνηση η Silversea Cruises δηλώνει έμπρακτα, ότι ο Νομός Χανίων έχει μπει, πλέον, δυναμικά στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας, ενώ επιβραβεύει τις καρποφόρες και συνεχείς προσπάθειες των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομές του Δήμου Χανίων θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οκιακής χρήσεως κλπ.

 

Link to comment
Share on other sites

Λίγο μετά τις 19:30 έδεσε στο λιμάνι το Silver Spirit.

Σε κοντέινερ, κάδους και γενικότερα με κάθε πρόσφορο μέσο το πλήρωμα μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου αδειάζουν το πλοίο από χιλιάδες αντικείμενα.

Καρέκλες, τραπεζάκια, πολυθρόνες, κομοδίνα, γραφεία και άλλα παρεμφερή έχουν στοιβαχθεί στα μπαλκόνια των καμπινών απ' όπου φορτώνονται σε κάδους και μεταφορτώνονται στις νταλίκες. 

Κοντέινερ έχουν μεταφερθεί και στα ανοικτά καταστρώματα του πλοίου όπου γεμίζουν με εξοπλισμό όπως τραπέζια, οικιακός εξοπλισμός, ηλεκτρονικά είδη κλπ.

Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές ώρες, με την προσπάθεια φυσικά να συνεχίζεται αδιάκοπα όλο το βράδυ.

silver1.thumb.jpg.118fd2af36bfc903e330b8fbe1a54d53.jpgsilver2.thumb.jpg.7a738d7e5b6e7c6d40a3917cb36efa84.jpgsilver3.thumb.jpg.0bc4954ad2f00a3ef981510f425a58c1.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το όλο εγχείρημα είναι υπο την οργάνωση του πρακτορείου Γελασάκη (τοποθετηση προιοντος B) ) και ας μην ξεγελιομαστε, το κοστος εκτελωνισμου υψους 42χηνων θα το πληρωσει ο Δήμος. 

Αλλά η Silversea ειχε ανεκαθεν καλες σχέσεις με τα Χανιά και ηταν σταθερος προορισμός της.

Τωρα για τα υπολοιπα, το κοστος καλυπτεται απο την εταιρεία. Και την συνεφερε να τα δωσει σαν δωρεα και να παει ετοιμο για ν κοπει στη δεξαμενη και να επιμηκυνθει παρα να τα ξεφορτωθει με οποιο κοστος στο Παλερμο.

Link to comment
Share on other sites

Να και οι αναβαθμίσεις με περισσότερες λεπτομέρειες, για όσους από εμάς θα διαθέσουν το ευτελές:D ποσό των EUR 3,900 για μια θέση στην επόμενη του κρουαζιέρα που ξεκινά από την Civitavecchia στις 6 Μαίου:

- Οι αλλαγές σε επίπεδο εστίασης

- Οι αλλαγές στο ξενοδοχειακό

- Οι αλλαγές σε επίπεδο χώρων και υπηρεσιών

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες φωτογραφίες από την άφιξη του Silver Spirit στη δεξαμενή με το νέο τμήμα να είναι ήδη στη δεξαμενή και το σημείο που θα κοπεί το πλοίο για να επιμηκυνθεί. Οι φωτογραφίες είναι από σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

Silver Spirit.jpg

Silver Spirit (2).jpg

Silver Spirit (3).jpg

Silver Spirit (4).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Silver Spirit ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της επιμήκυνσης του, βγήκε από τη δεξαμενή στο ναυπηγείο Fincantieri στο Παλέρμο και πραγματοποιησε δοκιμαστικό ανοικτά του Παλέρμο. 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Μετά την επιμήκυνση έχει προστεθεί και γκρί χρώμα στο κατώτερο κομμάτι του κύτους του πλοίου, το βλέπουμε εδώ νωρίτερα σήμερα στον Τούρλο της Μυκόνου. Άσχημο είναι, ό,τι και να πούμε. Ωραίο πρόγραμμα προσέγγισης όμως με αναχώρηση στις 2300 για Σαντορίνη και με τους επιβάτες να προλαβαίνουν να πάρουν μικρή γεύση από τη νυχτερινή Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...