Jump to content
Shipfriends

Silver Moon (IMO 9838618 )


Recommended Posts

Η Silversea Cruises ανακοίνωσε τη συμφωνία με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri για την κατασκευή ενός ακόμη πλοίου, αδελφάκι του Silver Muse. Το πλοίο θα πάρει το όνομα Silver Moon. Το 40.700 τόνων πλοίο θα φιλοξενεί 596 επιβάτες, θα κοστίσει 310 εκ. € κι αναμένεται να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2020.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Γι αυτήν την πρώτη κρουαζιέρα Παναγία μου, η εταιρεία λέει πως έχουν μείνει απούλητες μόνο λίγες σουίτες, ίσα-ίσα προλαβαίνουμε:P.

 

Το πλοίο προτίθεται να μείνει στη Μεσόγειο μέχρι το Νοέμβρη οπότε και θα μετακομίσει στην Καραιβική ενώ η αρχή του 2021 θα το βρεί να κάνει μια μεγάλη κρουαζιέρα 3.5 μηνών(που θα πωλείται και σπαστά προφανώς) από άκρου εις άκρον της Αμερικανικής ηπείρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η Silversea φαίνεται να έχει ποντάρει ιδιαίτερα επάνω στο Silver Moon, μάλιστα σήμερα μου έστειλαν και ένα μικρό βιβλίο αφιερωμένο στο πλοίο, με το promotion να είναι "μια καινούρια ιδέα ταξιδίου". Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γαλλικό εστιατόριο La Dame, στο καπνιστήριο Connoisseur's Corner(για πούρα και κονιάκ) αλλά και στο Ιαπωνικό εστιατόριο Kaiseki.

 

Η πιο καινοτόμος τους ιδέα όμως φαίνεται να είναι το S.A.L.T. (Sea And Land Taste), που είναι μια τριλογία αν θέλετε, που αποτελείται από το εστιατόριο SALT Kitchen, το χώρο SALT Lab και το μπάρ SALT Bar. Πως συνδέονται όλα αυτά? Με τον προορισμό του πλοίου. Ανάλογα με τον προορισμό, αλλάζει και η κουζίνα που σερβίρεται στο εστιατόριο αλλά και τα cocktails που σερβίρονται στο μπάρ. Ο χώρος του Lab είναι ένας χώρος που ο σέφ εξηγεί στους επιβάτες τι θα φάνε τη συγκεκριμένη ημέρα, πως σχετίζεται το φαγητό με το συγκεκριμένο προορισμό και κουλτούρα, αλλά και πως και γιατί προετοιμάζεται το κάθε πιάτο. Το ξέρω, γνωστά αυτά, τα βλέπουμε κάθε μέρα στην ακτοπλοία μας :D.

 

Βλέπουμε επίσης φωτογραφίες από τις σουίτες αλλά και τους άλλους χώρους, deck plan αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με το τι κάθε κατηγορία δωματίου περιλαμβάνει. Από τις 6 Αυγούστου μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου το πλοίο θα βρίσκεται στη Δυτική Μεσόγειο ενώ μετά περνά στο Fort Lauderdale της Florida. Από τις 23 Δεκέμβρη μέχρι τις 6 Ιανουαρίου κάνει μια κρουαζιέρα μέχρι το Περού και πίσω, ενώ στις 7 Ιανουαρίου κάνει μια εκπληκτική κρουαζιέρα που ξεκινά από τη Florida, επισκέπτεται την ακτή του Ατλαντικού της Κεντρικής Αμερικής, περνά τον Παναμά, επισκέπτεται όοοολη την δυτική ακτή της Νότιας Αμερικης, περνά στον Ατλαντικό νότια από τη Γη του Πυρός και μετά επισκέπτεται όοοολη την ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής. Αφού περνάει και από διάφορα λιμάνια της Καραιβικής, καταλήγει πάλι στο Fort Lauderdale. Όνειρα γλυκά σε όλους μας, σύντροφοι:)

 

Πρεμιέρα στον Πειραιά στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, Σαντορίνη στις 11 Σεπτεμβρίου, Μύκονος στις 26 Σεπτεμβρίου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...

Πρεμιέρα στον Πειραιά για το πλοίο περίπου 9 μήνες μετά από αυτήν που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Από το Σάββατο το πρωί δεμένο στην Ξυλεία το πλοίο λοιπόν, να μια νυχτερινή του άποψη:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Τελετή ονοματοδοσίας εχθές για το πλοίο στον Πειραιά με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων. Παρά το εορταστικό κλίμα και την παράλληλη αναχώρηση του Costa Luminosa, ουδείς εσφύριξε την μπουρου :D 

Το πλοίο αναχώρησε λίγα λεπτά μετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Και στη Μύκονο έκανε ορισμένες επισκέψεις φέτος το πλοίο, όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εμείς το βλέπουμε πλαγιοδετημένο στον Τούρλο στις αρχές Αυγούστου αλλά και στην άγκυρα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...