Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος στην Αλεξανδρούπολη στις 22/08/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145, ότι δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από λιμένα Αλεξανδρούπολης προς λιμένα ν. Σαμοθράκης, για λόγους ασφαλείας και λόγω ένδειξης προειδοποιητικής λυχνίας (alarm) της δεξιάς κύριας μηχανής και μέχρι διαπίστωσης της αιτίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, κατά την επιστροφή του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ από Σαμοθράκη παρουσιάστηκε πρόβλημα στη μία εκ των τριών κύριων μηχανών. Με την άφιξη του πλοίου στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε έλεγχος από δύτη ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της βλάβης και αναμένεται συνεργείο της Volvo από Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της. 
Παρακαλούνται οι επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν με το ΖΕΦΥΡΟΣ να απευθυνθούν στα άλλα πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια προς Σαμοθράκη.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου του Ε/Γ -Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145 από την Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη με εξήντα εννέα (69) επιβάτες, παρουσιάστηκε αύξηση της θερμοκρασία της κεντρικής μηχανής, 6,5 ν.μ. από την είσοδο του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Το «ΖΕΦΥΡΟΣ» κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμένα Αλεξανδρούπολης όπου αποβίβασε τους επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος στο Πυθαγόρειο

Quote

Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε στη μεσαία προωστήρια μηχανή του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν.Αλεξανδορύπολης 08 απογευματινές ώρες σήμερα, κατά τον απόπλου του από το λιμένα Πυθαγορείου.

Το ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα Πάτμου προς τους λιμένες Αρκιών – Λειψών – Λέρου – Αγαθονησίου – Πυθαγορείου και επιστροφή κενό επιβατών και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πάτμου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την εξακρίβωση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Για το δρομολόγιο της επιστροφής δεν είχαν εκδοθεί εισιτήρια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος στη Καρδάμαινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν.Αλεξανδρούπολης 08, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς τους λιμένες Μυρτιές ν. Καλύμνου - Αγία Μαρίνα ν. Λέρου - ν. Λειψών -  ν. Πάτμου, υπάρχει αδυναμία εκκίνησης της μεσαίας κύριας μηχανής.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του, με δύο (02) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Δ/Ρ στη Λέρο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν. Αλεξανδρούπολης 08, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, διαπιστώθηκε εισροή ύδατος στο αριστερό ελικοπηδάλιο της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πραγματοποιήθηκε η ανέλκυσή του.

hcg.gr

 

Έχει ελικοπηδάλια το Ζέφυρος;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ- Δ/Ρ Ζέφυρος στους Λειψούς στις 15/08/21

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λειψών, πρωινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν.Α. 08, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο ΛΕΙΨΟΙ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥ- ΜΥΡΤΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ότι κατά τον πλου μεταξύ ν. Λειψών και ν. Λέρου, παρατηρήθηκε ένδειξη χαμηλών καυσαερίων σε αριστερή μηχανή. Στη συνέχεια το ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' επέστρεψε στον λιμένα ν. Λειψών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Λειψών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΔΡ Ζέφυρος στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν. ΑΛΕΞ. 08, ότι κατά τη διάρκεια του πλου παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς τον λιμένα ν. Καλύμνου με 28 επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Το Ζέφυρος ακόμη δεν έχει επιστρέψει στα δρομολόγια του και είναι τραβηγμένο έξω στο καρνάγιο στο Λαφάσι της Καλύμνου. Μετά από τόσες μήνες απουσίας δεν θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί έκπτωτο από την επιδοτούμενη γραμμή??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...