Jump to content
Shipfriends

Βύθιση Θαλαμηγού Paloma - 18.09.2017


Recommended Posts

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη διάσωση αλλοδαπού μετά από εισροή υδάτων στη Θ/Γ Paloma στον Αργολικό κόλπο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εισροή υδάτων στο Θ/Γ σκάφος «PALOMA» σημαίας Γερμανίας στη θαλάσσια περιοχή 1,6 ν.μ. δυτικά ν. Υψηλής Αργολικού Κόλπου.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια το «PALOMA» εντοπίστηκε ημιβυθισμένο και διασώθηκε ο μοναδικός αλλοδαπός επιβαίνων του σκάφους.

Το θαλαμηγό ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΒΕΝΟΥΣ» Ν. Αγ. Νικολάου 01, αλλά κατά την προσπάθεια πρόσδεσης του στην προβλήτα Τολού βυθίστηκε σε /βάθος έντεκα (11) μέτρων περίπου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ανέλκυση του θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Όπως γράφει και η σελίδα της Pegasus Cruises στο Facebook για το περιστατικό

Quote

Χθες, Κυριακή 17/09/17, το πλοίο μας VENUS με πλοίαρχο τον Ηλία Τριανταφύλλου καθώς επέστρεφε από τη Γλύφα όπου βρισκόταν όλο το καλοκαίρι εκτελώντας μονοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο ειδοποιήθηκε από το λιμεναρχείο Ναυπλίου και έσπευσε να βοηθήσει σκάφος το οποίο "έβαζε" νερά δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο απέναντι από τα Ίρια . Τον ιδιοκτήτη του σκάφους και μοναδικό επιβαίνοντα, έναν Γερμανό υπήκοο τον περισυνέλλεξε σώο, πλωτό περιπολικό του λιμεναρχείου Ναυπλίου. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το VENUS, λίγο όμως πριν την προβλήτα του λιμανιού στο Τολό το σκάφος βυθίστηκε και ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση, από τους δύτες Μ. Κωνσταντινίδη και Δ. Κουδούνα από το καταδυτικό κέντρο Intro Dive σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο. Την νύχτα στήθηκε πλωτό φράγμα για να αποφευχθεί τυχόν ρύπανση. Σήμερα το πρωί με την συνδρομή ειδικού γερανού και ύστερα από τις κατάλληλες προετοιμασίες έγινε η ανέλκυση του σκάφους από το βυθό του λιμανιού κι ολοκληρώθηκε έτσι η όλη επιχείρηση χωρίς να υπάρξει ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Venus.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ολοκληρώθηκε χθες το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους που βυθίστηκε χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 κατά την ρυμούλκηση του στο λιμάνι του Τολού, του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Βίντεο από τη ρυμούλκηση και από την προσπάθεια ανέλκυσης

 

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...