Jump to content
Shipfriends

Costa Smeralda (IMO 9781889)


Recommended Posts

On 7/29/2015 at 4:38 PM, .voyager said:

Σε παραγγελλία 2 LNG-powered κρουαζιεροπλοίων προχωρά η Costa Crociere από τα Meyer Werft του Turku. Φέρνουν στα νεότευκτα της Aida από Mitsubishi, όσον αφορά το σχεδιασμό της πλώρης.

costalng-2-copy-592x438.jpg

Στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου εκ των LNG κρουαζιερόπλοιων της Costa Crociere στα ναυπηγεία Meyer Turku με τη τελετή κοπής των πρώτων ελασμάτων. Το πλοίο θα πάρει το όνομα Cruise SmeraldaB 1394) και αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2019. Το πλοίο θα έχει μήκος 337 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα, θα ζυγίζει 183900 τόνους και θα έχει χωρητικότητα 6554 επιβάτες σε 2610 καμπίνες επιβατών.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Χθες έγινε η τελετή τοποθέτησης του τυχερού νομίσματος στο Costa Smeralda στο ναυπηγείο Meyer Turku και ξεκίνησε συναρμολόγηση των τμημάτων που έχουν κατασκευαστεί ήδη. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του στις 20 Οκτωβρίου του 2019 από το Αμβούργο προς τη Σαβόνα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Οκτώ τμήματα του Costa Smeralda θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Rauma Marine Constructions. Ενώ τμήματα της πλώρης μεταφέρθηκαν στο ναυπηγείο Meyer Turku πάνω στη πλωτή πλατφόρμα Meri (ΙΜΟ Νο: 9622502)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Η τεχνητή καθέλκυση του Costa Smeralda πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 15 Μαρτίου στο ναυπηγείο Meyer Turku

 

kAAoaLCc.jpeg

Ενώ τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ξέσπασε μικρής έκτασης φωτιάς στο κατάστρωνα Νο: 15 που κατασβήστηκε γρήγορα χωρίς μεγάλες ζημιές.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
On 7/5/2018 at 2:08 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του στις 20 Οκτωβρίου του 2019 από το Αμβούργο προς τη Σαβόνα.

Το Costa Smeralda φαίνεται θα καθυστερήσει λίγο την έναρξη των κρουαζιέρων του. Μιας και το ναυπηγείο Meyer Turku ανακοίνωσε ότι η παράδοση του πάει πιο πίσω, έτσι από τα μέσα Οκτωβρίου μετατέθηκε για τα μέσα Νοεμβρίου. Οπότε η νέα ημερομηνία έναρξης έχει γίνει πλέον 30 Νοεμβρίου από τη Σαβόνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To Meyer Turku ανακοινώνει καθυστέρηση στην καθυστερημένη παράδοση της καθυστερημένης παράδοσης του Costa Smeralda, λόγω "πολυπλοκότητας της κατασκευής". Προβλεπόμενη πρώτη κρουαζιέρα είναι πια στο τέλος του Δεκέμβρη 2019 αντί Οκτώβρη.

 

Όσοι εκ των κυρίων επιβατών είχαν κλείσει νωρίτερα κρουαζιέρες, παρακαλούνται να περάσουν να πάρουν τα πράγματά τους και να πάνε... στην ευχή του Θεού :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Costa το Smeralda ξεκινά την καριέρα του γουρλίδικα :D.

 

Από σήμερα το πρωί κρατείται στην Civitavecchia μια και ένα ζευγάρι Κινέζων που είχαν έρθει στην Ιταλία το περαμένο Σάββατο μέσω Μιλάνο, εμφάνισαν συμπτώματα της τελευταίας γρίππης. Οι δυό τους είναι σε καραντίνα σε ξεχωριστές καμπίνες, έχουν παρθεί δείγματα αίματος που αναλύονται σε νοσοκομείο της Ρώμης. Κανείς επιβάτης ή πλήρωμα δεν έχει κατέλθει από το πλοίο μέχρι να αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι και αν το πλοίο θα συνεχίσει την κρουαζιέρα του για τη Σαβόνα που είναι και ο τελικός προορισμός. 

 

Αν όντως έχουν προσβληθεί από τον ιό οι συγκεκριμένοι επιβάτες, αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα πράξουν οι -ικανότατες και οργανωμένες- Ιταλικές αρχές. Τους βλέπω τους επιβάτες για καιρό on board. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 9 months later...

Μου έστειλε πρίν λίγο ένας φίλος από την Ιταλία κάμποσα βιντεάκια και φωτό από το συμβάν, δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει στα σόσιαλ μύδια, ψαχτείτε. Όπως το βλέπω εγώ μάλλον ήθελαν να δέσει το πλοίο στο βάθος του λιμανιού, για κάποιο λόγο όμως ξέπεσε πρός το κομμάτι του ντόκου(είναι ένα μακρυνάρι αυτός ο ντόκος) που είναι αφειρωμένος στα bulkcarriers. Τώρα το ξέσυρε ο αέρας, κακός χειρισμός από τη γέφυρα? Ποιός ξέρει. Κι έτσι οι εξέχουσες σωσίβιες λέμβοι στο πλάι πήραν σβάρνα το σιλό, προξενώντας του σημαντικές ζημιές ενώ βέβαια και τουλάχιστον μια σωσίβια λέμβος έπαθε σοβαρές ζημιές. Αν δεί κανείς πλάνα από την πλώρη του πλοίου, θα δεί πως σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα yokohama fender το οποίο το πλοίο με τη μάζα του "εγκλώβισε" το fender και τελικά το πέταξε στη στεριά(!!!). Δύσκολοι καιροί για την Carnival..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Όπως μπορεί κανείς να δεί στα παραπάνω post, η καριέρα του πλοίου μέχρι τώρα δεν ήταν και πολύ γουρλίδικη. Έρχεται όμως ο Nick the Greek να το φωτογραφίσει στη Savona και να του δώσει άλλον αέρα για τη συνέχεια:D. Το πλοίο είναι άλλο ένα τέρας της βιομηχανοποιημένης κρουαζιέρας, όπως βλέπει κανείς από την κατάπλωρη άποψη. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που το βλέπουμε δευτερόπλωρα. Το χτίσιμό του είναι τόσο ψηλά που σε συνδυασμό με το ότι η τσιμινιέρα είναι μία, πρέπει να απομακρυνθείς πολύ από το πλοίο για να δείς το φουγάρο.

 

Το πλοίο αναχωρεί κάθε Σάββατο από τη Savona για Μασσαλία τις Κυριακές, Βαρκελώνη τις Δευτέρες, Ibiza τις Τρίτες, Palermo τις Πέμπτες, Civitavecchia τις Παρασκευές και πίσω στη Savona τα Σάββατα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...