Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ταξίδι με το Μύκονος πρό ολίγων ημερών από τον Πειραιά για τους Αγίους Λίθους της Μυκόνου, όσους δηλαδή δεν έχουν συνθλίψει ακόμη οι μπουλντόζες🙄. Τα σχόλια του φίλου @George...f αντικατοπτρίζουν αυτό που και εγώ αντίκρυσα επί του πλοίου. Λίγη προσοχή στη διακεκριμένη και σε κάποια εκ των καθισμάτων χρειάζεται ομολογουμένως, να πούμε επίσης πως τουλάχιστον στο ταξίδι που έκανα εγώ, έχει αλλάξει η είσοδός της. Γίνεται πια από την πόρτα που βρίσκεται στα αριστερά, πλώρα από το self service. Σωστή και σταθερή η ταχύτητα του πλοίου, φτάσαμε στη Μύκονο 5 λεπτά πρίν το προβλεπόμενο και ενώ στην αναχώρηση από Πειραιά, νόμιζες πως το πλοίο είχε καβαλήσει τη νησίδα😀 του σεπαρέσιο και πέρναγε ό,τι έβρισκε στο διάβα του, πραγματικά το απόλαυσα και μου θύμισε παλιές εποχές.

 

Και ένα σχολιάκι για τον καφέ φίλε George, γενικά τον καφέ των Everest τον θεωρώ νεροζούμι, ειδικά στην κρύα του μορφή που πέφτουν μέσα και μισό κυβικό παγάκια. Για αυτό και προτίμησα ζεστό capuccino στο ταξίδι μου, το οποίο ήταν όντως αρκετά καλό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

https://ikariaki.gr/katangelia-epivati-gia-to-prosopiko-tou-bluestar-myconos/

Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, έχω ακόμα δύο για τη συγκεκριμένη αξιωματικό του λογιστηρίου της οποίας επιτέλους κάποιος αρμόδιος της εταιρείας πρέπει να της τραβήξει το αυτί επειδή θα έπρεπε να είχε ήδη καταλάβει ότι έχει να κάνει με πελάτες/επιβάτες και όχι κλέφτες!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στη Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες την 16-09-2023, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 21χρονου ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882.

Ειδικότερα, ο εν λόγω ναυτικός κατά τη διαδικασία φόρτωσης του ανωτέρω πλοίου, τραυματίστηκε κατά τη διέλευση πρυμναίας θύρας από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο του ρεμέντζου της πρύμνης.

Ο ανωτέρω ναυτικός διακομίσθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

 

Link to comment
Share on other sites

Σε φθινοπωρινό mood περνάει το πλοίο, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Δευτέρα ώρα 1600 από Πειραιά για Σύρο - Μύκονο - Εύδηλο - Καρλόβασι - Βαθύ, με άφιξη 0040. Επιστροφή ώρα 0300 της Τρίτης από το Βαθύ, με άφιξη Πειραιά στις 1235.

 

Τρίτη ώρα 1600 από Πειραιά για Σύρο - Μύκονο - Άγιο Κήρυκο - Φούρνοι - Καρλόβασι - Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα, με άφιξη στην Καβάλα ώρα 1800 της Τετάρτης. Αναχώρηση από Καβάλα στις 2130 βράδυ Τετάρτης και άφιξη στον Πειραιά με την αντίστροφη σειρά προορισμών στις 2250 το βράδυ της Πέμπτης.

 

Παρασκευή ώρα 1500 από Πειραιά για Σύρο - Μύκονο - Εύδηλο - Φούρνοι - Καρλόβασι - Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσσαλονίκη, με άφιξη στην πόλη της Αρειανάρας στις 1750 του Σαββάτου το απόγευμα. Η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη είναι στις 2100 το βράδυ του Σαββάτου με επιστροφή στον Πειραιά στις 2355 το βράδυ της Κυριακής.

 

Αυτά τα δρομολόγια είναι περασμένα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Τους μερακλήδες του κολλεγιακού μπάσκετ, τους κράτησε χτές μέχρι αργά η ντερμπάρα Purdue - Marquette. Ε αφού έκατσα ξύπνιος, έσιαξα και ένα καλοκαιρινό βιντεάκι. Είναι η προσέγγιση, πρόσδεση, φορτό-εκφόρτωση και αναχώρηση του Blue Star Myconos, ένα αυγουστιάτικο πρωινό(ποιητής είμαι, όχι λαλακίες:D) στην Ερμούπολη. Όσοι πιστοί, προσέλθετε:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

H αλήθεια είναι, ότι παρότι το είχα δει πολλές φορές δεμένο με τη νέα τσιμινιέρα και έχω δει αρκετές φωτό εν πλω, πρώτη φορά το είδα από κοντά εν πλω. Πραγματικά είναι σαν να έχει πάρει την τσιμινιέρα από ένα άλλο πλοίο και του την έχεις κοτσάρει.

Παίζει να είναι και λίγο έμπρωρο στη φωτό.

 

Δώρο μία ακόμη με αγανταρισμένη καδένα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

https://cycladeslive.gr/syros-nearos-me-skateboard-petachtike-ston-misoanevasmeno-katapelti-tou-ploiou/

Το άρθρο είναι για ένα περιστατικό που έγινε στο λιμάνι της Σύρου, όπου ένας νεαρός πήγε να πεταχτεί με την σανίδα του σκέιτ πάνω στον καταπέλτη του πλοίου την ώρα που τον ανέβαζαν

Link to comment
Share on other sites

ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΛΗΜΝΟ ΘΕΣΝΙΚΗ....ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 08:00!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο σημερινό ανέβασμα από Βαθύ για Θεσ/νικη το πλοίο κούτσαινε με ταχύτητες από 18 μέχρι 20,5 κόμβους. Μετά την Μύρινα ανέβασε και πάλι στο φυσιολογικό την ταχύτητά του. Αποτέλεσμα, η κατά μια ώρα καθυστέρηση στην αναχώρηση από την συμπρωτεύουσα (2230 αντί 2130).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τίποτα απ'όλα αυτά...τα καράβια είναι για να πηγαίνουν και όχι για να κοιμούνται στους ντόκους. Άμα ακολουθείς τον κύκλο συντήρησης που σου δίνει ο κατασκευαστής και χρησιμοποιείς γνήσια ανταλλακτικά, όλα δουλεύουν ρολόι. Άμα κάνεις Ταρζανιές, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Απλά πράγματα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...