Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

23.10 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ απόψε από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Δεν άνοιγε ο καταπέλτης των επιβατών. Το λιμενάρχειο Μυτιλήνης διέταξε επιθεώρηση και αφού φόρτωσε περίμενε μισή ώρα να πάρει έγκριση απόπλου. Μου προκαλεί εντύπωση η ευαισθησία του λιμεναρχείου για τον καταπέλτη επιβατών -που πολλά πλοία δεν χρησιμοποιούν- την στιγμή που το ίδιο λιμεναρχείο είχε απωσιωπήσει πέρυσι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα σε πλοίο άλλης εταιρείας.

Φανταστείτε τί θα γίνει μόλις έρθει και το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ...

1. Άμα θεωρείς ότι υπάρχει εύνοια υπέρ της ΝΕΛ από το λιμεναρχείο Μυτιλήνης, τι να πω. Καταρχήν ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 50% των λιμενικών δεν είναι από Λέσβο και στο 90% των ανώτερων αξιωματικών είναι από όλες τις γονιές της Ελλάδος.

2. Κατά την γνώμη σου έπρεπε να φύγει το πλοίο για να μην φανεί ότι έχουν προκατάληψει οι λιμενικοί έναντι της HSW; Αν, λέμε, αν γινόταν κάτι κατά την διάρκεια του πλού του πλοίου?

3. Από την εποχή της ανάληψης της διοίκησης του πλοίου από τον κ. Βεντούρη σταμάτησε να ταξιδεύει το 50% δωρεάν...

3. 19/8/2006 το Θεόφιλος αν και υπήρχαν πιστοποιητικά από το λιμεναρχείο Λήμνου περίμενε μια ώρα και μισή για έλενχο από δύτη και για να βγουν τα πιστοποιητικά.

4. Και η κουτσή Μαρία το ήξερε ότι πέρσυ το Θεόφιλος ταξίδευε επί σχεδόν ένα μήνα με σπασμένη προπέλα. Το αφήναν από εύνοια στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης να ταξιδεύει? Δεν θέλω να το πιστεύω. Δικαίωμα να το σταματήσουν είχαν και από το Λιμεναρχείο Χίου και από Πειραιά. Ο καθένας βγάζει τα συμπερασματά του.

Στο 2007 ήμαστε και καιρός είναι να ξεχάσουμε αυτά που γινόταν πριν από 5-10 χρόνια και να δούμε ότι πλέον έχουμε δυο ίδιες εταιρίες με τους ίδιους κανόνες αγοράς. Το αν μας αρέσει εμφανισιακά (καραβολατρικά) το ένα ή το άλλο πλοίο δεν είναι κάτι που παίζει ρόλο γενικότερα.

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πολιτική των "μοντερνων" εταιριών είναι να μη δυσανασχετεί ο επιβάτης και να παραμείνει ικανοποιημένος από την εταιρία, το πλοίο και το πλήρωμα, όσο άδικο και αν έχει...

Δυστυχώς έτσι είναι αυτός που φωνάζει και κάνει φασαρία είναι αυτός που πετυχαίνει αυτό που θέλει το οποίο στη πλειονότητα των περιπτώσεων είναι και το παράλογο

Link to comment
Share on other sites

Το Νήσος Μύκονος τώρα τελευταία στην αναχώρηση του από Χίο προς Πειραιά έχει αρχίσει να χτυπάει κάτι καθυστερήσεις βαρβάτες, για παράδειγμα στις 31 Ιουλίου ταξίδευε φιλικό μου άτομο για Πειραιά και ενώ το πλοίο είχε στο εισιτήριο ώρα απόπλου 00.45 έφυγε από την Χίο στις 2.15, εκείνη την ημέρα επέστρεφα και εγώ με Θεόφιλο, εμείς μπήκαμε στο λιμάνι, κατεβήκαμε και κατά τις 8.45 εμφανίστηκε και το Νήσος. Στις 2 Σεπτεμβρίου έφυγε από την Χίο στις 1.30. Μήπως κάνεις συνάδελφος shipfriend γνωρίζει τι συμβαίνει και έχουμε τέτοιες καθυστερήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Το βαπορι εχει πολυ πιεσμενα ωραρια και λιγο χρονο παραμονης στα λιμανια. Εχει πεσει και μισο μιλι απο τα 26,5 παει περιπου 25,7-26 οποτε δε θελει και πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Το μακρινο αυτί του Earl έπιασε στο περίπου ένα σχεδιασμό δρομολογίων του πλοίου για την γραμμή της Ικαροσαμίας άπό 1/11 έως 31/12 που έχει πάρει άδεια από το ΣΑΣ.

Περιλαμβάνει 4 αναχωρήσεις(Δ-Τ-Π-Σ) την εβδομάδα από Πειραια στις 19:30 για Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Καρλόβασι-Βαθύ και τις ίδιες ημέρες αν κατάλαβα καλά πριν το δρομολόγιο των 19:30 θα προηγείται ένα άλλο στις 8 το πρωί από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Με άλλα λόγια ένα δρομολόγιο αλά χάισπιντ για τον χειμώνα.:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σαν να 'αρρωστησε' το ΝΗΣΟΣ?? Απο Πειραια μεχρι Μακρονησο,που βρισκεται αυτη την στιγμη,δεν εχει ξεπερασει τα 24 μιλια ενω κυμαινεται στα 23-23.5...Την παρασκευη επιστρεφει στα χειμερινα του δρομολογια(απο Πειραια καθε Παρασκευη 16.30 κ Σαββατο 17.30)αλλα για να δουμε,μηπως υπαρχει καποια βλαβη που πρεπει να διορθωθει...

Link to comment
Share on other sites

Σημερα η HSW εχει την τιμητικη της:D! Λοιπον,ετοιμη η ΑΡΙΑΔΝΗ,ετοιμο κ το Ν.ΧΙΟΣ να ανεβει για πρωτη φορα στο Βορειο Αιγαιο,ακομα ομως δεν ξερουμε τι θα κανει το ΜΥΚΟΝΟΣ(το οποιο αποχαιρεταμε,κλαψ..)...Δεν ξερω αν αλλαξαν τα πλανα τους την τελευταια στιγμη,ωστε να του κανουν μια μινι συντηρηση(οπως εχω αναφερει σε αλλο ποστ)αφου σιγουρα ΙΚΑΡΙΑ-ΣΑΜΟ δεν μπαινει,καθως η Χελλινικ αναφερει πως συνεχιζει ο ΠΗΓΑΣΟΣ.Αυριο λοιπον θα φτασει Πειραια να αδειασει τον κοσμο,κ μετα θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι του εχουν προγραμματισει...

Link to comment
Share on other sites

...Αυριο λοιπον θα φτασει Πειραια να αδειασει τον κοσμο,κ μετα θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι του εχουν προγραμματισει...

Όπως φαίνετε και απο το AIS το έχουν "παρκάρει" στο Πέραμα δίπλα απο το ΛΑΤΩ. :o

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρίν λίγο στην "Ν" ανέφερε πως το πλοίο ξεκινάει στις 24 του μήνα στη γραμμή Σάμος-Πειραιάς. Βέβαια στο site της εταιρίας ακόμα δεν γράφει κάτι..

Το πλοίο που το είδα χτες στο Περαμα, θέλει λίγο φρεσκάρισμα..

Θα κάνει άραγε δεξαμενισμό..?

Όπως και να ναι, καλορίζικο στην γραμμή του..

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το μεσημερι εδωσαν τα δρομολογια του για εγγριση στο υπουργειο

Δευτ-τριτ-τετ-πεμπ-13,00 Πειρ-Ικαρ-Σαμο, παρα -σαββ 16.00 Πειρ-Συρο-Μυκον-Ικαρια-Σαμο

Επιστροφη απο Σαμο 22,00 καθημερινως , Σαββατο 07.00 Κυριακη 22,00

Ξερει κανεις εαν θα πιανει Καρλοβασι???

Link to comment
Share on other sites

To βαπόρι θα πιάνει Καρλόβασι κανονικά.

Το δρομολόγια Σύρο Μύκονο και επιστροφή προς το παρών δεν θα υπάρξει.

Φίλε captmimis το δρομολόγιο της Κυριακής δεν θα είναι στις 10 το βράδυ ααπό Σάμο αλλά στις 3 το μεσημέρι.

Με μια ματιά βλέπουμε ότι τα δρομολόγια κινούνται στο μοτίβο της Χίου Μυτιλήνης.

Το βαπόρι σιγά σιγά ολοκληρώνει την ετήσιάα του θα δεξαμενιστεί και την άλλη Κυριακή θα πάει να κάνει την επιστροφή από Χίο Μυτιλήνη του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ώστε να κάνει κι αυτό εγκαίνια στα νησιά και Δευτέρα θα αναχωρήσει για τα εγκαίνια στην Ικαρία Σάμο.Πρώτο εμπορικό δρομολόγιο στην γραμμή της Ικαρίας Σάμου πιθανότατα την Τετάρτη 24 του μήνα.:confused:

Link to comment
Share on other sites

6:30 η ώρα το πρωί της Δευτέρας θα αναχωρήσει το βαπόρι από Πειραιά για να πάει να κάνει τα εγκαίνια στην Ικαρία και την Σάμο.

12 η ώρα το μεσημέρι θα είναι στον Εύδηλο.;)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τα εγκαινία της Δευτέρας του πλοίου στην Ικαρία και την Σάμο δυστυχώς ακυρώνονται λόγω καιρού:eek:

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ την Δευτέρα στην περιοχή Σάμου και Ικαρία προβλέπονται 9αρια νοτιάδες:D οπότε και να πήγαινε το βαπόρι στον Εύδηλο ούτε κατα διάνοια δεν δένει οποιαδήποτε βαπόρι με τέτοιο καιρό,στο Καρλόβασι θα ήταν σχεδόν αδύνατον και στο Βαθύ η μόνη λύση θα ήταν η πλαγιοδέτηση αλλά δεν υπάρχουν κατάλληλα fenders.

Oπότε αναβλήθηκαν και πιθανόν θα γίνουν άλλη ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλ. οσοι ειχανε προσκλησεις τωρα πρεπει να τις φανε???

Δεν πιστευω στο τελος επειδη ακουγονται και πολλα περι ναυλωσης Αριαδνης να μην παει και καθολου στην Σαμοικαρια?

Καλα τα λετε!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...