Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μέσω Σύρου Μυκόνου θα κάνει το Καρλόβασι γύρω στις 7:30 μπορεί και λίγο λιγότερο αναλόγως την κίνηση στον Εύδηλο ενώ μέσω Παροναξίας υπολόγισε περίπου μια ώρα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τελικά μάλλον η δρομολόγηση του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για Ικαρία Σάμο θα περιλαμβάνει την διέλευση από Σύρο Μύκονο οπότε γιόκ η Παροναξία.

Από ότι έχω ακούσει το βαπόρι θα έχει το καλοκαίρι 7 δρομολόγια την εβδομάδα.

Θα αναχωρεί 8 το απόγευμα από Πειραιά και θα φτάνει Βαθύ περίπου στις 4-4:30 κι από εκεί θα φεύγει 8 το πρωί και θα φτάνει Πειραιά 4-4:30 το απόγευμα.

Το χειμώνα θα κάνει 6 δρομολόγια την εβδομάδα.

Είναι περίπου η ίδια φιλοσοφία δρομολογίων με αυτή που έχει στην Χίο Μυτιλήνη.:)

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστο τον βρισκω τον προγραμματισμο. Παροναξια θα πηγαινει ο ΠΗΓΑΣΟΣ οπως ολα δειχνουν τουλαχιστον μεχρι 30/9. Τωρα σχετικα με το ΜΥΚΟΝΟΣ υπολογιζω τους χρονους ως εξης.

Πειραια- Συρο 3.20'

Συρο-Μυκονο 0.45'

Μυκονο-Ευδηλο 1.50'

Ευδηλο-Καρλοβασι 1.10'

Καρλοβασι-Βαθυ 0.40'

Συνολικα (υπολογιζοντας και την παραμονη στα ενδιαμεσα λιμανια υπολογιζω να κανει Πειραια- Βαθυ σε 9 ωρες ενώ Ικαρια θα πηγαινει σε 6.30':)

Link to comment
Share on other sites

Eπειδή σε κάθε αναχώρηση υπάρχει και μια επιστροφή να πώ δυο λόγια για το Μύκονος.Το πιο κορυφαίο πάνω σε αυτό το πλοίο είναι η ταχύτητα του.Μυτιλήνη-Πειραιάς χτές 8 ώρες και 20 λεπτά για όποιν θέλει να φτάσει γρήγορα είναι κορυφαίο.Εσωτερικά όπως έχουν πεί πολύ συνάδερφοι έδω μέσα μπουχτίζεις στα αεροπορικά είναι ένα τεράστιο θαλάσσιο λεοφωρείο τα καθίσματα αρκετά άνετα και με τρομέρη θέα αυτά που είναι κοντά στα παράθυρα.Εκει που έμεινα μ@@@@ας ήταν με το atrium bar στη πλώρη στο σαλονάκι που βλέπει στη πλώρη του καραβιού έκει είναι να κάθεσαι μέ τις ώρες και να χαζεύεις.Γενικά το πλοίο ακολουθεί πιστα τη φιλοσοφία blue star μάλλον είναι ένα μεγαλύτερο Πάρος με πιο πολλά αεροπορικά δεν είναι η χαρά του καραβολάτρη αλλά ωστόσο είναι μια πολύ καλή επιλογή γιατι φέρνει τα νησιά μας κοντά

Στα αρνητικά έχω να σημειώσω μόνο το έντονο vibration στo RAINBOW lounge που κάθισα ήταν αισθητό μονίμως δε σταμάτησε καθόλου σε όλο το ταξίδι

Link to comment
Share on other sites

Χτες ταξιδεψα μαζι του απο ΠΕΙΡΑΙΑ για ΧΙΟ.Απο κοσμο σχεδον γεματο(τα αεροπορικα AEGEAN-CENTRAL-RAINBOW ηταν γεματα,ενω η διακεκριμενη ειχε τα περισσοτερα καθισματα κενα),και οσο για το γκαραζ,το πανω γεματο απο ΙΧ ενω στο κατω 5-6 φορτηγα κ το υπολοιπο γεματο με ΙΧ παλι,μεχρι τον καταπελτη!

Απο ταχυτητα κ χρονους,τελειο,16.30 φυγαμε,21.55 περναγαμε το ΒΕΝΕΤΙΚΟ και 22.40 ημασταν δεμενοι. JUST PERFECT:D !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σημερα στο κυριακατικο δρομολογιο του(17.30 ΧΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ),γινοταν χαμος!Για εισητηριο δεν το συζηταμε,εδω κ μερες δεν υπηρχε τιποτα.

Η θαλασσα λαδι,ο ηλιος 'γλυκος' κ το ΜΥΚΟΝΟΣ προκλητικο οπως παντα για φωτο:( !

post-709-12832696363_thumb.jpg

post-709-128326963634_thumb.jpg

post-709-128326963637_thumb.jpg

post-709-128326963639_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το γκαράζ του πλοίου φουλ στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Όπως συνήθως, όλα τα ΙΧ πήγαν Χίο ενώ είχε και αρκετά φορτηγά. Πάντως και χθες, όπως συμβαίνει συνήθως όποτε γεμίζει, είχε περίπου μισή ώρα καθυστέρηση στις αφίξεις του.

Όπως έχει επισημανθεί, το δρομολόγιο είναι πολύ οριακό για να μπορεί να τηρηθεί με ακρίβεια, δύο τρια παραπάνω ακοτσάριστα από μεταφορικές είναι αρκετά για να καθυστερήσει (λίγο μεν, αλλά είπαμε, είμαστε γκρινιάρηδες ;) )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πήγα τώρα να κόψω εισιτήριο για απόψε με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από Χίο προς Πειραιά και μου είπαν ότι δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο λόγω της αυριανής απεργίας!(??)

Οπότε πάω με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Link to comment
Share on other sites

Στους 25,5 κομβους το Νησος Μυκονος ακατεβατους. Σημερα αν και με την πλωρη μεσα εφυγε σε 6 λεπτα απο το μολα με δεξια στροφη. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καιρο εχουμε να το δουμε...η εγω τουλαχιστον:P Κ επειδη μου ελειψε,αναγκαζω αλλους να μου το βγαζουν φωτο:confused:! Σημερινη αφιξη στη Χιο...Τα σχολια περιττευουν!

post-709-128326965978_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεύτερο ταξίδι μου την προηγούμενη εβδομάδα με το Ν. Μύκονος (μετά από έναν χρόνο) και έχω να πω ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ίδιες με όταν ξεκίνησε τα δρομολόγια...

Το πλήρωμα εξυπηρετικότητο (όπως πάντα) και φυσικά τα σαλόνια πεντακάθαρα! Άντε γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει και ως γνωστόν εμείς οι Έλληνες είμαστε γκρινιάρηδες σε αυτά τα θέματα... :eek:

Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά... :eek:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι οί παρεχόμενες υπηρεσίες κάνουν τήν διαφορά !

Καινούργιο πλοίο, ταχύτητα, πολυτέλια,ευγενικό πλήρωμα,συνθέτουν τό τετράπτυχο τής επιτυχίας καί υπεροχής έναντι τού ανταγωνισμού καί φυσικά υπέρ τών επιβατών ! Συγχαρητήρια στήν Η.S.WAYS, πράξεις χωρίς πολλά κούφια λόγια καί δικαστήρια... καί ο νοών νοείτο.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά τα τελευταία 2 χρόνια η ΕΛΛΕΝΙΚ στον τομέα της εξυπηρέτησης και του service προς τον επιβάτη έχει κάνει άλματα.Είτε πρόκειται για το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ,ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ είτε για τα Χάισπιντ.

Το ΜΥΚΟΝΟΣ από την αρχή προσέχτηκε πάρα πολύ.Ακόμα και σε περίοδο αιχμής που ταξίδεψα με μπόλικο κόσμο το βαπόρι εξακολουθούσε να ήταν πεντακάθαρο και το πλήρωμα φιλικότατο.

Link to comment
Share on other sites

Χτες παντως,παρατηροντας το στο AIS,εφυγε με περιπου 1 ωρα καθυστερηση απο τον Πειραια,δεν ξερω αν η αιτια ηταν η ιδια.Κ τωρα ομως που το ψαχνω δεν ειναι ουτε στο μεγαλο λιμανι ουτε εξω απ αυτο,αν ειχε φυγει κανονικα 12.30...Εκτος αν απο την Μυτιληνη εφυγε 7 το πρωι με το προβλημα που του προεκυψε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστροφη σημερα στα πατρια εδαφη με το Fast and Furious Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ και οι εντυπωσεις οπως παντα θετικες.Ξεκινησαμε on time 12.30,κ βγαινοντας απ τα φαναρια χαιρετισαμε εγω κ το παπορι:P το αδελφακι του που φαινονταν στον Νεο μολο! Εκοψα εισητηριο για καταστρωμα,να απολαυσω το καλοκαιρινο ταξιδι.Απο κοσμο μου φαινονταν ψιλοαδειο...μεχρι που στο Καβο ντορο αποφασισαμε να μπουμε στα ενδοτερα,διοτι ειχε καιρο κ η θαλασσα ανεβαινε μεχρι πανω κοινως πλατσα πλουτσα.Λοιπον αγαπητοι μου,μεσα ηταν ολα,μα ολα γεματα.4 κενες θεσεις βρηκαμε κ αυτες μας ειπαν πως καθονταν αλλοι..Μεχρι κ η VIP,που εριξα μια ματια ηταν γυρω στο 70% γεματη.Πολυ ευγενικο το πληρωμα,μας αφησε να κατσουμε στους καναπεδες του self service! 18.30 ημασταν μια ανασα απ τα φαναρια του λιμην Χιου,κ κατεβηκα γκαραζ για την εξοδο.Το πανω deck full απο ΙΧ,το main γκαραζ φορτηγα κ ΙΧ αλλα οχι πληρες.Αυτααα....Αντε κ καλες μας-σας διακοπες:)

Link to comment
Share on other sites

Παρον πριν απο λιγο στην αφιξο-αναχωρηση του Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ κ σας εχω ενα μινι δελτιο επιβατικης κινησης:D.

Καταρχην απο Μυτιληνη κατεβηκαν καμια 15αρια επιβατες κ 8 ΙΧ,κ το γκαραζ ειχε την εμφανιση της πρωτης φωτο[δηλ 3-4 φορτηγα κ 2 ΙΧ(στο πανω deck λογικα θα ειχε κ αλλα)].

Στην επιβιβαση ανεβηκαν,περιπου 200 επιβατες,5 φορτηγα,34 ΙΧ κ 14 δικυκλα κ το γκαραζ ψιλογεμισε(δευτερη φωτο).

Συνολικη παραμονη στο λιμανι 30 λεπτα κ μετα αναχωρηση(τριτη φωτο):D.

post-709-128326966498_thumb.jpg

post-709-128326966501_thumb.jpg

post-709-128326966503_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρίν λίγο εκκενώθηκε από επιβάτες[1800 περίπου]τό Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ μετά από ανώνυμο τηλ.γιά βόμβα πρίν τήν αναχώρηση του γιά Χίο Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

:mad::(Μα καλά πότε θα βάλουν μυαλό επιτέλους?

Πλέον δε θα έπρεπε να δίνουν τόσο σημασία.Δεν μπορούν βέβαια από τη μία να το ρισκάρουν αλλά εγώ δε θυμάμαι κανένα παρόμοιο τηλεφώνημα που να έχει βγει αληθινό.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως εχεις δικιο. Αλλα το βαπορι εχει 1800 ατομα μεσα. Μια στο τρισεκατομυριο να ειναι αληθεια καταλαβαινεις τι θα γινει. Και κανενας δεν παιρνει το ρισκο να πει στο βαπορι ενταξει φυγε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...