Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δύο πολύ πρόσφατα ταξίδια με το Νήσος Μύκονος. Πρώτα από τη Μύκονο για τη Μυτιλήνη πρίν 10 μέρες περίπου και προχτές από Πειραιά για Μύκονο. Επικροτώ τα σχόλια του @Z.Gk. όσον αφορά την κάπνα από το φουγάρο του πλοίου, οικολογική - ξεοικολογική η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σύγκριση με το παρελθόν, ειδικά καθήμενος πάνω από το ρεμέτζο της πρύμης αισθανόσουν τον καπνό στα ρουθούνια σου. Να και το πολυσηζητημένο φουγάρο και από κοντά.

 

Στο ταξίδι της Μυτιλήνης το πλοίο παίρνει πάρα πολύ καλό βαθμό σε ακρίβεια παρά τη μεγάλη κίνηση και τα απαιτητικά ωράρια. Τολμώ δε να πω πως ίσως ακόμη και οι 40-λεπτες παραμονές στα λιμάνια δεν είναι αρκετές. Κάτι το οποίο με οδηγεί και στο επόμενο σχόλιο, ότι δηλαδή δε γίνεται να επιδοτείται κατακαλόκαιρο η γραμμή της Καβάλας, είναι σκάνδαλο. Η κίνηση είναι μεγάλη και τα πλοία γεμίζουν, ας επιδοτείται τους υπόλοιπους 9 μήνες. Ελάχιστες οι καμπίνες του για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση. Το πλοίο στη γνωστή του καλή κατάσταση εσωτερικά και ταχύτητες στα 24.5 με 25.2 ως επί το πλείστον.

 

Στο ταξίδι της Μυκόνου από Πειραιά, δεν είχα την ίδια καλή εντύπωση ως πρός την καθαριότητά του. Εξηγείται όμως αυτό, το πλοίο ερχόταν από το δρομολόγιο της Καβάλας και είχε άφιξη 0530 στον Πειραιά, άφιξη που έγινε στις 0735 λόγω της αβαρίας στα πατάρια που είχε στο Καρλόβασι. Με αναχώρηση 0915 για Μύκονο - Εύδηλο - Καρλόβασι, τι να προλάβεις να καθαρίσεις? Η διακεκριμένη ήταν βρώμικη, ίσα-ίσα πρόλαβαν να ανανεώσουν το περιεχόμενο των αντισηπτικών λοσιόν. Φυσικά σε αυτό δεν φταίει το πλήρωμα αλλά τα εξοντωτικά ωράρια που του έχουν φορέσει καπέλο. Πειραιάς - Μύκονος σε 4 ώρες και 15 λεπτά σε ένα ωραιότατο κατά τα άλλα ταξίδι.

 

Σας αφήνω με το εξής: Βαγγέλης Αράθυμος - Μύκονος - αριστερή στροφή. Δεν περιγράφω άλλο, για να γουστάρουν οι μερακλήδες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πανέμορφη μανούβρα,βίντεο και περιγραφή ταξιδιου,άθλια τζιμινιέρα ειδικά όπως φαίνεται κατάπλωρα! Όσον αφορά το ταξίδεμα του πως ήταν σε σχέση με αυτά που έχουν ακουστεί ότι λόγω της αρκετά ψηλότερης τζιμινιέρας ίσως να έχει επηρεάσει το ταξίδεμα του και να έχει περισσότερους διατοιχισμούς;

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Πάντως, σε σχέση με τη συμπεριφορά του Μύκονος που ρωτά ο @Champion Jet_2, στο ταξίδι μου από Καρλόβασι για Πειραιά στις 22/8, και με καιρό 6-7 βορειοδυτικό, δεν κατάλαβα κάποια σημαντική διαφορά, λόγω του νέου φουγάρου, λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλά ταξίδια που έχω κάνει με το συγκεκριμένο πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή τα τελευταία χρόνια.

Το πλοίο, βέβαια, ψήλωσε, όπως κάνει πάντα, από τον Εύδηλο για τη Μύκονο και από Μύκονο για Σύρο. Από Σύρο για Πειραιά ο αέρας είχε πέσει σημαντικά και δεν κουνούσε.

Όλα αυτά, βέβαια, κατά την υποκειμενική μου κρίση...

Link to comment
Share on other sites

Πριν λιγες μερες παντως με τα 8αρια μετα το Ταμελο για Συρο το Μυκονος ψηλωσε Γιουρα ενω το Παρος που ακολουθουσε πηγαινε σχεδον καρφι...Αυτο μπορει να μη σημαινει και τιποτα..Αλλα 60-70 τονους φορτωμα στο ψηλοτερο σημειο του βαποριου συν τη τουλαχιστον 50% μεγαλυτερη επιφανεια της τσιμινιερας ειναι οσο να ναι επηρεαζει..Τα πτερυγια και αυτα θα θελουν καλιμπραρισμα? Ισως..

Link to comment
Share on other sites

Νυχτερινο βιντεο με την αφιξη του πλοιου στη Μυτιληνη.

Γρηγορη δεξια στροφη ,με το πλοιο να γυριζει αρκετα κοντα στη προβλητα και στο τελος τον καβοδετη να διωχνει ενα μηχανακι με ενα ζευγαρι που ψαρευε στην μπιντα οπου θα δενοταν ο πλωριος καβος.

Ομορφες καλοκαιρινες εικονες

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/28/2021 at 8:17 PM, Nick the Greek said:

Σας αφήνω με το εξής: Βαγγέλης Αράθυμος - Μύκονος - αριστερή στροφή. Δεν περιγράφω άλλο, για να γουστάρουν οι μερακλήδες.

Ας δούμε την ίδια μανούβρα του βίντεο σε φωτογραφίες με την άφιξη του Blue Star Myconos στο λιμάνι της Μυκόνου, κάνοντας αριστερή στροφή στο άδειο λιμάνι για να δέσει στη Νο: 1 θέση και να αναχωρεί για τον Ευδηλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κάποιον το ga plan του Μύκονος, πάντως εμείς το έχουμε. Παρεμπιπτόντως, δέστε πόσο απαίσιο δείχνει το φουγάρο στην κατάπλωρη φωτογραφία. Λες και το έχουν πάρει από άλλο πλοίο και του το κόλλησαν.

Link to comment
Share on other sites

Ο @Nick the Greek μας ειχε δείξει πριν λιγο καιρο το βιντεο, ωρα να δουμε και μερικές φωτογραφίες απο το πέρασμα του πλοιου απο τον φουρτουνιασμενο Τσικνια

Αρχικα το πλοιο ξεπροβαλει και στη συνεχεια βαζει πλωρη αρχικα προς την Χιο ,πριν γυρισει για Ικαρια.Οσο πιο πολυ ανοιγεται στο πελαγος ,τοσο περισσοτερο και το κυμα που τρωει

Link to comment
Share on other sites

Δυτικός ο άνεμος πρίν λίγα βράδια στη Μύκονο, αναμενόμενη η δεξιά στροφή του πρώην Νήσος Μύκονος στον Τούρλο. Έστω και χωρίς αριστερή στροφή όμως, θεωρώ πως είναι ένα ατμοσφαιρικό και όμορφο βίντεο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ ωραίο να βλέπει κανείς τα βίντεο του Nick για το Μύκονος, ειδικά αν έχεις αδυναμία στο συγκεκριμένο πλοίο όπως εγώ!

Είναι επίσης ωραίο να βλέπεις ένα ελληνικής κατασκευής πλοίο, 16 χρόνια μετά την πρώτη δρομολόγησή του, να κρατιέται σε υψηλό επίπεδο, να διατηρεί, λίγο πολύ, την υπηρεσιακή του ταχύτητα και, γενικά, να είναι αξιόπιστο, με λίγα, βέβαια, προβληματάκια. 

Με λίγα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα της ελληνικής κατασκευής του έχει ανταποκριθεί στις συνθήκες της ακτοπλοΐας μας.

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή αυτή η χώρα, με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της, θα βρει τον τρόπο να ξαναφτιάξει πλοία αυτής της κατηγορίας στα ναυπηγεία της. (Τους λόγους που δεν το έχουμε κάνει, τους έχουμε αναλύσει εκτενώς σε αυτό το Forum, δεν τους αναφέρω και εγώ).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Είμαι σίγουρος πως φέτος κάποιοι από εσάς με έχουν σιχτιρήσει για τον αριθμό των καλοκαιρινών φωτογραφιών που ανέβασα από τη Μύκονο:D, υπήρχε όμως αρκετό υλικό και νομίζω είναι ενδιαφέρον να ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα των μεγάλων λιμανιών. Τα καλά νέα είναι πως σήμερα τελειώνουν. Και τελειώνουν με ένα (ακόμη)σετάκι από το Μύκονος το οποίο φέτος το τιμήσαμε με 3 καλοκαιρινά ταξίδια, 4 ωραία βίντεα και κάμποσες φωτογραφίες.

 

Ο τόπος είναι ο Τσικνιάς με το Μύκονος να ανεβαίνει πρός την Ικαριά. Αυτήν τη φορά όμως είναι μια τρομερή λαδιά και το πλοίο μοιάζει με θαλασσοπούλι. Προορισμός είναι ο Εύδηλος και το βαπόρι περνά μπροστά από τα βράχια του Αρμενιστή για να ξεκινήσει σιγά-σιγά να γυρνάει πιο ανατολικά. Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα και για τη χειμερινή σεζόν, κι αν μας το μαγάρισε η Blue Star, εμείς το αγαπάμε.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...