Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 6/8/2021 at 4:43 PM, Nick the Greek said:

Και πάλι δοκιμαστικό έχουμε σήμερα για το πλοίο. Σε αυτή τη φάση προφανώς δεν τους ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα όσο το αν και κατά πόσο δουλεύει το scrubber.

 

Να πούμε επίσης πως από χτές μέχρι σήμερα το απόγευμα βάφτηκε και ολόκληρη η αριστερή πλευρά, όσοι το είδατε άβαφτο, το είδατε.

Η τσιμινιέρα είναι πολύ μεγάλη και το κίτρινο την κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Βλέποντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία του Nick, μήπως εδώ να βαφόταν άσπρο το κάτω μέρος της τσιμινιέρας, μέχρι το ύψος που ολοκληρώνονται οι πλάγιοι εξαερισμοί;

Δηλαδή, περίπου το 1/4 της τσιμινιέρας να βαφόταν άσπρο;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πριν από λίγα λεπτά έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κεντρικό λιμένα το Blue Star Myconos μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του στο Πέραμα.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη των δρομολογίων του, ωστόσο θα επηρεαστεί και αυτή λόγω της απεργίας.

Link to comment
Share on other sites

On 3/5/2021 at 11:44 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star Myconos αναμένεται να μείνει εκτός δρομολογίων από τις 12 Μαρτίου έως τις 16 Ιουνίου, έτσι ώστε να εγκαταστήσει τα scrubbers.

Μεσα επεσε παντως ο προγραμματισμος της εταιρειας!

Link to comment
Share on other sites

Εντυπώσεις από την πρώτη άφιξη του πλοίου στο Βαθύ με την νέα τσιμινιέρα και τα scrubbers:

1. Όντως η τσιμινιέρα τεράστια και ακαλαίσθητη. Αποκορύφωμα οι γρίλιες στο πίσω μέρος στο μισό πλάτος της.

2. Σίγουρα θα έχει αλλάξει η συμπεριφορά του λόγω του όγκου και του ότι θα λειτουργεί σαν "πανί" ιστιοφόρου στους πλαγίους ανέμους.

3. Κάπνα περισσότερη, αλλά λευκή και ....οικολογική.

4. Ο θόρυβος όχι μόνο δεν λιγόστεψε αλλά σίγουρα χειροτέρεψε. Φαντάζομαι ότι κατά τις νυκτερινές αφίξεις θα υπάρχουν παράπονα. Αλλού μπορεί να μην ενοχλεί τόσο, αλλά σε ένα κλειστό κόλπο όπως αυτός του Βαθιού σίγουρα ενοχλεί, ιδίως στην ησυχία της νύκτας.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, SAMAINA said:

. Ο θόρυβος όχι μόνο δεν λιγόστεψε αλλά σίγουρα χειροτέρεψε. Φαντάζομαι ότι κατά τις νυκτερινές αφίξεις θα υπάρχουν παράπονα. Αλλού μπορεί να μην ενοχλεί τόσο, αλλά σε ένα κλειστό κόλπο όπως αυτός του Βαθιού σίγουρα ενοχλεί, ιδίως στην ησυχία της νύκτας.

Ίσα ίσα που θα έπρεπε να τους ξυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις τύπου Νταλιάνα..! 

Δε νομίζω να είναι χειρότερος ο θόρυβος από τότε... 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, SAMAINA said:

 

Όντως η τσιμινιέρα τεράστια και ακαλαίσθητη. Αποκορύφωμα οι γρίλιες στο πίσω μέρος στο μισό πλάτος της.

 

Οι γρυλιες θα επρεπε να μπουν στη μεση της τσιμινιερας κανονικα!βεβαια δεξια κατω στη βαση της εκαναν πορτα για να μπαινεις μεσα στη τσιμινιερα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΔΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (SCRUBBERS) ΣΤΟ BLUE STAR MYCONOS

Quote

Η Attica A.E. Συμμετοχών ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν κατά την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση πλυντηρίδων καυσαερίων (scrubbers) στο BLUE STAR MYCONOS και ελήφθη η σχετική πιστοποίηση από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά πλοίο του Ομίλου στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση scrubbers.

Καλλιθέα, 25 Ιουνίου 2021

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δούμε το «σκραμπεροφορο» Blue Star Myconos σε άφιξη στο λιμάνι της Μύρινας Λήμνου, κάνοντας αριστερή στροφή, γύρισε να μας δείξει τη πρύμη του και να δέσει σε τρία λεπτά στη προβλήτα. Αφού πραγματοποίησε τη φορτοεκφόρτωση του για περίπου 20 λεπτά αναχώρησε από το λιμάνι της Μύρινας με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

Και δεύτερο ωραίο βίντεο με πρωταγωνιστή το Μύκονος, τραβηγμένο από την ομώνυμη νήσο και καθώς το πλοίο περιπλέει την δυτική της ακτή με προορισμό την Ικαριά. Ξεπροβάλει σιγά-σιγά από τα Χουλάκια και έρχεται αντιμέτωπο με τον πολύ φουρτουνιασμένο Τσικνιά. Κάτι άλλο που μάλλον δεν γίνεται αντιληπτό από το βίντεο, είναι πως το πλοίο αντί να πάρει πορεία για τον Έυδηλο, έχει βάλει πλώρη γραμμή για Χίο με σκοπό να αλλάξει πορεία αργότερα πρός Ικαρία και να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

 

Αφήνω τον φυσικό ήχο. Μπορεί κανείς από ένα σημείο και μετά να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του πρώτου σημείου στο οποίο στεκόμουν, καλυμμένος από ένα βράχο, και του δευτέρου σημείου οπότε και είμαι πλήρως εκτεθειμένος στο βοριά δύναμης 8. Ελπίζω να αρέσει στους μερακλήδες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικό το βίντεο σου @Nick the Greek, να είσαι καλά που στάθηκες στο βοριά και μας χάρισες το Blue Star Myconos σε όλο του το μεγαλείο. Το έχω δει ήδη τρεις φορές και μάλλον θα το ξαναδώ!

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Νικόλα, πολύ μερακλήδικο βίντεο όντως. Εμένα μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του στον καιρό παρόλο που προστέθηκε τόσο βάρος ψηλά με τις πλυντηρίδες. Ναι μεν έχει το κύμα κατάπλωρα, όμως ούτε ιδιαίτερους διατοιχισμούς βλέπω ούτε και έντονα πλαγιάσματα. Να είναι λόγο της κατασκευής ή να σαβουρώθηκε χαμηλά μετά την μετασκευή..? 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Στο Ικαριο παντως το κουπασταρισμα πηγε συννεφο με τα 8αρια...Στη μπαντα το καιρο εκει το ταξιδεμα σιγουρα εχει επηρεαστει...Προχθες μετα το Ταμελο με 8 γεματο ψηλωσε πολυ παραπανω απο το Παρος που ακολουθουσε...εως πολυ παραπανω....

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβαινόντων στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μὐρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR MYCONOS'' Ν.Π. 10882, για τον ελαφρύ τραυματισμό δύο (02) επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο χώρο στοιβασίας οχημάτων (γκαράζ), μία ημεδαπή οδηγός έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ.Ε. οχήματός της και συγκρούστηκε με δύο (02) προπορευόμενα οχήματα, καταλήγοντας στο χώρο απόθεσης των αποσκευών του πλοίου, με αποτέλεσμα των τραυματισμό των ανωτέρω. Στους εν λόγω τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του πλοίου, ενώ αρνήθηκαν τη μεταφορά τους για περαιτέρω εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άπνοια σήμερα στη Μύκονο, δυτικός ο "άνεμος" μέχρι τις 1830-1900 οπότε και γύρισε σε βόρεια διεύθυνση. Μπάνιο λοιπόν σε σχετικά έρημη βορνή παραλία του νησιού. Κάποια στιγμή μετά τις 1900 άρχισε να ακούγεται ένας βόμβος στο βάθος. Κοιτάμε στο marine traffic, να το Blue Star Myconos. Ακόμη και εγώ που παραπονιέμαι για το βόμβο, λέω δεν μπορεί να είναι αυτό, είναι πάαααρα πολύ μακριά. Πλησιάζει λίγο ακόμη και κατέστη σαφές πως ήταν αυτό. Distance to στο Marine Traffic, απόσταση 5 μίλια. Απίστευτο.

Link to comment
Share on other sites

Για το εξαιρετικό βίντεο του Νίκου με το 8αρι.

Προσωπική εμπειρία από το 2011, νομίζω Μ. Πέμπτη ή Μ. Παρασκευή, με 8αρι γεμάτο στη μπάντα, επιστροφή από Φούρνους, είχε πάρει μερικές καλές μπαταρισιές, που δεν τις περίμενα. Δεν ξέρω αν εκείνη την περίοδο δούλευαν και τα 2 φτερά. 

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι με το αγαπημένο Blue Star Myconos, 31/7 από Πειραιά για Καρλόβασι και, εκτάκτως, από Χίο για Καρλόβασι, λίγες ημέρες αργότερα.

Το πλοίο ταχύτατο, καθαρό και φροντισμένο, πλήρωμα άψογο και στα δυο ταξίδια, μανούβρες χειρουργικής ακρίβειας!

Ωστόσο, πολύ ντουμάνι! Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, ειδικός σίγουρα δεν είμαι, αλλά μετά την εγκατάσταση των scrubbers, δεν μπορείς να σταθείς στα πρυμνιά καταστρώματα.

Θυμάμαι στα προηγούμενα ταξίδια μου, καθόσουν μια χαρά. Ειδικά στο ταξίδι από Χίο για Καρλόβασι, η καπνίλα από το φουγάρο ήταν εντυπωσιακή, σε όλη τη διάρκεια του δίωρου ταξιδιού. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι τόσο καπνό από το συγκεκριμένο πλοίο.

Τώρα, αν το ντουμάνι είναι πιο καθαρό και πιο οικολογικό, δεν το ξέρω, γιατί, όπως είπα, ειδικός δεν είμαι, την οπτική αίσθηση μεταφέρω...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...