Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Οι περισσότεροι επιβάτες δεν είχαν  μάσκες.  Ούτε το πλήρωμα ομως . Κατά την επιβίβαση αυτός που έλεγχε τα εισιτήρια φόραγε απλός γάντια. Από το πλοίο έβγαζαν σχετικές ανακοινώσεις για της απόστασης και σχεδόν όλοι οι επιβάτες της τηρούσαν. Στα αρνητικά ότι το μόνο μπαρ που ήταν ανοικτό ήταν αυτό στην πρώτη θέση.  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ίσως επειδη είναι το μόνο με μεγάλο περιβάλλοντα χώρο ώστε να τηρούνται αποστάσεις για να αποφεύγεται η πιθανότητα συνωστισμού . Στα αλλα  μπαρ πλην εκείνου που βρίσκεται στο καταστρωμα και 5 άνθρωποι να μαζευτούν μπορούν να κανουν ουρά. 


 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ένα σχοινί απο δίχτυα έχει σφηνώσει στο νεύρο του βολβού του πλοίου. Φαντάζομαι μέχρι το επόμενο λιμάνι που θα πλαγιοδετήσει θα το βγάλουν.

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στον Πειραιά στις 15/05/20

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στον κεντρικό λιμένα Πειραιά, για περιστατικό τραυματισμού 19χρονου ημεδαπού, μέλους του πληρώματος (επίκουρος) του πλοίου. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω άνδρας, υπέστη εντός του πλοίου κάκωση έξω σφυρού, ενώ, διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. 

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος του  Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπής επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση της, όταν παραπάτησε κατά την κάθοδό της από το εξωτερικό κατάστρωμα.

Άμεσα στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα  του πλοίου, ενώ μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

Link to comment
Share on other sites

Σαββατιάτικη άφιξη του Blue Star Myconos στο λιμάνι της Καβάλας, οπότε στήθηκα στο παλιό λιμάνι για να δω τη μανούβρα του. Το Blue Star Myconos έκανε μια αργή δεξιά στροφή και φουντάρισε τις άγκυρες του. Το γύρισμα ήταν πάνω από 250 μέτρα μακριά από τη προβλήτα και με ανάποδα πλησίαζε στη προβλήτα για να δέσει στη θέση του δίπλα από το Aqua Blue. Αφού ξεφόρτωσε και φόρτωσε ήταν έτοιμο για τη νυχτερινή του αναχώρηση από τη Καβάλα

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθούσα τις αναχωρήσεις και του Μύκονος και του αδελφού Χίος χτές και σήμερα. Είναι μόνο η εντύπωσή μου, ή έχει περάσει από το μυαλό και κανενός άλλου πως ο βόμβος των μηχανών του Μύκονος έχει αυξηθεί δραματικά και είναι πολύ δυνατότερος από αυτόν του Χίος?

Link to comment
Share on other sites

Με την εγκατάσταση των scrubbers θα αλλάξει αυτός ο θόρυβος δηλαδή?

Είναι σίγουρα πολύ πιο έντονος από πριν 1-2 χρόνια, το παρατήρησα και εγώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο ήχος είναι πάρα πολύ έντονος,στη Μυτιλήνη το πλοίο ακούγεται σε περιοχές μακρυά από το λιμάνι κατά τις νυχτερινές ώρες.

Link to comment
Share on other sites

On 2/2/2020 at 12:09 PM, enas chiotis said:

Μια σημερινή φωτό του πλοίου και από εμένα, από τη Χίο. Το μπλε της blue star στην πλώρη έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στη δεξιά μάσκα, ενώ και αριστερά έχει ξεπλυθεί από τα όκια, με αποτέλεσμα να φαίνεται το original χρώμα του πλοίου.

 

Στη δεξιά μάσκα έχει φύγει εντελώς η προχειροδουλειά της Blue Star, που φαίνεται πως ήταν εντελώς της πλάκας. Σε σημείο που έχει αρχίσει να τρώγεται και το "Μύκονος" από το όνομα του πλοίου. 

 

Όσο για το θόρυβο, από τη μία χαίρομαι γιατί δεν είμαι τρελός, από την άλλη λυπάμαι για το πλοίο. Δε λέω παραπάνω, ας δούμε αν θα βελτιωθεί το πράμα μετά την προσθήκη του scrubber. 

Link to comment
Share on other sites

On 6/9/2020 at 4:18 PM, pie said:

Με την εγκατάσταση των scrubbers θα αλλάξει αυτός ο θόρυβος δηλαδή?

 

 

Πολυ πιθανόν , αφού με την εν λόγω εγκατάσταση αντικαθίστανται και τα silencers 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
On 7/25/2020 at 12:11 AM, Nick the Greek said:

Επίσης να σημειώσω πως το βαπόρι του Βαγγέλη Αράθυμου πρέπει να έφυγε με καμιά ώρα καθυστέρηση, 2100 αντί για 2000. Δεν πλησίασα εκεί όμως οπότε δεν ξέρω τι και πώς. 

 

Να διορθώσω τον εαυτό μου εδώ, η αναχώρηση έχει πάει πια για τις 2100 το βράδυ. Υπενθυμίζω πως ξεκίνησε στις 1900, πήγε στις 2000 με την προσθήκη της Σύρου στην επιστροφή της Παρασκευής, τελικά το έκαναν 2100 γιατί κατάλαβαν ακόμη και στην Blue Star πως δε βγαίνουν τα κουκιά για το Μύκονος. Αυτό φυσικά εγείρει ένα ερώτημα ως πρός την προσέγγιση για τη Μύκονο. Είπαμε, είναι after το νησί, αλλά με άφιξη στις 0130 το πρωί αυτομάτως χάνεις την παραδοσιακή κίνηση του ΠΣΚ από τον Πειραιά, πάει όλη σχεδόν στη Ραφήνα φαντάζομαι γιατί με τέτοια άφιξη είναι λιγάκι τραβηγμένο το ΠΣΚ. Θα μου πεί κανείς, εδώ κόψανε την επιστροφή της Κυριακής το βράδυ, η Παρασκευή σε πείραξε? Τέλος πάντων, έργα και ημέρες. Καταφέρανε να έχει παράπονο από τα δρομολόγια ακόμα και η Μύκονος, το νησί με την καλύτερη συγκοινωνία στο Αιγαίο.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, lostromos said:

Η επιβίβαση των επιβατών γινόταν σήμερα από το πλάι.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι που ταξίδεψα για Μυκονο, ή επιβίβαση γινόταν από το πλάι, αλλά από κάποια στιγμή και μετά λόγω υπερβολικής κίνησης, έβαζαν κόσμο και από το μπροστινό καταπέλτη 

Edited by pilot
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επειδή φέτος η Blue Star δε μας έκανε την τιμή να βλέπουμε συγκεντρωτικά τα δρομολόγιά της, ας σημειώσουμε εδώ τα καλοκαιρινά δρομολόγια του πλοίου για αρχειακούς λόγους:

 

Δευτεριάτικη αναχώρηση από Πειραιά στις 1400 για Τήνο(1745), Μύκονο(1830), Άγιο Κήρυκο(2100), Φούρνοι(2155), Βαθύ Σάμου(2335), Χίο(0240), Μυτιλήνη(0505), Λήμνο(0955) και Καβάλα(1320). Παραμονή στην Καβάλα μέχρι τις 1600 και αναχώρηση με τις ίδιες προσεγγίσεις πλήν Μυκόνου. Επιστροφή στον Πειραιά στις 1420 της Τετάρτης σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σκάρτες 2.5 ώρες παραμονής στον Πειραιά την Τετάρτη, αν είναι στην ώρα του.

 

Τετάρτες από Πειραιά στις 1700 για Μύκονο(2115), Εύδηλο(2340), Καρλόβασι(0120), Χίο(0355), Οινούσσες(0430), Μυτιλήνη(0635), Λήμνο(1125) και Καβάλα(1450). Η αναχώρηση από την Καβάλα είναι στις 1800 με έξτρα προσεγγίσεις στο Καρλόβασι(μετά το Βαθύ) και τη Σύρο. Και πάλι δεν πιάνει Μύκονο στο κατέβασμα άρα η επιστροφή γίνεται Βαθύ - Καρλόβασι - Σύρος - Πειραιάς με προγραμματισμένη άφιξη στο μεγάλο λιμάνι στις 1715 της Παρασκευής.

 

Παρασκευές από Πειραιά στις 2100 για Μύκονο(0115), Πάτμο(0440), Άγιο Κήρυκο(0600), Φούρνοι(0655), Βαθύ Σάμου(0835), Χίο(1155), Μυτιλήνη(1420), Λήμνο(1910) και Καβάλα(2235). Το πλοίο διανυκτερεύει στην Καβάλα το Σάββατο το βράδυ και ξεκινά στις 0900 της Κυριακής το πρωί για πίσω και πάλι χωρίς να πιάνει στη Μύκονο. Προγραμματισμένη άφιξη στον Πειραιά στις 0955 το πρωί της Δευτέρας.

Link to comment
Share on other sites

Ο θόρυβος από τις μηχανές του πλοίου έχει αρχίσει και γίνεται από "καραβολατρικός", ενοχλητικός πλέον. Στο Βαθύ που έχω παρατηρήσει, ειδικά τις νυκτερινές ώρες που έχει ησυχία, ακούγεται από το Κοκκάρι. Σίγουρα έχουν θέμα όσοι μένουν κοντά στο λιμάνι στο Μαλαγάρι. Μου θύμισε εποχές Μιλενο-Ντάλιανου που ξεσήκωναν το Κατσούνι όταν έδεναν στο παλιό Λιμάνι και υπήρχαν και παράπονα τόσο στον κατάπλου, όσο και στις ημερεύσεις με τις ηλεκτρομηχανές τους. Τουλάχιστον εκείνα έρχονταν τις περισσότερες φορές μέρα.😁😁😁.

Ας ελπίσουμε ότι με την εγκατάσταση των σκράμπερ θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...