Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν φαίνεται να είναι διαφορετική η γραμματοσειρά αλλά είναι πιο μικρό το μέγεθος των γραμμάτων και είναι σαν τα έχεις πατήσει το Βold στο πληκτρολόγιο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, αφαιρέθηκαν εντελώς απ' τις μπάντες οι μακρόστενες φωτεινές πινακίδες με το όνομα του πλοίου (πίσω απ' τα rescue boat της γέφυρας) και προστέθηκαν ρέλια.

Link to comment
Share on other sites

On 1/30/2020 at 8:40 AM, speedrunner said:

Δεν φαίνεται να είναι διαφορετική η γραμματοσειρά αλλά είναι πιο μικρό το μέγεθος των γραμμάτων και είναι σαν τα έχεις πατήσει το Βold στο πληκτρολόγιο!!!!

Ίσως και αυτό, επίσης είναι πιο αραιά γραμμένα και δεν υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των λέξεων όπως στα υπόλοιπα. Αν δει κανείς το Χίος που βάφτηκε χθες (κυκλοφορεί μια φώτο στο fb) θα δει τη διαφορά. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι ξεκάθαρο πως η γραμματοσειρά έχει μπει σε μικρότερο μέγεθος και έχει επιλεχθεί στα Photoshop/Illustrator το βελάκι (το λέω περιγραφικά) με τη μεγαλύτερη απόσταση στα γράμματα. Στο Χίος μπαίνει σωστά, είδα.

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star Myconos μετά την αποχώρηση του Blue Star Delos για τον δεξαμενισμό του μετακινήθηκε στη θέση του Delos εντός του λιμένα Πειραιά. Αυτό συνέβη καθώς υπάρχει μεγαλύτερη σε μήκος πρόβλημα στο πλάι στη θέση του Delos που καλύπτει όλο το μήκος του πλοίου. Στη συνέχεια έφτασε γερανός ο οποίος σε συνδυασμό με συνεργεία που βρίσκονταν επί του πλοίου πραγματοποίησαν εργασίες. Δεν γνωρίζω τι είδους εργασίες έκαναν και που, αλλά αν γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει. 

Link to comment
Share on other sites

Μια σημερινή φωτό του πλοίου και από εμένα, από τη Χίο. Μια χαρά είναι τα καινούργια σινιάλα, θα το αντέξουμε. Θεωρώ ότι στην τσιμινιέρα φαίνεται πολύ το κίτρινο, στο Χίος φαντάζομαι θα κρύβεται λίγο από τα καπόνια και θα είναι πιο αρμονικό το σύνολο. Το μπλε της blue star στην πλώρη έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στη δεξιά μάσκα, ενώ και αριστερά έχει ξεπλυθεί από τα όκια, με αποτέλεσμα να φαίνεται το original χρώμα του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ταξίδι αστραπή τις προάλλες για Μύκονο και επιστροφή με το πλοίο στον Πειραιά.

Λόγω του απαγορευτικού ήρθε από την προηγούμενη ημέρα sms πως θα ξεκινήσει αργότερα από την Καβάλα και θα φτάσει 00.50 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην Μύκονο έφτασε με μόλις 15 λεπτά καθυστέρηση, στις 19.50 και αναχώρησε ένα τέταρτο αργότερα όμως στον Πειραιά τελικά φτάσαμε περίπου 20 λεπτά νωρίτερα και έτσι στις 00.50 έβγαινα με το αυτοκίνητο, έχοντας μάλιστα παρκάρει στο πάνω γκαράζ (άρα είχε προηγηθεί το άδειασμα του κατω).
Το πλοίο καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δεν έπεσε καθόλου κατω από τους 25.2 κόμβους παρότι από οχήματα ήταν φουλαρισμένο και μάλιστα πολλά εξ αυτών βαρέα (φορτηγά, στρατιωτικά κλπ).

Στα θετικά μεταξύ άλλων το ότι η φορτοεκφόρτωση γινόταν με απίστευτα γρήγορο ρυθμό και μάλιστα χωρίς να ρίξει σε κανένα λιμάνι κάποιον εκ των πλευρικών καταπελτών για τους επιβάτες. Όλοι, επιβάτες και οχήματα, μπαίναν και βγαίναν από τον κεντρικο. Εξ' ου κι η πάρα πολύ σύντομη παραμονή που είχε. Βέβαια ήταν εμφανές ότι υπήρχε αρκετή πίεση στο πλήρωμα για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό και με την εύλογη κούραση είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική αγένεια στο γκαράζ (και μόνο εκεί).

Οι κονόχρηστοι χώροι ήταν ιδιαίτερα καθαροί, παρά τα πολλά λιμάνια, και αν αντιλήφθηκα καλά δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος έλεγχος για το ποιος κάθεται που πέραν της πρώτης θέσης. Έτσι κι αλλιώς βέβαια δεν υπήρχε και καμία φοβερή πληρότητα από επιβάτες και όλο το βαπόρι ειναι κατά βάση με αεροπορικά οπότε επί της ουσίας καλά έκαναν και είχαν έναν μπελά λιγότερο στο κεφάλι τους.

Στα αρνητικα το μόνο που μπορώ να σημειώσω είναι το έντονο vibration στα αεροπορικά της οικονομικής πρύμα, ενώ στα highlights το εφέ από τις προπέλες όταν ανοίγουν στροφές !

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι με το πλοίο και για μένα, από Μύκονο για Πειραιά την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ. Το πλοίο νωρίτερα από την ώρα του και σε Μύκονο και σε Σύρο, αρκετή κίνηση με την συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών να παραμένουν εντός του πλοίου, παρά το φόβο του coronavirus. Παρατήρησα πως ορισμένα από τα σαλόνια έχουν αλλάξει όνομα σε σύγκριση με την εποχή της HSW, στο εισιτήριό μου αναγράφεται ATS 2. Ουσιαστικότατη αλλαγή:rolleyes:. Η άλλη διαφορά που παρατήρησα σε σχέση με τα χρόνια της HSW και όντας συχνός ταξιδιώτης με το συγκεκριμένο πλοίο, είναι πως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του πληρώματος επί HSW έχει αλλάξει με πλήρωμα που -φαντάζομαι- είναι προερχόμενο από την Blue Star. Σε μεγάλα κομμάτια του ταξιδιού του πλοίου και από Ικαριά πρός Μύκονο αλλά και από τη Σύρο πρός τον Πειραιά, το πλοίο πήγαινε στα 22 μίλια, υποπτεύομαι πως αυτό έγινε λόγω του ότι ήταν εντός των ωραρίων του. Απορία ολόκληρης της καραβολατρικότατης παρέας με την οποία συνταξίδευα, είναι πως θα χωρέσει το scrubber.

Link to comment
Share on other sites

C or K ? 😛

Quote
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR MYKONOS'' Ν.Π. 10882, το οποίο  απέπλεε από το λιμένα με προορισμό το λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, ότι απώλεσε την αριστερή άγκυρά του, κατά τη διαδικασία άπαρσής της.
Το πλοίο απέπλευσε για λιμένες Ευδήλου, Μυκόνου, Τήνου, Σύρου, Πειραιά, λόγω αδυναμίας επιστροφής στο λιμάνι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με τη σύμφωνη γνώμη του νηογνώμονα που το παρακολουθεί, διατηρώντας την κλάση του.

 

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στην Καβάλα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού μίας 29χρονης επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR MYCONOS'' Ν.Π. 10882, η οποία ενώ κατέβαινε από τις εξωτερικές σκάλες του καταστρώματος 08 προς το κατάστρωμα 07, έπεσε και τραυματίστηκε στο αριστερό κάτω άκρο.

Άμεσα στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του πλοίου, ενώ αρνήθηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπως της προτάθηκε, καθώς θα μεταβεί αυτοβούλως σε ιδιωτικό ιατρό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Και στο Χίος μπήκε μετέπειτα στο λιμάνι του Πειραιά. Θεωρώ ότι αντίστοιχα δεν είναι κάτι να την τοποθετήσουν σε μια ημερευση στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τραυματισμός ημεδαπού ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, για τραυματισμό 53χρονου ημεδαπού ναυτικού.

Ο ανωτέρω τραυματίστηκε εντός του εν λόγω πλοίου και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Θάνατος επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Myconos στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882 για περιστατικό θανάτου 84χρονου ημεδαπού εντός του πλοίου κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από τον Πειραιά στην Ικαρία. 

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδυλο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της ν. Σύρου, ο 84χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας . Ένα από τα αγαπημένα μου πλοία λόγω ότι το χρησιμοποιώ πολύ συχνά.  Ταξίδεψα για μια ακόμα φορά μαζί του από Εύδηλο για Πειραιά στης 26/4 . Πολυ καθαρό σε όλους τους χώρους.  Το rainbow lounge ήταν κλειστό λόγω της χαμηλής επιβατικής κίνησης.  Στων Πειραιά έφτασε με περίπου 200 επιβάτες και κυρίως γκαράζ σχεδόν  γεμάτο.  Από ότι άκουσα η ακινησία του θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.  Θα βάλει Scrubbers και θα αφαιρεθούν κάποιες αίθουσες με αεροπορικές θέσεις με σαλόνια , θα μεγαλώσει το reception desk και ίσως να γίνουν κάποιες αλλαγές στο κατάστρωμα.  Γενικά το πλοίο ήταν άψογο όπως πάντα 

Link to comment
Share on other sites

Καλώς τον, καλορίζικος. Για δώσε αν μπορείς και λίγο κλίμα on board, φόραγαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα μάσκες/γάντια? Στην επιβίβαση τηρούνταν αποστάσεις από το πλήρωμα, υπήρχε συνωστισμός στην αποβίβαση?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...