Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καλά, οι άνθρωποι δεν παίζονται στη φόρτωση.

Σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Πέμπτη βράδυ άφιξη στη Χίο 00.20 από Μυτιλήνη, φόρτωσε 13 φορτηγά (τα 8 ξεκοτσάριστα) και γύρω στα 15 ΙΧ. Αναχώρηση 00.30!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πλοίαρχος(Γ.Δουράνος) και ύπαρχος (Μάριος Καστόρης)συναγωνίζονται στην ταχύτητα στην ευγένια στην καλοσύνη και στην ναυτοσύνη.:rolleyes:

ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ Ο ΚΑΠΤΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ΔΟΥΡΑΝΟΣ...ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΠΤΑ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΗΣ ΣΤΙΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΑΖ ΕΠΙΣΗΣ !!!

ΑΠΑΙΧΤΟ ΔΙΔΥΜΟ....

Link to comment
Share on other sites

παντως το πλοιο ειναι σταθερο στις ωρες του στη μυτιληνη κατα τις 21:10 αφιξη και αναχωρηση 22:00 - 22:10 με δεδομενη την αφιξη στα φορτηγα που φορτωνει απο εδω.αυτο δειχνει οτι εχει αξιολογο πληρωμα.μπραβο τους

Link to comment
Share on other sites

Είχα γνωρίσει τον καπετάνιο τις προάλλες και πραγματικά ήταν εξαιρετικός ως προς το ύθος αλλά και στην δουλειά του.

Ως για τις αφίξεθς coyote μεγάλο ρόλο παίζει τι θα γίνει στη Χίο. Μπορεί το πλήρωμα να είναι καλό αλλά δεν παίρνει και τα φορτηγά στον ώμο του :confused:! Βοηθάει πάρα παλύ ο πλατής καταπέλτης, αφού είναι σαν προέκταση της προβλήτα (επιτρέπει πολλύς ελιγμούς) και δεύτερον πόσα φορτηγά παίρνει.... Άλλο να παίρνει 10 φορτηγά και το Θεόφιλος μετά να μην έχει χώρο στο γκαράζ....

Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το καλοκαίρι όσοι θα θέλουν να πάνε Μυτιλήνη πριν τις 21:30 δεν θα φτάνουν. Το πάσχα όταν είχε αρκετό κόσμο το είχα δει και αναχώρηση από Χίο 19:35! (λόγω φορτοεκφώρτοσης αυτές οι καθυστερήσεις - το πλοίο κάνει σταθερά 6:35 με 6:40 για Χίο και 2:10, Χίο Μυτιλήνη)

Link to comment
Share on other sites

Tο πλοίο κάνει 6.10 -6.20 Πειραιά-Χίο.

Προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορη φορτοεκφόρτωση πρέπει να υπάρχει άριστη συνεργασία Πλοίου-Λιμεναρχείου-Πρακτορείου-Οδηγών. Οταν κάποιος από τους τέσσερις δεν δουλεύει σωστά τότε μπλοκάρει όλο το σύστημα.

Οσο για το πλήρωμα,πιστεύω ότι η εταιρεία έχει στείλει τους καλύτερους στο καλύτερο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10.00 ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΟΓΟ?

ΚΑΠΟΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΙΣΩΣ ?

Link to comment
Share on other sites

το προσωπικο μου AWACS, το μεγαλο αυτι του μικρου proud, εμαθε και σας μεταφερει, οτι το βαπορι ειχε... ετησια επιθεωρηση.

oh yeah. ηταν γεματο επιθεωρητες για να ανανεωσει τα πιστοποιητικα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ο Γ. Στρίντζης διέψευσε φήμες για δρομολόγηση του "Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ" στη Βηρυτό για την μεταφορά αμάχων

«Tο Nήσος Mύκονος παραμένει κανονικά στη γραμμή Πειραιά - Xίου, διαψεύδω κατηγορηματικά τις όποιες φήμες για δρομολόγιά του στη Bηρυτό».

Tο παραπάνω δήλωσε κατηγορηματικά στην «A» ο Δ/νων Σύμβουλος της HSW κ. Γεράσιμος Στρίντζης μην αφήνοντας περιθώρια για οποιοδήποτε άλλο σχετικό ερώτημα.

ΑΙΠΕ (19/7/2006)

Από που άραγε να βγήκε αυτή η φήμη? Σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω άκρη!
Link to comment
Share on other sites

γνωστος μου (χιωτης στην καταγωγη) που προκειται να ταξιδεψει για χιο με το βαπορι, ακουσε οτι εβαλε ο στριντζης καινουργιο βαπορι για ΧΙΟ και πηγε στη strintzis ferries να κοψει εισητηρια...

βγηκα λιγο εκτος αλλα ειναι ενδεικτικο ποση συγχιση εχει ο απλος κοσμος για το who is who των εταιρειων.

ΥΓ sorry giannh limanh δεν ηθελα να σε ταπωσω

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα, της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Στον χθεσινό εσπερινό στην εκκλησία που βρίσκεται 2 μίλια βόρεια από το λιμάνι της Χίου, το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ απέδωσε τιμές κάνοντας μια εντυπωσιακή στροφή γύρω από τον άξονα του και σφυρίζοντας ενώ οι καμπάνες της εκκλησίας δεν σταματούσαν να χτυπάνε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο ζήτημα που αναφερθηκε παραπάνω για το τελικο στα φουγαρα να σημειώσω οτι επειδη το καιρό εκείνο δούλευα στα Ε.Ν οι σωλήνες των φουγάρων ήταν ενιαίες, κοπήκαν για να μειωθεί το ύψος και στη συνέχεια κολλήθηκε ένα τελικό κομμάτι που δείνει τη λοξότητα του σχήματος. Πιθανόν αυτή η τελευταια ραφή (βάση αντοχής υλικών - συσσόρευμένες τάσεις κλπ) να προξένισε αυτή τη κατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιαστικα το πρωι με το Μυκονος , δεν ειχα ξαναβρεθει σε αναχωριση του , μεσα σε 5 λεπτα περνουσε απο μπροστα μου , καθομουν στη πλωρη του Θεοφιλου (λιγο πιο κει).....

Παρτε και μια φωτο ;)

post-41-128326958879_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όποιος θέλει να εντυπωσιασθεί λίγο περισσότερο, ας κάνει τον κόπο να βρεθεί μεσημέρι για μπάνιο μεταξύ Λεγραινών και Σουνίου, την ώρα που το καράβι περνάει πολύ κοντά, καβατζάροντας τις Κάβο-Κολώνες με κατεύθυνση Β-ΒΑ, βάζοντας πλώρη για το στενό της Μακρονήσου. Μόνο να έχει φροντίσει να βγεί από τη θάλασσα ή τουλάχιστον να είναι μακρυά από βράχια, γιατί η πιό κοντινή λέξη που του έρχεται στο μυαλό είναι "τσουνάμι".

Link to comment
Share on other sites

Ένα κάλο πλύσιμο χρειάζοντε τα εξωτερικά ντεκ καθώς σήμερα ήταν σε ψιλοτραγική κατάσταση... Εκτός ότι έκανες πατινάζ, είχε και λάσπη σε μερικά σημεία. Κρίμα είναι...

Link to comment
Share on other sites

πριν τον δεκαπενταυγουστο ταξιδεψα με το πλοιο απο χιο ερχομενος μυτιληνη και μου εκαναν εντυπωση 2 πραγματα, το ενα θετικο και το αλλο αρνητικο. Μου αρεσε πολυ που το πλοιο περνασε απο το στενο μεταξυ χιου και οινουσσων (κατι που δεν εκαναν τα πλοια της νελ) και ετσι ο ταξιδιωτης μπορει να διακρινει ποσο ομορφα χτισμενη ειναι η πολη της οινουσσας(βεβαια εχουν πεσει και πολλα λεφτα λογω εφοπλιστων). Αρνητικη εντυπωση μου εκανε οτι το πλοιο ηταν πολυ βρωμικο εσωτερικα και ιδιαιτερα στη διακεκριμενη που ο επιβατης εχει αλλες απαιτησεις θα επρεπε να γινονται συχνοτεροι καθαρισμοι.Βεβαια δικαιολογω εν μερη το πληρωμα καθως αυτες τις μερες το πλοιο μεταφερει πολυ κοσμο.

Link to comment
Share on other sites

Μην βαράτε τα πληρώματα... Είναι λογικο με την υγρασία και την σκόνη να γίνονται ακόμα και με καθημερινό πλύσιμο τα ντέκ χάλια. Επίσεις 10 βρωμιάριδές να κάτσουν στο σαλόνι και ειδικά εμείς οι Ελληνάρες που όταν πληρώνουμε έχουμε και την απαίτηση να βρωμίζουμε, πάει η καθαριότητα. Ας μήν κρήνουμε λοιπόν μεμωνομένα πράγματα γιατι αποκλείω να αφήνουν το καλύτερο βαπόρι τους βρώμικο. Αυτά λέμε καμιά φορά και αρχήζουν να βρίζουν οι καρακλάρχες των εταιριών τα πληρώματα και να τους πρεσάρουν. Έχουν το καλοκαίρι όλους τους τρελούς να τους στολίζουν, μην έχουν και εμάς να κρίνουμε την στιγμή που υποτήθετε ξέρουμε τις καταστάσεις....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...