Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

Με μεγάλη καθυστέρηση έφυγε σήμερα ο βαποραρος από το Πειραιά (Σχεδόν 3 ώρες) και έφτασε σε εμάς στον Ευδηλο 16.15. Φυσικά πάλι ξέρασε καμία 1200 άτομα και πάρα πολλά αμάξια. 40 λεπτά εδώ και ακόμα βγάζει. Από τα κεντρικά μου είπαν ότι έως τις 17 δεν έχει θέση ουτε στις βάρκες. Από την άλλη όπως είπα το Aqua blue έρχεται άδειο φεύγει άδειο ούτε τα φορτηγά που αφήνει έξω το Μύκονος δεν φέρνει. 

παραθέτω και μερικές φώτο για τους φαν του βαποριου. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος στο Καρλόβασι 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Καρλοβασίου, απογευματινές ώρες σήμερα, τραυματίστηκε μία 47χρονη αλλοδαπή εντός του πλοίου. Κατά δήλωση της ανωτέρω, τραυμάτισε το άνω άκρο της σε πρυμναία πόρτα εντός του πλοίου.

Η 47χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου από όπου και εξήλθε, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Παντως οι 2 πόρτες που οδηγούν στο καταστρωμα από το Aegean Lounge θέλουν λίγο προσοχή. Πολυ βαριές και οι περισσότεροι επιβάτες δε μπορουν να τις ανοίξουν. Θα μπορουσαν να το κοιταξουν

Link to comment
Share on other sites

Φέτος όσο είμαι εδώ (Ευδηλο) το βαπόρι ποτέ δεν τήρησε το προβλεπόμενο ωράριο.. Μεγάλες καθυστερήσεις. 

 

 

Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος εκ των έσω γιατί το βαπόρι δεν πάει/πάνε με τις ταχύτητες που είχε τις προηγούμενες χρονιές? 

Τα προηγούμενα καλοκαίρια χτύπαγε σχεδόν 27 κόμβους κ τώρα 25 βία. 

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια το πλοίο σταθερά πάει με 25.5κόμβους. 27 δε νομίζω ούτε στις αρχές να πήγαινε σταθερά.

Καθυστερεί γιατί έχει πολύ μεγάλη κίνηση, πολλά λιμάνια, πιεσμένα ωράρια & Λιμενικές υποδομές ανύπαρκτες.

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα για τη κίνηση κτλ τα γνωρίζω. Αλλά επειδή ταξιδεύω πολλά χρόνια με το πλοίο τα καλοκαίρια έως πρόσφατα το πλοίο πήγαινε σταθερά σε πολλά σκέλη του ταξιδιού με πάνω από 26, φέτος το βλέπω στα 24, 25. Μήπως έχει να κάνει με την επισκευή που έκανε φέτος στη μηχανή? Η ή καινούργια διοίκηση αποφάσισε να κάνει οικονομία στο καύσιμο? 

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο κ στο αδελφο του δεν κανουν σκοντο στα καυσιμα στα μικρα μπλε του ομιλου αβανταρουν τη διαφορα!το πλοιο εχει πολυ κινηση κ στα λιμανια κ ειδικα στη συρο κ στο πηγαινε κ στο ελα  κςνει 30 λεπτα φορτωση

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος στη Σάμο 

Quote

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 71χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιβάτιδα τραυματίστηκε στο μέτωπο και στο δεξιό άνω άκρο της και άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ταξίδι με το πλοίο μετά από 2 χρόνια από Σάμο για Πειραιά και επιστροφή:

1. Αναχώρηση από Βαθύ την Πέμπτη 17/10 με μια ώρα καθυστέρηση (1400) αντί προγραμματισμένης 1245, μάλλον λόγω προσθήκης Αι Στράτη, αλλά και λόγω εξονυχιστικού ελέγχου από Λιμενικό για τυχόν λαθρεπιβάτες σε ΙΧ και φορτηγά. Την μισή σχεδόν την κάλυψε με άφιξη στον Πειραιά στις 2359😁😁 αντί στις 2330.

2. Το πλοίο παρά το ότι ταξιδεύει σχεδόν συνέχεια εδώ και ένα χρόνο, εσωτερικά ήταν πεντακάθαρο (και τα WC), αλλά εξωτερικά τα σκουπίδια αλλά και τα καταστρώματα έδειχναν άσχημη εικόνα.

3. Δεν είχε καθόλου vibration  κατά το ταξίδεμα και λιγοστό στις μανούβρες.

4. Στην επιστροφή από Πειραιά καθυστερημένη αναχώρηση κατά 25 λεπτά λόγω φόρτωσης και κυρίως λόγω 2 τουρκικών φορτηγών που μετέφεραν 4 "χούφτες" για ξεμπάζωμα με μπάριζα με προορισμό το Νεώριο Σύρου. Η μια μάλιστα μπήκε με την μούρη όπως-όπως με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί στο ξεφόρτωμα στην Ερμούπολη.

5. Το πλήρωμα του ξενοδοχειακού φιλικότατο και εξυπηρετικότατο.

6. Τέλος και επειδή η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά, Δυστυχώς όταν λόγω πονοκέφαλου ζήτησα από το μπαρ αν υπάρχει ντεπόν ή ασπιρίνη, με παρέπεμψαν ορθώς μεν  στην υποδοχή του πλοίου, αλλά εκεί δε, μου απάντησαν ότι δεν έχουν 😡(Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν απλά παυσίπονα στο φαρμακείο των Α΄ βοηθειών!!!)

 

Edited by SAMAINA
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Νήσος Μύκονος αναμένεται να σταματήσει στις 8 Νοεμβρίου για την ακινησία του. Λένε ότι θα μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δρομολογίων (4 μήνες), αλλά δεν νομίζω ότι θα ισχύσει αυτό, γιατί το Blue Star Delos/Patmos θα πρέπει να βάλουν τα scrubbers και το Blue Star Naxos θα δέσει για επισκευή μετά τις γιορτές. Οπότε θα χρειαστεί για να κάνει σκάντζες κάποιων πλοίων της Blue Star Ferries.

Link to comment
Share on other sites

Ήδη φαίνεται από 6/1 σε Συροτηνομυκονια και απο 4/2 ξανά στην αγονη μεχρι Καβάλα (για να πάει το ΧΙΟΣ ΔΩδεκανησα και να δεσει το ΠΑΤΜΟΣ).

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...