Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γενικά πάρα πολλές φορές μέσα στην χρονιά το έχω δει κατά το μεσημέρι, αφού έχει ξεφορτώσει;; Να μετακινείται από μπροστά από τον ηλεκτρικό στη θέση που είναι αριστερά από την πλατεία Καραΐσκάκη. Δεν έχω καταλάβει το γιατί, αλλά είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. Συνήθως κατά τις 12 με μία το μεσημέρι.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω το σκεφτομουν σημερα. Οταν κανει νυχτερινα για Πάρο παροτι βιαζεται και μαζευει καθυστερήσεις δεν πάει πανω από 22,5 περίπου. Λογικά περιμένουν να φτιαχτεί το εξαήμερο 14-20/5 που θα μείνει χωρίς δρομολόγια?

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Ξέρουμε ποιο σαλόνι αεροπορικών είναι το 3 στο συγκεκριμένο πλοίο; Όσο και αν έψαξα deckplan δεν βρήκα αρίθμηση παρά μόνο ονομασίες. (Rainbow, Aegean) 

Link to comment
Share on other sites

Η αίθουσα 3 που αναφέρει το σύστημα της Blue Star είναι όλα τα αεροπορικά της οικονομικής θέσης. Αν παρατηρήσεις τα αριθμημένα , στην αίθουσα 1 και 2 έχουν τις τιμές της πρώτης θέσης.

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Νήσος Μύκονος στον Πειραιά

Quote

Βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ -Ο/Γ «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ» κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμάνι του Πειραιά , ήρθε σε επαφή το αριστερό νύχι (πέδιλο) του κεντρικού καταπέλτη με τον προβλήτα με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρή στρέβλωση στο μπράτσο συγκράτησης του αριστερού πέδιλου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο -Σύρο -Πειραιά μεταφέροντας 1871 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του  «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί στο πλοίο επετράπη ο απόπλους για συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του.

 

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι με το Νήσος Μύκονος από Πειραιά πρός το καντόνι μας, την Κυριακή των Βαίων 21 Απριλίου, και επέτειο της εθνοσωτηρίου:P Επαναστάσεως φυσικά. Προσεκτικά διαλεγμένο το δρομολόγιο έτσι ώστε να μην υπάρχει έκτακτο το προηγούμενο βράδυ, και συνεπώς καθυστέρηση. Το πλοίο εσωτερικά στη γνωστή του πολύ καλή κατάσταση, γεμάτο κόσμο στα σαλόνια της οικονομικής ενώ υπήρχαν και καμιά 30αριά άτομα που την έβγαλαν έξω, ενώ άλλα 30 προτίμησαν την διακεκριμένη θέση. Παρεπιπτόντως, πολλούς πόντους στον υπεύθυνο του μπάρ της διακεκριμένης, ευγενέστατος κι εξυπηρετικότατος ο άνθρωπος, μερακλήδικος κι ο καφές.

 

Απ' όσο θυμάμαι ήταν και η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ταξίδεψα με το πλοίο χωρίς τον Βαγγέλη Αράθυμο στα χειριστήρια, είχα μια περιέργεια για τις μανούβρες του Γιάννη Σιγάλα. Στη Σύρο δε μου φάνηκε τόσο ορμητική η μανούβρα, αλλά νομίζω τελικά πως σε αυτό έπαιξε ρόλο κι ένα φορτηγό πλοίο ακριβώς δίπλα στις δεξαμενές που κρατιόταν με ρυμουλκά. Γιατί στην Τήνο είχαμε γκράντε μανούβρα με αριστερή στροφή μέσα και καταπέλτες πάνω από της μπίντες, μανούβρα που προσπάθησα να αποτυπώσω στην κάμερα.

 

Για το γεγονός πως το πλοίο περιφέρεται ανά το Αιγαίο τραυματισμένο δεν ευθύνεται το ίδιο, τα 22.5 μίλια που πιάνει δεν είναι και λίγα. Πολύ θα ήθελα όμως να μην απαξιωθεί περαιτέρω με πρακτικές Ηλιόπουλου, είναι κρίμα για μια από τις πλέον αξιόλογες μονάδες του εν Ελλάδι στόλου να υφίσταται τέτοια μεταχείριση.

 

Link to comment
Share on other sites

Παντως για να αποκαταστησουμε την αληθεια για το πλοιο να πουμε τα εξης!

1.κ το Παρος να ηταν στην γραμμη την ιδια καθυστερηση θα ειχε καθως πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα λογω της βλαβης του Μυκονος

2.η κινηση κ στο πρωινο κ στο βραδυνο ηταν αυξημενη λογω εορτων οποτε δεν εβγαινε με τιποτα η αναχωρηση στις 9.που μετα εγινε 10 για το βραδυνο εξπρες αλλα κ για της 7.30 για συρο

3.αυξηθηκε η χωρητικοτητα με το Μυκονος κ σε lines αλλα κ σε κοσμο οποτε μεγαλυτερη παραμονη στα λιμανια ειδικα στη παρο!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εφτασε επιτέλους η ώρα να ξαποστάσει λίγες μερες από απόψε. Θα επισκευαστεί και η μηχανή που ήταν off τόσο καιρό. Αναλαμβανει δρομολόγια στην άγονη της Καβάλας από 21/5.

Link to comment
Share on other sites

Άρα παρατεινεται η ακινησια του για τρεις ακομη μερες (ξεκινά δρομολόγια 24 αντι για 21/5) και επηρεαζονται και οι ημερομηνιες ακινησιων των ΠΑΤΜΟΣ κ ΔΗΛΟΣ που ακολουθούν.

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ  Νήσος Μύκονος στη Μυτιλήνη στις 25/5/19

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», το οποίο βρισκόταν στην διαδικασία απόπλου για λιμένα Μύρινας και Καβάλας, ότι 47χρονος, μέλος του πληρώματος (ειδικότητα ναύτης), τραυματίστηκε ελαφρώς στο δεξί του φρύδι.

Ο ναυτικός διακομίσθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...