Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το να σχολιαζει κανεις 'α μαλλον το ταδε πηγαινε με μια μηχανη,μια προπελα κλπ' δεν ειναι κακο,δεν κανει κανεις κουμαντο στους πλοιαρχους και τα πληρωματα μεσα απο ενα φορουμ που εκφραζει την αποψη του.Αλλο ειναι να αναφερεσαι γενικα σε κατι που ειδες κι αλλο να σχολιαζεις αρνητικα/θετικα το τι εκανε ενας πλοιαρχος η το πληρωμα ενος πλοιου.

Τεσπα,παμε στην οδυσσεια των επιβατων του πλοιου που πιθανον ταξιδευουν(η εστω αλλαζουν πλοια)σχεδον 48ωρες :blink: Ξεκινησε απο Μυκονο για Χιο-Μυτιληνη πριν λιγο και λογικα το αποψινο δρομολογιο στις 21.30 απο Λεσβο θα γινει γυρω στις μια το ξημερωμα....Με αλλα λογια θα αδειασει αγανακτισμενους και θα βαλει αλλους... :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

λαθος δικο μου..αυτο που λεγανε ειναι οτι παει με τη μια προπελα...οκ..για ενα ταξιδι τοσο μικρο ..απο Περαμα μεχρι Πειραια δεν νομιζω πως ειχε και τοσο μεγαλη σημασια να φτασει γρηγορα το πλοιο...και ο αερας που φυσαγε χθες που λεει ο λογος το εφερνε...

Link to comment
Share on other sites

Αρχιζει σιγα σιγα το πλοιο να ειναι συνεπης στις ωρες του καθως το πρωτο διαστημα το πλοιο ειχε θεματακια με τις ωρες...Να πουμε οτι στο ΣΑΣ η hellenic ζητησε παραταση στην δρομολογηση του πλοιου απο 5.7 σε 10.7 στην γραμμη της Ικαροσαμιας...!!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως!!! Το προσεξα και σημερα !! 12.30 ακριβως!!ουτε δευτερολεπτο νωριτερα η αργοτερα!!

εδω ειναι και η σημερινη αναχωρηση..

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχεις αδικο,πανω κατω εχει μιση ωρα καθυστερηση σε ολο το δρομολογιο(μεχρι και που επιστρεφει στον Πειραια εννοω).Νομιζω παντως οτι δεν εχει καποιο προβλημα το πλοιο,απλα κανουν οικονομια στο βαθμο που μπορουν(να μην εχουν δηλαδη μεγαλες καθυστερησεις :ph34r: ).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στις 15:00 θα αναχωρήσει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και οχι στις 12:30..Πιθανος λογος συμφωνα και με το AIS..το πλοιο άργησε να παρει πετρελαιο...!!

Link to comment
Share on other sites

Στις 15:00 θα αναχωρήσει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και οχι στις 12:30..Πιθανος λογος συμφωνα και με το AIS..το πλοιο άργησε να παρει πετρελαιο...!!

Πολύ σωστά, λίγο πριν τις 12 η εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες μέσω sms για αλλαγή στην ώρα αναχώρησης, χωρίς πάντως να αναφέρει το λόγο, όπως με ενημέρωσε φίλος που ταξιδεύει σήμερα με το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης προκλήθηκε στην Ακτή Ηετίωνα στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο μετά τις 11 το πρωί, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του πλοίου «Νήσος Μύκονος», ενώ ποσότητα καυσίμου έπεσε και στο γκαράζ του πλοίου.

Το πλοίο που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 12:30 για Χίο - Μυτιλήνη, αναμένεται να αποπλεύσει μετά τις 15:00, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο εσωτερικό του αλλά και στη θάλασσα..

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Να και η ειδηση λιγο πιο αναλυτικη απο το hcg.gr

Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης, στην περιοχή Ηετίωνα από μαύρα πετρελαιοειδή εκτάσεως περίπου 60τ.μ και 20τ.μ. περίπου ιριδίζουσας μορφής (φιλμ).

Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια πετρέλευσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882 από το Δ/Ξ – Εφοδιαστικό πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» Ν.Π. 9671.

Άμεσα, οι εργασίες απορρύπανσης ανατέθηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος επετράπη μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλα δεν πρεπει να ηταν τιποτα τραγικο. Μαλλον ακουμπησε η παπια στο μωλο... Σιγα τα αυγα δηλαδη αλλα οπως και να χει καποιος πρεπει να υπογραψει για να φυγει το βαπορι

Link to comment
Share on other sites

Την προπερασμένη εβδομάδα που ήμουν στην Τήνο το είδα να περνάη ερχόμενο από την Μύκονο αλλά με κατεύθυνση πρός Σύρο.Τελικά τί δρομολόγιο κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στη Μύκονο

Απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στις εγκαταστάσεις του νέου λιμένα Μυκόνου το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π.10882 προσέκρουσε ελαφρώς σε παρακείμενο κρηπίδωμα του λιμένα με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στο δεξιό ακροπρυμναίο του τμήμα.

Στο πλοίο επέβαιναν 456 επιβάτες, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι της διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο – Μύκονο – Εύδηλο – Καρλόβασι – Βαθύ και επιστροφή.

Βραδινές ώρες και μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου για ένα κυκλικό ταξίδι ενώ πρόκειται να απαγορευτεί ο απόπλους του με τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δενει σημερα το πλοιο και εχει ο θεος ποτε(και αν)θα το ξαναδουμε.Αν δεν υπηρχε το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μηπως θα δουλευε? :rolleyes: Απο την αλλη με τοσες λιγες καμπινες και φουλ αεροπορικα τι να κανει στα βραδινα δρομολογια της ΙκαροΣαμιας...Αναρωτιεμαι βεβαια ποσες καμπινες μπορει να πουλαει καθημερινα το πλοιο της ΑΝΕΚ(μηπως εφταναν οι 30 του ΜΥΚΟΝΟΣ?)αλλα σιγουρα αυτο που μετραει στις μερες μας ειναι οτι το ενα θελει μισο κουβα πετρελαιο και το αλλο 2 :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Λεγεται πως ενδιαφερεται η οικογενεια Στεφανου για το Ν.Μυκονος.

μπορει κανεις που ξερει να μας πει μια ενδεικτικη τιμη πωλησης του μυκονος (ποσο θα το εδινε η εταιρεια, οχι ποσο θα το πουλαγε ή θα το αγοραζε ο ιδιος).

ετσι για να διευκολυνω τη συζητηση αν υποθεσουμε οτι ειχε στοιχισει προ 7ετιας κανα 60ρι εκ, μια τιμη γυρω στα 50εκ θα ηταν το μεγιστο που θα μπορουσε να περιμενει κανεις ενω σε περιπτωση μεγαλης αναγκης μετρητου, η εταιρεια πιθανον να περναγε (προς τα κατω) και τα 45. (εξαρταται και απο τα φεσια που κουβαλα και την αξια του στα βλιβλια της εταιρειας.

ΥΓ: και περσυ μεσα στον καταιγισμο hrossey, hjiatland, ιθακη, παρος κλπ, ξαναακουσαμε καποια στιγμη οτι οι στεφανου ενδιαφερονται για το μυκονος.

Link to comment
Share on other sites

Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ πάντα το ήθελαν οι Στεφάνου.....Το θέμα είναι τα λεφτά καθαρά.....Αλλά όμως λεφτά υπάρχουν (εδώ όντως υπάρχουν...... :P ) Και για τιμή κάπου άκουσα κάτι για 40 εκ κόστος ναυπήγησης τοτε (δεν ξέρω πόσο ισχύει όμως - μπορεί να είναι και εντελώς λάθος) , αλήθεια πόσο είχε κοστίσει εκείνη την εποχή;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως διπλώσουν έμμεσα το SUPERFERRY II; Και το δρομολογήσουν Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Ικαρία-Σάμο; Βέβαια όλα αυτά είναι ικασίες και απέχουν αρκετά από την πραγματοποίηση τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...