Jump to content
Shipfriends

A/T Βέλος (D-16)


Petros P

Recommended Posts

On 11/18/2023 at 11:11 PM, Petros P said:

Σε ότι σχέδιο επίσημα και ανεπίσημα έχει κυκλοφορήσει για την αξιοποίηση του πάρκου ναυτικής παράδοσης στο Φλοίσβο , το Βέλος απουσιάζει και τη θέση του έχει πάρει το Ελλάς Λιμπερτι, όποτε τίποτα δεν είναι τυχαιο 

Ελλας Λίμπερτυ φλοίσβο,Βέλος στο λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

"Σύμφωνα με έναν απόστρατο που υπηρέτησε στο παρελθόν ως αρχικελευστής στο πλοίο", είναι η ακριβής περιγραφή. Αφορμή για την  διόρθωση δεν είναι τα γραφόμενα από τον προλαλήσαντα φίλο, αλλά στον τίτλο του άρθρου της εφημερίδας που θα ήθελε (φαντάζομαι) να θεωρείται έγκριτη.

Link to comment
Share on other sites

Από το άρθρο συμπεραίνεται το γεγονός ότι αφού πληροφορήθηκαν την εισαγγελική παραγγελία, τότε το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα. Δηλαδή χτες και προχτές φύλαγαν τσίλιες μήπως την μπαλώσουν την δουλειά.

Έπειτα θα πρέπει στην έρευνα να τονιστεί το γεγονός ότι στο σημείο όπου βρισκόταν πρυμνιοδετημένο το αντιτορπιλικό δεν δύναται σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί λιμάνι. Πρόκειται για ένα σημείο της παραλίας εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν τον θερμαικό και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για εγκληματικές αποφάσεις , όπου στην πρώτη προειδποιητική δεν συγκινήθηκε κανείς. Χρειάστηκε η δεύτερη και η δημοσιότητα που πήρε για να εξεταστεί το θέμα της αβελτηρίας ανευθυνουπεύθυνων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απ'ότι φαίνεται, το Βέλος θα μείνει Θεσσαλονίκη. Είτε ως έκθεμα σε κάποια προβλήτα, είτε ως υποβρύχιο έκθεμα επίσης μπρος από κάποια προβλήτα. 

https://flight.com.gr/controversy-over-α-τ-velo-the-business-community-of-thessaloniki-wants-it-to-remain/

Τουλάχιστον να το προφυλάξουν από τους καιρούς γιατί την τρίτη φορά θα είναι και η τελευταία του. 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως χτες κλιμάκιο του ΠΝ και του ΥΕΝ έλεγξε τον χώρο του λιμανιού της Κύμης, όπου όντως θα είναι προφυλαγμένο από κάθε καιρό. 

https://www.evima.gr/eidiseis-evvoia/epivevaiosi-tou-evima-gr-tora-sto-limani-tis-kymis-klimakio-tou-yp-naftilias-gia-to-a-t-velos/

 

Link to comment
Share on other sites

Με όλο το σεβασμό στην όμορφη Κύμη και στους όμορους δήμους, αλλά το να πάει το βαπόρι εκεί και να εγκατασταθεί πόσοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν?? Σίγουρα πολλοί λιγότεροι από το να ελλιμενιζόταν στο Φάληρο.

Καταλαβαίνω την συμβολική σημασία λόγω της εντοπιότητας του κυβερνήτη Παππά , αλλά ο ελλιμενισμός του στην Κύμη μονάχα ως προσωρινός μπορεί να θεωρηθεί. Η καλύτερη επιλογή για τον μόνιμο ελλιμενισμό του είναι το Φάληρο και το Ναυτικό Πάρκο το οποίο έχει δημιουργηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Το λογικό είναι το πάρκο στο Φάληρο, αλλά βλέπουν όλοι ότι κάτι γίνεται εκεί και δεν βολεύει. Στην Θεσσαλονίκη επίσης δεν υπάρχει ασφαλής χώρος εύκολα προσβάσιμος, η Κύμη βγαίνει ως μία λύση προσωρινή και ανάγκης. 

Τώρα για την επισκεψιμότητα, οπωσδήποτε λιγότεροι θα είναι, αλλά από την άλλη θα είναι πιο εύκολη η φύλαξη του και η συντήρηση του. 

Από ότι είδα στις φωτογραφίες, το βλέπουν στο νέο κομμάτι του λιμανιού, όπου έχει 2 θέσεις πλαγιοπρυμνοδέτησης, είναι μπροστά από το λιμεναρχείο, ενώ δίπλα είναι και οι χώροι συντήρησης σκαφών. 

175715159_10225808170209677_6868043875951287886_n.thumb.jpg.5ae8cfcd63e21979868f08a40b041fc1.jpg

Θα βοηθήσει και τον τουρισμό της περιοχής, μαζί με το σπίτι μουσείο του γιατρού Παπανικολάου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εκεί που το έχουν τώρα στη Θεσσαλονίκη, εντός του λιμανιού, δεν ενοχλεί καθόλου και ούτε κινδυνεύει από καιρικές συνθήκες. 

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που είναι σήμερα Ελλιμενισμενο, να μείνει όσο θέλει..μια χαρά θέση είναι. Στο ναύσταθμο θα το φάει η μαρμάγκα. 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, proud_ionian said:

Σε αντιπολιτευόμενο site, αναφέρουν ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το Βέλος να ελλιμενισθεί μόνιμα στον Ναύσταθμο.

Όπου δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό αλλά κ κανένα πλοίο μουσείο δεν είναι σε κανένα ναύσταθμο στον κόσμο

10 hours ago, Strofalos said:

Εκεί που είναι σήμερα Ελλιμενισμενο, να μείνει όσο θέλει..μια χαρά θέση είναι. Στο ναύσταθμο θα το φάει η μαρμάγκα. 

Το να μείνει εκεί,περισσότερο είναι θέμα ΟΛΘ κ εννοείται ISPS  Γιά τον ΝΣ δεν το πιστεύω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μακάρι να μείνει στην συμπρωτεύουσα γιατί τώρα τελευταία, άλλα λέει ο Μητσοτάκης και άλλα γίνονται. Πάντως η σχετική πίεση υπάρχει. 

"Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, με ζωηρό ενδιαφέρον για τη συνολική ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής, θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου,  Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ», στη Θεσσαλονίκη, σε ασφαλές μέρος στην προκυμαία της πόλης και ιδανικά, εφόσον είναι εφικτό, στην 1η προβλήτα του λιμανιού η οποία, εδώ και χρόνια, συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας», ανέφερε τότε στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...