Jump to content
Shipfriends

Άνδρος Τζετ (IMO 9150987)


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Άνδρος Τζετ στην Ίο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Σύρο – Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασία – Θήρα – Ανάφη, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Ίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Θήρας.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστεί ένας (01) επιβάτης, ο οποίος θα προωθηθεί στον προορισμό του με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το naxospress, το Άνδρος Τζετ δεν μπόρεσε να δέσει στη Σίκινο, όπου έμεινε για περίπου δύο ώρες κάνοντας προσπάθεια προσέγγισης του λιμανιού και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τη Σαντορίνη. Άφησε στην άκρη την Ίο και όταν έφτασε στο λιμάνι του Αθηνιού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον καταπέλτη.

Ο επίσημος λόγος της μη προσέγγισης του λιμανιού της Ίου είναι οι καιρικές συνθήκες.. Σήμερα, το πρωί έγινε γνωστό ότι το δρομολόγιο της επιστροφής από Ανάφη για Θήρα - Θηρασιά - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Νάξο - Πάρο - Σύρο δεν θα πραγματοποιηθεί "λόγω δυσλειτουργίας του συρματόσχοινου του καταπέλτη" όπως ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία...  

Από το Λιμεναρχείο Θήρας εκδόθηκε ουσιαστικά απαγόρευση απόπλου χθες  και ταξίδι κενό επιβατών προς τη Σύρο ώστε να λυθεί το πρόβλημα με το δεξί συρματόσχοινο του καταπέλτη και να ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια του όταν έχει πάρει και την σχετική ενημέρωση από τον νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω για ποιο λόγο πάει Πειραιά αλλά προχθές το βράδυ όταν έφυγε από Ανάφη κενό επιβατών για Λαύριο μιας που δεν μπορούσε να σταθεί στο λιμάνι με το 8άρι νοτιά είχε πολύ χαμηλές ταχύτητες και γενικά έφαγε πολύ κύμα το βαποράκι και πρέπει να πέρασε μέσα από όλα τα νησιά και να έφτασε μέχρι το καβο ντόρο για να κατέβει προς Λαύριο αν κρίνω από το στίγμα που έβλεπα προχθές

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 minutes ago, Champion Jet_2 said:

Πρέπει να γύρισε κι ολας 180° εκτός και αν είχε δέσει με την πλώρη στο νησάκι

Σωστα με τη πλωρη προς τα εξω ειχε δεσει.

Link to comment
Share on other sites

Το ΥΕΝ αναφέρει ότι υπήρξε εμπλοκή αντικειμένου στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Άνδρος Τζετ στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του για προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένες ν. Πάρου – ν. Νάξου – ν. Φολέγανδρου – ν. Σίκινου – ν. Ίου – ν. Θηρασιάς – ν. Θήρας – ν. Ανάφης, διαπιστώθηκε εμπλοκή αντικείμενου στον υδροπροωθητήρα, με αποτέλεσμα την κράτηση της δεξιάς κύριας μηχανής. 

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, επετράπη ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' για εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, με έξι (6) επιβάτες, έπειτα από την άμεση απεμπλοκή του αντικειμένου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπάρχει μια πολύ έντονη φημολογία σε μία ομάδα στο fb περί δρομολόγησης του Andros Jet στα ενδοκυκλαδικά να συμπεριλάβει και την Κάρυστο.Μάλιστα αυτός που το έγραψε ισχυρίζεται ότι πήγε σε μια συνάντηση στο ΥΕΝ που είχαν οι εμπλεκόμενοι της δρομολόγησης,και ο πλοίαρχος του Andros Jet.Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια τώρα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...