Jump to content
Shipfriends

Άνδρος Τζετ (IMO 9150987)


Recommended Posts

  • Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όμορφη μανούβρα και μάλιστα με αρκετό δρόμο! Κρίμα που δεν πρόλαβε να μπει η εικόνα της Παναγίας για ευλογία στο πλοίο, καθώς την Τρίτη του Πάσχα λιτανεύεται στον Καραβοστάση αν θυμάμαι καλώς.

Link to comment
Share on other sites

Είμαστε στο 2018 , 21ο αιώνα και οι θρησκοληψίες προσβάλλουν κάθε νοήμον ον. Έλεος πια με τις Παναγίες και τα ξόανα επιταφίους που περιφέρονται σε καταπέλτες. Δημιουργούν ανησυχία στο επιβατηγό κοινό ότι είναι επικίνδυνα τα πλοία και ...Παναγία βόηθα δηλαδή. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θρησκοληψία ειναι παραδόσεις του τόπου . 

Βεβαια πολλές φορές άλλοι τρέχουν σε παπάδες για να ζητήσουν τη στήριξη του ποιμνιου ε του επιβατικού κοινού :P<_<

Link to comment
Share on other sites

Ετσι. Τις αξιες και τις παραδόσεις μας θα τις κραταμε πάντα. Και είμαστε έθνος Χριστιανών Ορθοδόξων και θα παραμείνουμε όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το αλλαξουν

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

On 7/4/2018 at 8:27 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Απορία αριστερού ψάλτη για το που θα κοιμάται το πλήρωμα του Άνδρος Τζετ, γιατί στο πλοίο δεν υπάρχουν καμπίνες. 

Το πλοίο έχει καποιες καμπίνες, όπως φαίνεται στα σχέδια που έχει αναρτημένα στο εσωτερικό του, τα οποία δίνει και η austal δημοσίως.... https://www.austal.com/sites/default/files/data-sheet/Auto Express 60_54 %26 55_web.pdf

Ας δούμε μια άφιξη στην Κορρησία  1, 2 , 3, 4.  Και μια εικόνα από το εσωτερικό του πλοίου. Προσωπικά, η γενική εντύπωση που σχημάτισα για το πλοίο είναι καλή, ωστόσο θεωρώ ότι είναι φανερά κατώτερο των υπόλοιπων austal που έχουμε ήδη στα νερά μας (highspeed 4 & 5 δηλαδή, μονο αυτά έμειναν...) . Επίσης κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε πλοίο, στις τουαλέτες έχει 2 κανονικές και 2 με καταγωγή από τη γείτονα χώρα που μας ήρθε.....:ph34r:  

Τέλος ένα σύντομο σχόλιο για κάτι που ειπώθηκε πριν: 

2 hours ago, yannaros said:

Είμαστε στο 2018 , 21ο αιώνα και οι θρησκοληψίες προσβάλλουν κάθε νοήμον ον. Έλεος πια με τις Παναγίες και τα ξόανα επιταφίους που περιφέρονται σε καταπέλτες. Δημιουργούν ανησυχία στο επιβατηγό κοινό ότι είναι επικίνδυνα τα πλοία και ...Παναγία βόηθα δηλαδή. 

Δεν ειναι ουτε θρησκοληψία ούτε τίποτα, απλά όταν ένας τόπος έχει μια παράδοση δε μπορείς, και δεν πρέπει, να την ξεριζώσεις. Καταντήσαμε (για να μην μας πουν θρησκόληπτους και να δειχνουμε δηθεν προοδευτικοί) να γιορτάζουμε τις γιορτές του λαού μας σαν ξένοι προς αυτές, το Πάσχα τη μεγάλη Παρασκευή γεμίζουμε τα τσιπουράδικα και τα Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε όπως οι Κινέζοι και οι Τούρκοι (μη χριστιανικοί λαοί) , μόνο φωτάκια κλπ κλπ .... Επίσης αυτά που λες (επιταφιοι κλπ) αν σου φαινονται θρησκοληψιες, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που γίνονται σε άλλες χώρες πολύ πιο <<εξελιγμένες>> , βλ. Αμερική (ειδικά στην επαρχία). Τέλος, ο Έλληνας οσο θρησκοληψία και να έχει, ποτέ δε θα σου πει οτι τα απολιθώματα είναι φάρσα που μας καει ο θεος για να δει αν πιστεύουμε .....

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο θα κάνει δρομολόγια Μάιο; Δεν το βλέπω στα συστήματα, να μην έχουν περαστεί ενδεχομένως. Πχ. Ανάφη-Σάντο και Ίο-Σάντο.

Link to comment
Share on other sites

Και χθες με τόσο πήγαινε νομίζω! Επίσης να πούμε ότι σήμερα έφευγε 9.30 κανονικά από Σύρο αλλά δεν το αφήσανε να φύγει λόγω της απεργίας. Τελικά έφυγε στις 15.00 και φεύγει από τα λιμάνια νωρίτερα από τα (τροποποιημένα) ωράριά του!! Ελπίζω να μην το έχασε κανένας, απορώ το λιμεναρχείο γιατί του επιτρέπει να φεύγει νωρίτερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλό είναι να παραθέσουμε την πλήρη ανακοίνωση, στη περίπτωση που δεν δουλεύει το link στο μέλλον. 

Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε τις πρωινές ώρες της 17-05-2018 από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, στο Ε/Γ- Ο/Γ – Τ/Χ «ANDROS JET» σημαίας Κύπρου. Εν λόγω πλοίο είχε καταπλεύσει στο Λιμένα Λαυρίου τις απογευματινές ώρες της 16-05-2018 μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. 

Ειδικότερα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη και στελεχών του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, προέβησαν σε διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης του προαναφερόμενου πλοίου κατά την οποία διαπιστώθηκαν εκδορές χρώματος των ελασμάτων του εξωτερικού περιβλήματος σε αμφότερες τις γάστρες του πλοίου, παραμορφώσεις ελασμάτων εξωτερικού περιβλήματος της αριστερής γάστρας του πλοίου, στρεβλώσεις των πρυμναίων σταθεροποιητικών πτερυγίων σε αμφότερες τις γάστρες του πλοίου, ρηγμάτωση και στρέβλωση των ελασμάτων στεγανού χώρου άνωθεν του πρωραίου σταθεροποιητικού πτερυγίου (T-Foil) αριστερής γάστρας του πλοίου.

 Συνέπεια των ανωτέρω ήταν να επιβληθεί απαγόρευση απόπλου στο εν λόγω πλοίο έως την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης της κλάσης του και της αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα αυτό, Αναγνωρισμένο Οργανισμό, ενώ συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Πλοίαρχός του για παράβαση του άρθρου 291 Π.Κ. και του άρθρου 43 Κ.Δ.Ν.Δ.

Το «ANDROS JET» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο, πρωινές ώρες σήμερα, από Λαύριο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Άνδρο. 

Υ. Γ: Οι φήμες θέλουν να έγινε ο έλεγχος μετά από καταγγελία!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Άνδρος Τζετ στην Ανάφη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα προς Ανάφη - Θήρα –  Θηρασιά – Ίο  – Σίκινο – Φολέγανδρο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Θήρας.

Στο λιμένα Ανάφης ανέμεναν προς επιβίβαση δεκαπέντε (15) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να σημειώσω ότι το πλοίο διαθέτει 2 αίθουσες με αεροπορικά καθίσματα, στην πλωριά αίθουσα το κυλικείο είναι μόνιμα κλειστό. Επίσης, μου έκανε εντύπωση ότι πέρα από το πάτωμα που λογικά αλλάχτηκε στην Ελλάδα, έχουν μπει μπρίζες σε κάθε σειρά καθισμάτων που βρίσκεται δίπλα στα παράθυρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Άνδρος Τζετ στην Κέα

Quote

Ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ANDROS JET” σημαίας  Κύπρου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Κορησσιας-Κέας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση οκτώ (08) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε. ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Andros Jet αρνήθηκε την επιβίβαση μικρού επαγγελματικού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων από την Σαντορίνη στην Ανάφη και το θέμα έφτασε στη βουλή

Quote

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Απαγόρευση επιβίβασης φορτηγού τροφίμων από Σαντορίνη προς Ανάφη

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός καταθέτουν αναφορά τη διαμαρτυρία κατοίκων της Ανάφης για απαγόρευση επιβίβασης φορτηγού τροφίμων από Σαντορίνη προς Ανάφη.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Νίκος Συρμαλένιος

Αντώνιος Συρίγος

Νίκος Μανιός

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ανάφη 22/7/2018

Κύριε Υπουργέ

Το Σάββατο 21/7/2018 το πλοίο ANDROS JET αρνήθηκε την επιβίβαση μικρού επαγγελματικού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων από την Σαντορίνη στην Ανάφη.

Το φορτηγό πραγματοποιεί μια φορά την εβδομάδα αυτό το δρομολόγιο εδώ και πολλά χρόνια. Είχε εκδώσει εισιτήριο όμως το πλοίο δεν του επέτρεψε την επιβίβαση με αποτέλεσμα τα καταστήματα στην Ανάφη να έχουν ελλείψεις σε τρόφιμα.

Γιατί κ. Υπουργέ επιτρέπετε την εκτέλεση μη προγραμματισμένων και γνωστοποιημένων εντός ορισμένου χρονικού περιθωρίου και μη αναρτημένων στο διαδίκτυο σε γνωστές ιστοσελίδες πχ viva.gr, openeseas.gr, δρομολογίων;

Γιατί κ. Υπουργέ επιδοτείτε ένα πλοίο που δεν επιτρέπει την μεταφορά τροφίμων σε ένα νησί 200 κάτοικων;

Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες με ιδία δικαιώματα όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γιατί το Υπουργείο σας δεν είναι συνεπές απέναντι μας;

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...