Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σίγουρα ήταν ομορφότερο(ίσως το είχαμε συνηθίσει κ έτσι) το Seajet2. Αλλά δεν έπρεπε τα πλοία της εταιρείας να έχουν κάποιο ίδιο στύλ...σίγουρα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ καλύτερο...έως και πάρα πολύ καλύτερο!!Κρίμα χάλασε οπτικά...αλλά μπράβο για τη ταχύτητα που διατηρεί αξιοπρεπέστατα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά εμένα μου φαίνετε καλύτερο αφού έχει ξεφύγει από τα πεπατημένα ...Θα αποκτήσουν όλα τα πλοία κοινή εμφάνιση και ιδιαίτερο στυλ...Καλόγουστο ή κακόγουστο για μένα δεν έχει τόσο σημασία...

ΥΓ. Και που να ξέρατε την δικιά μου πρόταση χρωματισμού ποιά ήταν...

Ο πιο extreme χρωματισμός...Ήταν όμως too much...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλο βαψιμο εγινε στο ΜΥΤΙΛΗΝΗ,οσον αφορα το μπλε...(αν και συνεχιζω να το προτιμω ασπρο).Κατα τ αλλα,εχει μινιο σε αρκετα σημεια(στο ασπρο κομματι)ενω το ενα φουγαρο ειναι πρασινομπλε:P κ το αλλο σκετο μπλε(πιθανον φρεσκοβαμμενο),που συνεχιζει ομως να ειναι διαφορετικου τονου απο εκεινο της γαστρας...Τεσπα,μην τα θελουμε κι ολα δικα μας,καποτε ισως ξαναγινει ομορφο οπως παλια.

Οσο για το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ...ας μην το σχολιασω καν...θελει ασπρισμα και σινιαλα οπωσδηποτε.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Το μπλε στη γάστρα να πω την πικρή αλήθεια εμένα δε μου άρεσε. Ίσως επειδή είχα συνηθίσει όλα τα πλοία της ΑΝΕΚ με το κεραμιδί χρώμα στη γάστρα. Όσο για το χρώμα (πρασινομπλε) στα καταστρώματα δε με ξετρελαίνει.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την γνώμη του Π100 για το μπλε χρώμα στη γάστρα του ΛΙΣΣΟΣ. Με την διαφορά ότι εγώ θα το προτιμούσα βαμμένο λευκό (όπως είναι και το υπόλοιπο σκαρί), ή -για να το γενικεύσω και για άλλα πλοία- η γάστρα να έχει το ίδιο χρώμα με τις άλλες εξωτερικές επιφάνειες (πχ. στο ΑΡΙΑΔΝΗ να είναι μπλε σκούρα και η γάστρα).

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο θα πρέπει η γάστρα των επιβατηγών πλοίων και των κρουαζιερόπλοιων να είναι βαμμένη σε αυτό το κεραμιδί χρώμα (αν παραβλέψουμε βέβαια το γεγονός ότι είναι το ...επίσημο χρώμα της μουράβιας). ;)

Και για να χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα, ας δούμε αυτή τη φώτο του φίλου Π100, με δύο πλοία που το έχουν ...παρακάνει κάπως με το κεραμιδί χρώμα, και που (φαντάζομαι) θα έδειχναν πιό όμορφα με λευκή βαμμένη την γάστρα τους.

Τώρα όσον αφορά το "πρασινομπλέ", είναι ένα χρώμα που αρχίζει να δεσπόζει κάπως, τώρα τελευταία στα πλοία της ΑΝΕΚ. Την περασμένη Πέμπτη το πρωί που πέρναγα από το λιμάνι, με το συγκεκριμένο χρώμα βάφονταν (φρεσκάρονταν) οι καταπέλτες του Κρήτη ΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

...Απο τη φωτογραφια σου εκεινο που με χαλαει ειναι το πρασινομπλε στον καταπελτη επιβατων. Αυτο με ποια λογικη το κανανε ετσι και οχι ασπρο :confused:

Χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα, ας μου επιτραπεί να κάνω μία υπόθεση εργασίας. Μήπως αυτό το "πρασινομπλέ" που πολύ το συζητάμε και το βλέπουμε τώρα τελευταία στα πλοία της ΑΝΕΚ, είναι ένας προιδεασμός για κάποια μελλοντική (ίσως) αλλαγή στα χρώματα της εταιρείας ???

Δεν ξέρω, για μελλοντικές ενοποιήσεις ακούμε, για NΕΛ, για HSW, SEA STAR..... Και ας μην ξεχνάμε ότι η ANEK παύει σιγα-σιγά να είναι η αμιγώς Κρητική εταιρεία. Ας μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο χρόνο είδαμε ΠΡΕΒΕΛΗ στην Παροναξία και στα Δωδεκάνησα, ΛΙΣΣΟΣ και ΚΡΗΤΗ ΙΙ στην Χιο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσσαλονίκη, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ στην άγονη του Βορείου Αιγαίου, κλπ. κλπ. κλπ. κλπ.

Μέχρι πότε θα ενεργοποιείται σε αυτές τις γραμμές (και σίγουρα και σε άλλες μελλοντικά) ως ΑΝΕΚ(ρητική) με τα ίδια σινιάλα και χρώματα ??? Θα επαναλάβω ότι κάνω απλά μία υπόθεση, η οποία ίσως να είναι και τελείως λανθασμένη..... :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μιας και τα νεα σινιαλα του ΑΡΤΕΜΙΣ δημιουργουν τις ιδιες εντυπωσεις σε ολους μας:rolleyes:,εκει στην ΑΝΕΚ,δεν σκεφτονται να προσλαβουν καποιον ειδικο να τους φτιαξει ενα καινουργιο σινιαλο για την τσιμινιερα:DΕλεος με αυτη την Κρητη,που την μια γερνει και την αλλη ειναι ισια,που μια για να την δεις χρειαζεσαι μεγενθυτικο φακο και την αλλη πιανει ολο το φουγαροB)

Δεν λεω,θελουν να καταδειξουν την συνδεση που εχει η εταιρια με την Κρητη ΑΛΛΑ η να βρουν κατι αλλο η να το κανουν πιο μοντερνο(ακομα και οι γραμματοσειρες ειναι αρχαιες:P).

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα πιστευω οτι η κρητη στο φουγαρο και η λιτη γραμματοσειρα ειναι η ταυτοτητα της ανεκ που ξεκινησε ως εταιρια λαικης βασης ασχετως με το τι κατεληξε. Ας υπαρχει και λιγο κιτρινακι γιατι πηξαμε στο μπλε:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχω μια παρατήρηση μια διαφορά στο Flying Dolphin Zeus. Στη πλώρη ήταν γραμμένο το όνομα με μπλε γράμματα σε κίτρινο φόντο. Από τότε που ξεκίνησε είναι βαμμένο άσπρο και με σβησμένο το όνομα.

Στα αλλά δελφίνια της Aegean Flying Dolphins, δηλαδή το Flying Dolphin Hermes και το Flying Dolphin Venus I είναι όπως ήταν παλιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγκρίνοντας μια φωτογραφία του Παναγία Θαλασσινή και μια του Red Sea II παρατηρώ μια διάφορα στα σινιάλα της ΝΕΛ στη τσιμινιέρα. Εκτός εάν η διάφορα αυτή οφείλεται ότι το Red Sea II άνηκε/διαχειριζόταν από τη Nel Lines Egypt??

Link to comment
Share on other sites

Νέα εμφάνιση για το site της Hellenic Seaways...αισθητή η απουσία του κόκκινου, κυριαρχεί το μπλέ με ένα λαχανί! Το μόνο κόκκινο είναι το λογότυπο της εταιρείας...!!!
Χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα, ας μου επιτραπεί να κάνω μία υπόθεση εργασίας. Μήπως αυτό το "πρασινομπλέ" που πολύ το συζητάμε και το βλέπουμε τώρα τελευταία στα πλοία της ΑΝΕΚ, είναι ένας προιδεασμός για κάποια μελλοντική (ίσως) αλλαγή στα χρώματα της εταιρείας ???

Δεν ξέρω, για μελλοντικές ενοποιήσεις ακούμε, για NΕΛ, για HSW, SEA STAR.....

Μέχρι πότε θα ενεργοποιείται σε αυτές τις γραμμές (και σίγουρα και σε άλλες μελλοντικά) ως ΑΝΕΚ(ρητική) με τα ίδια σινιάλα και χρώματα ??? Θα επαναλάβω ότι κάνω απλά μία υπόθεση, η οποία ίσως να είναι και τελείως λανθασμένη.....

:D:D:D:D:D (Ουδέν έτερον σχόλιον) !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Αν το αφηνανε στα παλια του χρωματα (ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ) καλυτερα θα ηταν;)

Συμφωνώ απολύτως φίλτατε polmyt. ;)

Tείνω τελικά να πιστέψω ότι το ...μπεζάκι :rolleyes: και οι πλησίον αυτού αποχρώσεις, είναι από τα χειρότερα -αισθητικά- χρώματα που μπορεί να βαφεί ένα πλοίο. Και αυτήν μου την άποψη την έχω εκφράσει και σε άλλη περίπτωση "μπεζ" :( πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Εκτος του οτι το μπεζ γενικα δεν μου αρεσει σαν χρωμα για βαπορι το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ ειναι και κακοβαμενο με πολλα μπαλωματα απο χρωμα.

Ενταξει σιγουρα δεν εχουμε και πολλες απαιτησεις απο ενα βαπορακι που κανει μια μικρη αγονη γραμμη αλλα οπως και να χει θα μπορουσε να ειναι λιγο καλυτερα βαμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελευταίο πλοίο της ΑΝΕΚ που βάφτηκε με τα νέα χρώματα (πρασινομπλε) ήταν το Ιεράπετρα Λ, που το γκαράζ του βάφτηκε μετά την επισκευή κατά τη διάρκεια ενός απαγορευτικού στο Πειραιά (τα καταστρώματα είχαν βαφτεί νωρίτερα).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποιός ο λόγος να αλλάζουν χρώματα και ονόματα τα πλοία, εκτός από την περίπτωση να αλλάζει ο πλοιοκτήτης.

Φίλε, Memories, να σε καλοσωρίσω κι εγώ στην παρέα μας, κάπως πιο ιδιαίτερα, μια και ασχολείσαι με τη Ραφήνα. Στην ερώτησή σου για την περίπτωση που αλλάζουν χρώματα τα πλοία εκτός από την πώληση σε άλλη εταιρία, τα αίτια μπορεί να είναι αλλαγή από την κεντρική διοίκηση των εταιριών, όπως πριν από λίγα χρόνια η HELLENIC SEAWAYS, όταν μεταλασσόταν από MINOAN FLYING DOLPHINS σε HELLAS FERRIES και τελικά σε HELLENIC SEAWAYS. Άλλη περίπτωση μπορεί να είναι οι μικρές εταιρίες, όπως πχ η MILILIS LINES με το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ όπου μια χρονιά ξαφνικά από κίτρινο έγινε άσπρο, την άλλη χρονιά πρόσθεσε κάποιες γραμμές κατά μήκος της μπάντας, κτλ... Αυτό γίνεται κατά προσωπικές προτιμήσεις των πλοιοκτητών. Όπως παρόμοια περιστατικά μπορεί να έχουμε στις παντόφλες στα προρθμεία... Γενικά εκεί κάνουν κουμάντο οι πλοιοκτήτες οι ίδιοι, δεν είναι πολυμετοχικές εταιρίες, οπότε συνήθως είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα....

Καλά ταξίδια και σε σένα... ;-)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επιτελους καποιοι αρχισαν να κανουν τα παπορια ασπρα.Ειδικα η συγκεριμενη η εταιρια το ειχε αναγκη με το γκρι κιτρινο που χρησιμοποιουσε...

post-709-128326990737_thumb.jpg

εδω σε original διαστασεις απο το navi

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...