Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

6 hours ago, Nick the Greek said:

ενώ φυσικά το σήμα της ΑΝΕΚ στην τσιμινιέρα είναι σε άσπρο φόντο κι όχι κίτρινο.

το κιτρινο φοντο στα σινιαλα, αν δεν κανω λαθος, μπηκε στα τελη των 80s. λατω και λισσος πρεπει να ειναι τα πρωτα που δεν φορεσαν τα λευκα σινιαλα

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έτσι και μπει ο πρίγκιπας κάτω από τα φτερά της τσιμινιέρας του 12, πιστεύω πως θα τρίζουν τα κόκκαλα του Περικλή..!

Το κόκκινο ούτως ή άλλως το έχουν και οι δυο.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sf iii said:

Μήπως τότε μπορούμε να ελπίζουμε πως θα τα δούμε και με πρίγκιπα στην τσιμινιερα;;

Ο πρίγκιπας κάτω από τα φτερά???

Θα σηκωθεί ο Περικλής..την βλέπω την δουλειά... 

Link to comment
Share on other sites

PSX_20210207_183300.thumb.jpg.29a7bc005530b887ee1fe58026d5e439.jpg

Ετοιμη η συγκριση των 2 αδελφων τεκνων!η διαφορα ειναι οτι στο Δηλος δεν εχει  βαση η τσιμινιερα οπως στο Πατμος κ το αστερι ειναι πιο μεγαλο

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν σύγκριση αν οι φώτο είχαν την ίδια φορά και όχι αντίστροφη.

Το Δήλος έχει βάση όπως και το Πάτμος. Η διαφορά τους είναι οτι δεν εκτείνεται προς τα πρύμα σαν κουτί, αλλά ακολουθάει την γραμμή της τσιμινιέρας.

Link to comment
Share on other sites

On 2/12/2021 at 3:51 PM, Nikos_Chania said:

Και εγένετο.... Cruise Sardegna. Καλορίζικο.

Απ όσο έμαθα, σβήστηκαν τα κόκκινα και ξεκίνησαν να βαφονται τα μπλε, ε @Marios Superfast;:D

 

On 1/30/2021 at 6:29 PM, Petros P said:

Bye Bye Cruise Olympia...Welcome Cruise Sardegna..  Το Europa παραμένει ιδιο

https://www.instagram.com/p/CKrN5mzHPdM/

Για το χρωματισμο μη σχολιάσω...Ελπιζω να κοκκινήσει κάποιο απο τα άλλα ξανά.

θα ηταν μια καλη ιδεα παντως, με τοσες αλλαξοferries που κανει ο ομιλος, να καθιερωθει σε ολα τα πλοια αυτος ο συνδυασμος χρωματων.

το πλοιο λευκο, ριγα και τσιμινιερα στο ιδιο χρωμα και να αλλαζει αναλογως την εταιρια. βαθυ κοκκινο με πριγκηπα στις μινωικες, σκουρο μπλε με G η grimaldi lines, 

ανοιχτο μπλε με το καλλιτεχνικο F η finnllines

ανοιχτο κοκκινο με το καλλιτεχνικο TC αυριο η Transmediterranea 

κοκ

 

Link to comment
Share on other sites

Κι απο γραμματοσειρές; Πχ στο sardegna διατηρει τη γραμματοσειρα των μινωικων στις μπαντες, και οχι του grimaldi. Θα μου πεις, κι ο grimaldi ένα σωρό γραμματοσειρές έχει στα βαπόρια του.. Γενικά, ο όμιλος ΔΕΝ ενδιαφερεται για ομοιομορφία του στόλου. Τόσο σε επίπεδο θυγατρικών, όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι ενας στολος θα πρεπει sony:Pκαι καλα να ειναι απολυτα ομοιομορφος ειδικα οταν εχει μια τοσο εκτεταμενη γεωγραφικη εξαπλωση.

Αν το δουμε αυστηρα,ουτε η Moby εχει ομοιομορφια που εχει σε καθε της πλοιο αλλο cover,ουτε η Μπλου Σταρ με τα αστερακια εδω κ εκει,ουτε η Ανεκ με τις διαφορετικες Κρητες κλπ.

Δε νομιζω οτι ο επιβατης εχει τετοιες απαιτησεις οταν διαλεξει πως θα ταξιδεψει.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει αχανής βιβλιογραφία για τα οφέλη της ομοιομορφίας και δεν είναι μόνο θέμα marketing, έχει προεκτάσεις διοικητικές, επιχειρησιακές και πολλές άλλες. Αλλά μην πάμε εκεί γιατί θα είναι βαρετό, θέλω να πω πως η ομοιομορφία δεν είναι θέμα μόνο σινιάλων, ασχέτως αν ο απλός επιβάτης ή καραβόφιλος βλέπει αυτή την έκφανση μόνο.

 

Για μια εταιρεία σαν τη Grimaldi που μεγαλώνει (και)με εξαγορές σε πολλές χώρες, είναι ξεκάθαρη η πολιτική της ότι θέλει να κρατά τις εταιρείες που αγοράζει σαν ξεχωριστές, αυτοτελείς οντότητες. Αντίθετα πχ με την DFDS που ό,τι αγοράζει τις κάνει re-brand και τις αφομοιώνει. Αυτό σημαίνει πως η ανάγκη της Grimaldi για εξωτερική ομοιομορφία είναι περιορισμένη σε επίπεδο ομίλου. Η Finnlines, η ACL, τα car carriers του Grimaldi, οι εγχώριες Μινωικές, τα Roro της Grimaldi έχουν ενιαία εξωτερική εμφάνιση, η κάθε μια σαν ξεχωριστή οντότητα. Οπότε στην μαμά Grimaldi τάσσονται de facto υπέρ της ομοιομορφίας/ομογένειας για τα επί μέρους μέλη του Ομίλου. Κι αυτό γίνεται προφανώς συνειδητά γιατί δέχονται τα οφέλη πίσω από την ιδέα της ομοιομορφίας, όπως αυτά τα αναδεικνύει η θεωρία της διοίκησης επιχειρήσεων.

 

Ομοιόμορφα είναι και τα φερρυ της Grimaldi Lines ως επί το πλείστον, οι διαφορετικές γραμματοσειρές ή διαφορετικά τελειώματα στην πλώρη κλπ, κάνουν εντύπωση στα δικά μας μάτια που ψάχνουν τη λεπτομέρεια(και καλά κάνουν και την ψάχνουν, και καλά κάνουμε και τη σχολιάζουμε), δε συνιστούν όμως αλλοίωση της εταιρικής ταυτότητας. Οπότε ο μεγαλύτερος στόχος επιτυγχάνεται, άσχετα αν σε μας μπορεί να δείχνει βλακεία.

 

Γιατί τα 2 Cruise της Αδριατικής παίρνουν διαφορετικό χρωματισμό δεν το ξέρω. Είμαι σίγουρος όμως πως κάποιος λόγος υπάρχει που ίσως να τον δούμε στην πορεία. Μπορεί να είναι και όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν αυτό το βάψιμο εν καιρώ, ποιός ξέρει. Γενικά πάντως: 1) οι μικροδιαφορές σε γραμματοσειρές κλπ βλέπουμε δεν αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα 2) Η Grimaldi επιδιώκει να είναι οι επιμέρους εταιρείες ομοιόμορφες και 3) η διαφορά που θα δούμε μάλλον στα 2 Cruise, αν την βάλεις στο πλαίσιο ολόκληρης της Grimaldi μάλλον είναι μια στατιστική ανωμαλία, οπότε η σημασία της δεν είναι τόσο μεγάλη.

Link to comment
Share on other sites

τα 100.000 που έχει να βαφτεί το καθένα δεν είναι λόγος? ;)

Δε μιλάμε για εταιρίες που θα κάτσει ο ναύτης με το ρόλο να βάψει το βαπόρι στη διανυκτέρευση.

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Με 3 δις τζιρο οχι δεν ειναι λογος.Μην ξεχναμε οτι σε 2 χρονια αλλαξε-χωρις λογο-τα σινιαλα σε ολα του τα πλοια(της μητρικης)πλην του Ζευς Παλας και των Euroferry.

Σε ηδη μπλε πλοια δηλαδη που δεν τον κυνηγουσε και κανεις.Για να κανει τα Cruise ετσι πιστευω οτι δεν σκοπευει να τα χρησιμοποιησει στο ονομα του για μεγαλο διαστημα(μπορει 1-2-3 χρονια,θα δειξει).

Ο @Nick the Greek ορθα τα λεει.Πραγματικα τα γραμματα και το αν ο πριγκιπας ειναι μπρουτζινος 'η χρυσελεφαντινος ειναι για να τα λεμε εμεις για την πλακα μας.

Link to comment
Share on other sites

@MILTIADIS εταιρείες της ποντοπόρου, που δεν έχουν ανάγκη το μάρκετινγκ των σινιάλων, έχουν ολοκληρες αναλύσεις, manual, γραφιστικές απεικονισεις και κωδικούς χρωμάτων αναλογα των προμηθευτή για το σινιάλο της τσιμινιέρας και μονο.

Τώρα εάν απο κει και περα ο ομιλος Grimaldi βασιζεται στο "χοντρικα" και στο "να μοιαζει ιδιο στο ματι" τότε δεν φαντάζομαι οτι πρέπει να δωσουμε ευσημα στο marketing.

Ο Νίκος έχει δίκιο διότι αναφέρει πωςο όμιλος θέλει τις θυγατρικές του ομοιομορφες κι ανεξάρτητες χρωματικά, κάτι που όμως "στο περιπου" το κανει. Και ναι, εμεις αυτο κανουμε, εντοπιζουμε τις διαφορές που η Κατινα με τον Σηφη απο τα Ασκυφου δεν προκειται να παρατηρήσουν σε ενα πλοιο γιατι δεν τους νοιαζει.

Μόλις ο ντοτόρε καλύψει τα.... στατιστικά λάθη, θα του βγαλω το καπέλο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, εδώ και στην μπλου σταρ κατά την μετατροπή των Χίος και Μύκονος έβαλαν διαφορετικές γραμματοσειρές..στον μεν Χίος την κλασσική του ομίλου, στο δε Μύκονος πάτησαν το μπόλντ πριν την εκτύπωση. Τι ψάχνουμε μετά να βρουμε για τον Μανωλιό... 

Link to comment
Share on other sites

Στο Μυκονος ΔΕΝ πάτησαν το bold  για αυτο και βγήκανε πιο αραια και λεπτά.

Δεν ανέφερε παντως κανείςπως ολες οι άλλες εταιρείες εχουν ομοιομορφία. 

Είχαμε αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές του ομίλου και γκριμαλντι και για αυτο το σχολιάσαμε. Δεν ειναι και πολυ λογικό να λεμε πως "μα κι ο αλλος δεν εχει ομοιομορφια" ως "επιχειρημα" απεναντι στα σχόλια που κάνουμε.

Και όταν πρωτοβάφτηκαν μύκονος-χιος στη μπλου σταρ έγινε εκτενής κουβέντα, δεν ειδα κανέναν να λέει μα δεν είπατε για την Κρητη στην ανεκ που σε καθε πλοιο αλλαζει προσανατολισμο.

Σχολιάζουμε προφανώς με ότι έρχεται στο προσκήνιο.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
7 hours ago, Superfast VI said:

Τα ομορφότερα χρώματα που φόρεσε το Κεφαλονιά ήταν αυτά της Strintzis Lines, με μεγάλη διαφορά. 

Άρα λοιπόν η ψήφος πάει στο Superferry II

@Superfast VI συμφωνω και για τα δυο, οτι τα ομορφοτερα σινιαλα που φορεσαν ηταν αυτα της Strintzis Lines:). Το μονο που θα διορθωνα θα ηταν το "κοψιμο" του μπλε (θα τα ηθελα εκει που ειναι το κιτρινο στο κεφαλονια και το μπλε πρυμα στο superferry II)

Link to comment
Share on other sites

Ναι για το κόψιμο του μπλε συμφωνώ για το Superferry, αλλά το κεφαλονια επειδή είναι πιο χαμηλό του έδεινε ωραίο αέρα το μπλε πιο χαμηλά (και χωρίς ρίγες οι οποίες δεν ταιριάζουν σε τέτοια σκαριά) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
5 minutes ago, Petros P said:

Και να υποθέσω με το ιδιο ονομα και χρώματα,αρα και "δικά μας" πληρώματα ,για να μη τα αλλαξε στο δεξαμενισμο . Οχι οτι δεν αλλάζουν σε μια μέρα εκει

θυμηθειτε στο προσφατο παρελθον, το νησος χιος αλλαξε χρωματα στην τσιμινιερα και το ονομα της εταιριας στις μπαντες, ενω το αριαδνη κρατησε την τσιμινιερα και εβαλε μονο tirrenia στις μπαντες. και τα δυο κρατησαν το μπλε της HSW

Link to comment
Share on other sites

Βρε και το Oscar Wilde ήταν μπλέ (σαν ολη την Ευρώπη το 2004 :P ) απλά ασπρίζεις τη τσιμινιέρα. Πιο πολύ για τα πληρώματα ήθελα να το ρωτήσω :D

Link to comment
Share on other sites

Μόνο που το Χίος τα φόρεσε κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του στη Σύρο.

Το Blue Star 1 δεν έχει αλλάξει σινιάλα και απ οτι φαινεται δεν θα αλλάξει. Ίσως επιλέξουν banner. 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
12 hours ago, giordim said:

Αν κατάλαβα σωστά, θα βάλει τα σκούρα μπλε σινιάλα της ΑΝΕΚ[...]

να πάρει τη μορφή που θα έχουν τα πλοία της ΑΝΕΚ μετά το deal με την Attica

  • ποιο ειναι συντροφοι το σκουρο μπλε της ΑΝΕΚ;
  • θα αλλαξει χρωμα στα πλοια της ΑΝΕΚ, που εχει πισω της μια ιστορια αν μη τι αλλο, αλλα εχει αφησει τρια χρονια με τα ιδια χρωματα, τα ΚΑΠΗ της Hellenic, που τη νοσταλγουν μονο οσοι "φτιαχτηκαν" απο αυτην?
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...