Jump to content
Shipfriends

MSC Aurelia (IMO 7602120)


Recommended Posts

Απο τις 23 του μηνα το Aurelia ξυπναει απο το ληθαργο προκειμενου να αντικαταστησει διαδοχικα τα Nuraghes και Bithia στη γραμμη Genova-Olbia για οσο διαστημα αυτα θα πραγματοποιουν την ακινησια τους(περιπου 1,5 μηνα).

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 8/9/2012 at 8:22 PM, Nick the Greek said:

Απο Tirrenia καλα παμε βλεπω, ας περασουμε να δουμε συντομα και περιληπτικα ορισμενα πλοια της που δεν ειχαμε επισκεφθει φωτογραφικα μεχρι σημερα. Εν αρχη ην το Aurelia που εδω το βλεπουμε βραδυ στην Olbia να ετοιμαζεται να αναχωρησει για την Genova.

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από την παραπάνω συνάντηση, και 6 από αυτήν εδώ, στην είσοδο του Κόλπου της Olbia και με την Aurelia -ένα από τα ομορφότερα λατινογεννή γυναικεία ονόματα- να πλησιάζει την Olbia προερχόμενη από το Arbatax της ανατολικής Σαρδηνίας στα πλαίσια της καλοκαιρινής μόνο γραμμής Genova - Olbia - Arbatax. Αντίστοιχες προσεγγίσεις γίνονται παρεπιπτόντως στο Arbatax, και πάλι μόνο το καλοκαίρι, στη γραμμή Civitavecchia - Cagliari.

On 7/23/2017 at 1:04 PM, Nick the Greek said:

Σήμερα πουρνό, άφιξη του Aurelia του ατελείωτου στις 1000 με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας από το Stari Grad(Hvar) της Κροατίας, και εν συνεχεία αναχώρηση στις 1130(αντί για την προγραμματισμένη στις 1100) για το Split ή Spalato της Κροατίας, όπως το λένε εδώ στην bella Italia. 

Fast Forward στο 2017. Τα σινιάλα της Tirrenia μπορεί να έχουν σβήσει, προσωρινά ή όχι θα το δείξει ο χρόνος μια και το πλοίο παραμένει στην πλοιοκτησία της Compania Italia di Navigazione. Το πλοίο όμως έχει βρεί εξ' αγχιστείας(χρονοναύλωση) στέγη στην SNAV, στη στοργική αγκαλιά του Gianluigi Aponte που χρόνια δεν κοιτάει. Κάπως έτσι δραπέτευσε από τους διαλυτές και με τα χρώματα της SNAV συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του στην Αδριατική. Πρωινή άφιξη από το Stari Grad λοιπόν με τη μανούβρα να είναι γρήγορη και το προπελλάκι να βοηθά αρκετά. Για το πως δείχνουμε κατάπλωρα, άστο καλύτερα. Το πλοίο έχει φάει προσθετική όπως μπορεί να φανεί με λεπτομέρεια στην φωτογραφία αυτή, παρ' όλ' αυτά αν δούμε τι έπαθαν άλλα της εποχής του ή λίγο πρίν, μάλλον φτηνά τη γλύτωσε.

 

Όπως είπα και παραπάνω το πλοίο έφυγε για ημερήσιο δρομολόγιο πρός το Split, αυτά είναι και τα λιμάνια προσεγγίσεών του για το κατακαλόκαιρο. Με τα χειμερινά δρομολόγια παίζει και το Bari. Για να δούμε πόσο ζωμό έχει ακόμα μέσα της αυτή η γριά κότα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μετά από χειμερινή παραμονή στην Castellamare di Stabbia, το πλοίο πίσω στην Ancona απ' όπου και αύριο ξεκινάει μια ακόμη σεζόν στη γραμμή Ancona - Split. Τα ωράρια εδώ, για όποιον ενδιαφέρεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ένα χρόνο πιο κοντά στη συμπλήρωση των δεύτερων -άντα η Aurelia, συνέχισε τις Αδριατικές τις εμφανίσεις και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Σε ένα από τα τελευταία της δρομολόγια για φέτος, την βλέπουμε δεμένη στην Ανκόνα, εξωτερικά καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Από τις 15 του Οκτώβρη, το πλοίο έχει δέσει στον Κρότωνα(Crotone) όπου και φαίνεται  πως φέτος το χειμώνα θα το βρεί η χειμερία νάρκη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Καλά ποντάρισες πολυχρονεμένε μου, αγοραστής η SNAV και νέο του όνομα το SNAV Aurelia, σύμφωνα με το Pazzo per il Mare. Πρόθεση να διατηρηθεί στην μέχρι πρότινος γραμμή του ανάμεσα στην Ανκόνα και την Κροατία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Στα χαρτιά η αλλαγή ιδιοκτησίας έγινε, με το τεχνικό τμήμα της MSC να αναλαμβάνει την τεχνική διαχείριση. Πλήν όμως αλλαγή ονόματος δεν έγινε μέχρι στιγμής όπως είπε σωστά ο Ssiap21

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Η Αυρηλία:D επέστρεψε στη Γένοβα στις 20 Ιανουάρίου. Δεν έχω παρακουλουθήσει ομολογώ που ακριβώς είχε δέσει νωρίτερα πάντως σήμερα που την παρατηρώ είναι σε θέση φόρτωσης. Υποθέτω όμως πως αυτό μάλλον συμβαίνει λόγω του ότι οι υπόλοιπες θέσεις στα ναυπηγεία είναι κατηλειμμένες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ξέρεις σε ποιό ακριβώς σημείο? Γιατί αν δείς που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή το πλοίο, σε ένα άκυρο σημείο στη μέση του πουθενά, αναρωτιέμαι. Εκτός αν γίνεται κάποιο μεγάλο έργο εκεί και προορίζεται για accomodation εργατών. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...