Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ. σήμερα στην Καβάλα.

Quote
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ» Ν.Θεσσαλονίκης 204, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου για λιμένα Θάσου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ επιβατική κίνηση θα εξυπηρετηθεί από υπόλοιπα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία ανοικτού και κλειστού τύπου.

Πηγή : YEN

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ στην Καβάλα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ» Ν.Θ.204, που εκτελούσε δρομολόγιο από Θάσο προς Καβάλα, με 37 επιβάτες, ότι είχαν παρατηρηθεί έντονος κραδασμός και μεταλλικός θόρυβος στο πρωραίο πτερύγιο του πλοίου.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ συνέχισε τον πλου με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Καβάλας περί ώρα 10:15 αντί της προγραμματισμένης 09:30.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Κωνσταντίνος Ι στην Καβάλα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, ότι κατά τον κατάπλου του σε λιμένα Θάσου, με δώδεκα (12) επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Θάσου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από το Α΄ Λ/Τ Θάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με πλοία της πορθμειακής γραμμής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Κωνσταντίνος Ι στην Καβάλα στις 16/08/19

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, ότι κατά την εκκίνηση των μηχανών πριν τον απόπλου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένα Θάσου, με είκοσι έξι (26) επιβάτες, διαπίστωσε αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με έτερα πλοία της πορθμειακής γραμμής.

 

Link to comment
Share on other sites

Το πετύχαμε εν πλω κατά την άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και εντύπωση μου έκανε ο ασυνήθιστα πολλής καπνός που έβγαινε από το δεξί φουγάρο.

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανακοίνωση ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Κωνσταντίνος Ι στην Καβάλα

Quote

Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Καβάλας για λιμένα Θάσου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Καβάλας, όπου αποβιβάστηκαν οι σαράντα πέντε (45) επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με πλοία πορθμειακής γραμμής.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Κωνσταντίνος Ι είναι εκτός δρομολογίων εδώ και μια εβδομάδα εξαιτίας της βλάβης και βρίσκεται τραβηγμένο έκτος νερού στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας. Από ότι λένε στη σελίδα Πρωινή από την άλλη εβδομάδα θα έχουμε νεότερα για το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

proina.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 years later...

Απαγόρευση του Ε/Γ-Υ/Γ Corfu Island στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΪΛΑΝΤ” Ν. Π. 12455, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Γαΐου Παξών, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στα χειριστήρια της αριστερής κύριας μηχανής, πριν τον απόπλου του, εντός του νέου λιμένα ν. Κέρκυρας.

Το “ΑΪΛΑΝΤ” πρυμνοδέτησε με ιδία μέσα στην προβλήτα Νο 2, αποβιβάζοντας ασφαλώς σαράντα (40) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίου, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια σε παρακείμενη θέση ελλιμενισμού του.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Βλάβες Paxos Island
  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Paxos Island στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ΄΄ Ν.Π. 11455 για αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής, κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα προς εκτέλεση δρομολογίου, για λιμένα Γαΐου Παξών, με 114 επιβάτες και 06 άτομα πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...