Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ Ι στην Αίγινα

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ Ι» Ν.Α. 199, ότι κατά την προετοιμασία απόπλου για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για λιμένα Αγκιστρίου παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων που διενήργησε επιθεώρηση στο εν λόγω πλοίο διαπιστώθηκε ότι το πλοίο δε δύναται να εκτελεί πλόες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να επιθεωρηθεί εκ νέου.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από λιμένα Αίγινας προς λιμένα Αγκιστρίου παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι οκτώ (08) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από Λιμενική Αρχή Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ Ι» Ν.Α. 199.

Πηγή: ΥΕΝ

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Την Πέμπτη 18/6/15 το Αγκίστρι Εξπρές είχε μια μηχανική βλάβη

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγκιστρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Α. 199, ότι κατά τη διάρκεια κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου από το λιμένα Αίγινας παρουσιάστηκε πρόβλημα στην αριστερή κύρια μηχανή και αδυνατεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια της επόμενης ημέρας.
Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια δεκαπέντε (15) επιβάτες.
Κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αγκιστρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ'', μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Αγκίστρι Εξπρές Ι στην Αίγινα 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγκιστρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ Ι'' Ν.ΑΙΓ.199, για πιθανή βλάβη στην αντλία θαλάσσης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το ''ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ Ι'' επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου προς λιμένες Σκάλας ν. Αγκιστρίου και ν. Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, και το επιβατικό κοινό εξυπηρετήθηκε με έτερα δρομολογημένα πλοία, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης βλάβης - ζημιάς από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...