Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin Venus Ι» στην Αίγινα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 15:05, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, ότι λίγο πριν τον κατάπλου και ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αίγινας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγκίστρι, με 18 επιβάτες, ακούστηκαν έντονοι κραδασμοί στην δεξιά πλευρά του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια στις 15:18 στο λιμάνι της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Κατόπιν σχετικής έγκρισης, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, άνευ επιβατών για Πειραιά, προς οριστική αποκατάσταση της βλάβης

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το Aegina Portal

Σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρία μας ενημέρωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πλεύσης κάποιο αντικείμενο που βρισκόταν στη θάλασσα μάγκωσε στην προπέλα του σκάφους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα.
Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» στην Αίγινα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Σήμερα στις 11.15, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, ότι λίγο πριν τον κατάπλου και ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αίγινας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά, με 96 επιβάτες, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια στις 11.35 στο λιμάνι της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Τα απογευματινα δρομολογια του πλοιο πραγματοποιηθηκαν απο το Flying Dolphin Athina

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» στο Αγκίστρι

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη παρουσιάστηκε, χθες στις 19.24, στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, κατά τον κατάπλου του πλοίου στο Αγκίστρι, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς-Αίγινα Αγκίστρι Πειραιάς), με 12 επιβάτες.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγκιστρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το δρομολόγιο του «ΒΕΝΟΥΣ Ι» για Πειραιά, στις 19.30, παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι 126 επιβάτες, που ανέμεναν στο Αγκίστρι, προωθήθηκαν στον προορισμό τους, με το Ε/Γ-Υ/Γ «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π. 8138, στις 22.00.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το απόγευμα το Flying Dolphin Venus I έκανε ένα δοκιμαστικό στο Σαρωνικό. Επέστρεψε στο Πέραμα και πριν λίγη ώρα αναχώρησε από το Πέραμα για το Αγκίστρι, για να ξεκινήσει αύριο το πρωί δρομολόγια

Link to comment
Share on other sites

Νέα Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι»

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 17.15, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, ότι λίγο πριν τον κατάπλου και ενώ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αίγινας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Πειραιάς - Αίγινα - Αγκίστρι), με 28 επιβάτες, είχε παρουσιασθεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια στις 17.30, αντί της προγραμματισμένης 17.25, στο λιμάνι της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ 4 επιβάτες που είχαν προορισμό το Αγκίστρι, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin Venus I» στην Αίγινα στις 13/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 13/08/2010, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» Ν.Π. 8037, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου των 07.45 από Αίγινα για Πειραιά, με 56 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί διαρροή ελαίου στο σύστημα πηδαλίου του πλοίου.

Το «VENUS I» επέστρεψε αυτοδύναμα στην Αίγινα με μειωμένη ταχύτητα στις 08:15 και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin Venus I»

Πηγη: ΥΕΝ

Σήμερα το πρωί, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin Venus I» Ν.Π. 8037, ότι το εν θέματι πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο ΑΓΚΙΣΤΡΙ-ΑΙΓΙΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (στρέβλωση βαλβίδας), κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Αίγινας με 58 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS Ι»

Σήμερα το πρωί, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» Ν.Π. 8037, ότι το εν θέματι πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή κατά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά με 20 επιβάτες.

Το «VENUS I» επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί,

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Πηγή tidis.yen

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π.8037

Σήμερα το πρωί, το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο Πειραιά ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, ότι κατά την προετοιμασία απόπλου του πλοίου, παρουσιάστηκε βλάβη-δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή και φραγή του φίλτρου πετρελαίου.

Το «ΒΕΝΟΥΣ Ι» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07.50 σήμερα από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι με είκοσι δύο επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους στις 08.50 με το Ε/Γ-Υ/Γ «XVII» (17) Ν.Π. 11483.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή tidis.yen.

Link to comment
Share on other sites

Είναι η ίδια βλάβη με τη προχθεσινή αλλά στην άλλη μηχανή!! Αυτή τη φορά το πλοίο πέρασε από επιθεώρηση μετά την αποκατάσταση του προβλήματος κάνοντας και ένα δοκιμαστικό. Το πλοίο εκτέλεσε το τελευταίο δρομολόγιο του από Πειραιά στις 18:00

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» στην Αίγινα

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» Ν.Π. 8037, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα - Αγκίστρι και ενώ βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή ν. Λαγούσας Αίγινας, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Αίγινα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια σαράντα τρεις (43) επιβάτες.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Υ/Γ- F/D Venus I στον Πειραιά

Πηγή: ΥΕΝ

Μεσημβρινές ώρες το Σαββατο, ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο του Αργοσαρωνικού σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Υ/Γ- F/D «ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π 8037, ότι κατόπιν ελέγχου και επιθεώρησης από τον Αρχιμηχανικό και Α’ Μηχανικό του πλοίου, διαπιστώθηκε βλάβη στο δεξιό τούρμπο της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένα δρομολόγια στις 16.20 και στις 18.00 από Πειραιά για Αίγινα-Αγκίστρι, τα οποία εκτελέστηκαν από άλλα πλοία της εταιρείας.

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΒΕΝΟΥΣ Ι», μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης του και την βεβαίωσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» στον Πειραιά

Πρωινές ώρες σήμερα ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Υ/Γ «
VENUS
I
» Ν.Π. 8037 ανέφερε ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά με προορισμό Αίγινα – Αγκίστρι και ενώ βρισκόταν σε απόσταση 7 ν.μ. από λιμένα Πειραιά, παρουσιάστηκε αύξηση θερμοκρασίας ελαίου στη δεξιά κύρια μηχανή.
Το Ε/Γ-Υ/Γ «
VENUS
I
», στις 12:30, επέστρεψε στο λιμένα Πειραιά, με 51 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με αμοιβό πλοίο της ίδιας εταιρείας.
Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι» στην Αίγινα

Πηγή: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα για Αγκίστρι με 4 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αφού πήγαν οι επιβάτες με ταξί στο Αγκίστρι, όλα καλά...

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ * Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ 1» N.Π. 8037, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Αγκίστρι, ότι παρουσίασε πρόβλημα στον έλικα της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, με την αριστερή κύρια

μηχανή, ενώ οι δέκα επτά (17) επιβάτες που επέβαιναν επί του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με θαλάσσιο ταξί καθώς επίσης και οι έξι (06) επιβάτες που ανέμεναν να ταξιδέψουν από τον λιμένα Αγκιστρίου προς Αίγινα.

Άμεσα προσωπικό Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Αίγινας, διενήργησε έκτακτη επιθεώρηση διαπιστώνοντας καλή λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ από δύτη διαπιστώθηκε η απώλεια δεξιού έλικα και τμήματος άξονα καθώς επίσης και την καλή κατάσταση των υφάλων του πλοίου.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγή ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

http://www.newsit.gr...=150878&catid=6 και το είδα στο AIS σήμερα το πρωί Νότια από την Ψέριμο 7kn ταχύτητα αντί κοντά στους Λειψούς με 32, αλλά μετά λίγο που χάθηκε το σήμα λίγο που κόλαγε το internet το χρέωσα σε λάθος. :wacko::blink:

(το έβαλα εδώ αντί στις βλάβες γιατί πριν 3 ώρες το AIS το έδειξε Δυτικά από Αγαθονήσι με 32,7 kn, άρα λογικά ΔΕΝ είναι πλέον βλάβη, το καράβι φτιάχτηκε, είναι στα δρομολόγια, άρα είναι απλώς νέο :P

Edited by GeorgeSt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...