Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα το πρωί

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας αναφορικά με βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 στο λιμένα Αίγινας.
Στο “ΑΘΗΝΑ”, το οποίο κατέπλευσε από το λιμένα Αγκιστρίου, επέβαιναν 47 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η βλάβη αποκατασταθηκε και από το μεσημέρι έχει επιστρέψει στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είχαμε μια μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα στις 28/08/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα για Πειραιά, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (αποκοπή ελαστικού συνδέσμου).

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν οι εκατόν σαράντα ένας (141) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΘΗΝΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα στις 21/09/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα,από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ«ΑΘΗΝΑ» Ν.Π. 9824 για πτώση ταχύτητας του πλοίου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου από λιμένα Αγκιστρίου προς λιμένα Αίγινας, με τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο κατέπλευσε με συμβατική πλεύση και με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας, επέβαιναν έξι (06) μέλη πληρώματος και δεκατέσσερις (14) επιβάτες εκ των ανωτέρω οι δέκα (10) είχαν προορισμό τον Πειραιά, οι οποίοι μαζί με δεκαοχτώ (18) επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα Αίγινας με τον ίδιο προορισμό, προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν επιθεώρησης από εξουσιοδοτημένο δύτη και Μηχανικό Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, εντοπίστηκε βλάβη κρακ (ρωγμή) στο μπροστινό foil (πτερύγια – σύστημα ανύψωσης), ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΘΗΝΑ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη  του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “F/D ATHINA” Ν.Π.9824, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Αίγινα-Αγκίστρι.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “F/D ATHINA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι είκοσι τρεις (23) επιβάτες που ανέμεναν για επιβίβαση, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στον προορισμό τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα στις 24/12/17

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π.9824 για περιστατικό βλάβης στην δεξιά κύρια μηχανή, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Αγκίστρι.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι τέσσερις (04) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το Flying Dolphin Athina είναι από τη Κυριακή στην επισκευαστική ζώνη της AFD στο Πέραμα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, για περιστατικό βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες και τα έξι (06) μέλη πληρώματος, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα,

Οι ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Το Flying Dolphin Athina αποκατάστησε το πρόβλημα και αναχώρησε χθες το βράδυ από το Πειραιά για την Αίγινα κενό επιβατών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά

Quote
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αγκίστρι για Αίγινα – Πειραιά με είκοσι επτά (27) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα, , διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Συγκεκριμένα  κατά την διάρκεια εκτέλεσης χειρισμών για την πλαγιοδέτηση του πλοίου παρουσιάσθηκαν κραδασμοί στα αξονικά της δεξιάς κύριας μηχανής.
Το πλοίο αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά

Quote
 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  ότι το Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” Ν.Π.9824, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου με προορισμό τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα, διαρροή λαδιού από φίλτρο της αριστερής κύριας μηχανής, χωρίς τη δυνατότητα αποκατάστασής της εν πλω. 
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε, πλέοντας αυτοδύναμα, στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 105 επιβάτες που μετέφερε, οι οποίοι στη συνέχεια προωθήθηκαν στον προορισμό του με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 
         Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ AΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 ότι το εν λόγω πλοίο κατά την πρόσδεση του στον λιμένα Πειραιά και προερχόμενο από λιμένες Αγκιστρίου – Αίγινας, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 70 επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.  

Το δελφίνι βρίσκεται από χθες στο Πέραμα για την αποκατάσταση της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π.9824, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου για διανυκτέρευση στο λιμένα Μεγαλογωρίου ν. Αγκιστρίου, προερχόμενο από λιμένες Πειραιά και Αίγινας και κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας όπου αποβιβάστηκαν οι είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 11 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά προς ν. Αίγινα – ν. Αγκίστρι, διαπιστώθηκαν κραδασμοί στη δεξιά πλευρά εξωτερικά του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους είκοσι έναν (21) επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'', μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη και απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824, ότι πριν  τον απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό Αγκίστρι – Αίγινα – Πειραιά με τριάντα τέσσερις (34) συνολικά επιβάτες, παρουσιάστηκε αδυναμία εκκινήσεως της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγκίστρι προς Αίγινα – Πειραιά με δεκατρείς (13) συνολικά επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Υ/Γ και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ήρθη η απαγόρευση απόπλου, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FD ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Το εν λόγω πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένες ν. Αίγινας - ν. Αγκιστρίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FD ΑΘΗΝΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά στις 26/06/21

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9864, ότι προ του απόπλου του από τον λιμένα Πειραιά για λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου παρουσίασε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Στο ανωτέρω πλοίο είχαν επιβιβαστεί 116 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με τα λοιπά δρομολόγια, ενώ από την Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ”, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά  στις 29/06/21

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στον λιμένα του Πειραιά διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Στο εν λόγω πλοίο δεν είχαν επιβιβαστεί επιβάτες, ενώ το προγραμματισμένο δρομολόγιο ήταν για λιμένες ν. Αίγινας – ν. Αγκιστριού και επιστροφή στο λιμένα Πειραιά με έξι (06) άτομα πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα στις 11/07/21

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα ν. Αγκιστρίου για λιμένα ν. Αίγινας και λιμένα Πειραιά. Στο πλοίο είχαν επιβιβαστεί δεκατέσσερις (14) επιβάτες από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον λιμένα ν. Αίγινας ακόμα πενήντα πέντε (55) επιβάτες, με προορισμό τον λιμένα Πειραιά. Ανωτέρω επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824, το οποίο διανυκτέρευε στο λιμένα Αγκιστρίου και επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο από Αγκίστρι για Αίγινα -Πειραιά διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΘΗΝΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στο Πέραμα στις 25/08/21.

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου από δύτη και ενώ βρισκόταν για συντήρηση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, διαπιστώθηκε ρωγμή στο δεξιό πρυμναίο πτερύγιο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ "ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ" Ν.Π. 9824, ότι το πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τον λιμένα Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά.

Το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε τους 23 επιβάτες του. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ" μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση και άρση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ἉΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 για εμπλοκή αντικειμένου σε κύρια αναρρόφηση ψύξης μηχανών, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από λιμένα ν. Αίγινας προς λιμένα Πειραιά.

Το πλοίο επέστρεψε στην Αίγινα και αποβίβασε με ασφάλεια τους τρεις επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΘΗΝΑ”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοἰου.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά στις 05/01/22

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά την παραμονή του στον λιμένα Πειραιά και κατόπιν ελέγχου από επαγγελματία δύτη που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού - ελέγχου υφάλων, διαπιστώθηκε φθορά στον τριβέα του αριστερού άξονα μεσαίου v-bracket.

Το εν λόγω πλοίο είχε εγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες ν. Αίγινας και ν. Αγκιστρίου, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Το ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' μεθόρμισε αυτοδύναμα στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, κενό επιβατών, ενώ από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Athina στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9864, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου παρουσίασε αύξηση θερμοκρασίας καυσαερίων στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι είκοσι πέντε (25) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΥΓ Flying Dolphin Athina στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα ν. Αίγινας.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου για τον λιμένα ν. Αίγινας αποβιβάζοντας ογδόντα τρεις (83) επιβάτες οι οποίοι είχαν προορισμό τον λιμένα Πειραιά, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον λιμένα ν. Αίγινας ακόμη τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες, με προορισμό τον λιμένα Πειραιά. Ανωτέρω επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...