Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στη δεξιά μηχανή παρουσίασε το απόγευμα κατά την προσέγγιση του στο λιμένα του Πειραιά το Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XXIX» Ν.Π. 10232.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πόρο - Υδρα - Σπέτσες με 32 επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

Από το site της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ξανά βλάβη δελφινιού της HSW με αποτέλεσμα προχθές να γίνουν 3 από τα 4 δρομολόγια προς Πόρο - Ύδρα κ.λ.π., χθες 2 από τα 4 και σήμερα 3. Νομίζω πως ήταν το ΧXIX

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ- ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 29 στον Πόρο

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε τη Παρασκευη 14/08/09, μεσημβρινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ- ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ Ν.Π. 10232, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πόρο για Ύδρα- Ερμιόνη -Σπέτσες, με 112 επιβάτες, για βλάβη ελαστικού συνδέσμου αριστερής κύριας μηχανής, κατά την έξοδό του από το λιμένα.

Περί ώρα 15:45, το πλοίο κατέπλευσε αυτοδυνάμως στο λιμένα Πόρου, αποβιβάζοντας

τους επιβάτες, ενώ η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι

αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον

παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους λιμένες προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας

και συγκεκριμένα 57 από αυτούς με προορισμό την Ύδρα και τις Σπέτσες με το

ΦΛΑΙΝΚ ΚΑΤ ΙΙ και οι 55 με προορισμό την Ερμιόνη με το Ε/Γ-Υ/Γ- ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ

ΧVII.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το Flying Dolphin 29 ξεκίνησε στις 12:50 από το Πειραιά για Αίγινα Αγκίστρι, αλλά ενώ ήταν ακόμα μέσα στο λιμάνι έπαθε black out σύμφωνα με γνωστό μου επιβάτη και έδεσε στην Ακτή Ηετιωνα, και ακούμπησε λίγο στη προβλήτα με τη πλώρη. Έτσι οι επιβάτες ήρθαν με λεωφορείο του ΟΛΠ στα εκδοτήρια της εταιρείας πήραν τα λεφτά τους πίσω και έφυγαν με το Flying Dolphin Venus I στις 14:00

Link to comment
Share on other sites

Η επίσΗμΗ ανακοίνωσΗ για τΗ βλάβΗ ε/γ-Υ/γ «Flying Dolphin ΧΧιΧ» στον πειραιά

πΗγή: Υεν

ενΗμερώθΗκε μεσΗμβρινές ώρες προΧθές, Η λιμενική αρΧή πειραιά, από τον πλοίαρΧο τοΥ ε/γ – Υ/γ «Flying Dolphin ΧΧιΧ» N.π. 10232, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από πειραιά για αίγινα – αγκίστρι με 30 επιβάτες και ενώ βρισκόταν εντός τοΥ λιμένα πειραιά, διαπιστώθΗκε εμπλοκή ξένοΥ αντικειμένοΥ στΗν κεντρική αναρρόφΗσΗ.

το πλοίο πρόσδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι τοΥ πειραιά και αποβίβασε τοΥς 30 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθΗκαν με επόμενα δρομολόγια.

από τΗν λιμενική αρΧή πειραιά απαγορεύτΗκε ο απόπλοΥς τοΥ πλοίοΥ μέΧρι αποκατάστασΗς τΗς βλάβΗς και προσκόμισΗς πιστοποιΗτικού διατήρΗσΗς κλάσΗς από τον παρακολοΥθούντα το πλοίο νΗογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πόρο

 

 

Απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XΧΙΧ» Ν.Π. 10232 κατά την εκτέλεση  προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά - Πόρο -Ύδρα Σπέτσες – Ερμιόνη - Πόρτο Χέλι  και ενώ έπλεε εντός λιμένα Πόρου με τριάντα επτά (37) επιβάτες,  παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.  

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον Πόρο, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Εντοπισμός πτωμάτων στη Μυτιλήνη και τη Σαλαμίνα – Βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXXIX» Ν.Π.10232

 

 

Η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXXIX» Ν.Π.10232, το οποίο είχε αποπλεύσει νωρίτερα από το λιμάνι και βρισκόταν περίπου στα 2,5 ν.μ. από αυτό, ότι παρουσιάστηκε έντονος κραδασμός στη δεξιά πλευρά του σκάφους και θα επέστρεφε στην Ύδρα.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ύδρα για Ερμιόνη και Σπέτσες με δεκαέξι (16) επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι και οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από επαγγελματία δύτη διαπιστώθηκε κρακ στη δεξιά προπέλα του «F/DXXIX» και το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αυτή τη στιγμή το δελφίνι ΧΧΙΧ είναι στα Τσελεβίνια σταματημένο λόγω εμπλοκής αντικειμένου (;)

Το δελφίνι αναχώρησε από Πειραιά για Ύδρα - Σπέτσες και είχε αναμενόμενη άφιξη στην Ύδρα στις 20.30

Εδώ και 45 λεπτά είναι σχεδόν στο ίδιο σημείο

Link to comment
Share on other sites

To δελφίνι ΧΧΙΧ έφτασε τελικά κατά τις 22.20, δηλαδή με καθυστέρηση (1.50) που κόντεψε να φτάσει το διπλάσιο του προβλεπόμενου χρόνου ταξιδιού (1.10). Αποζημίωση στους επιβάτες θα υπάρξει άραγε; <_<

Link to comment
Share on other sites

Η επίσημη ανακοίνωση του Λ.Σ.

 

Βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYINGDOLPHINXXIX» Ν.Π. 10232 κατά την εκτέλεση  προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Ύδρα – Πόρο - Πειραιά με εκατόν είκοσι πέντε (125) επιβάτες, κατά τον πλου του για Ύδρα, παρουσίασε βλάβη στη μηχανή.  

Το πλοίο κατέπλευσε με καθυστέρηση, αλλά με ασφάλεια στο λιμάνι της Ύδρας, όπου από τηvοικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XXIX» στον Πόρο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XXIX»N.Π. 10232, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες – Ερμιόνη – Πόρτο Χέλι, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αίγινας παρουσιάστηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου στην αναρρόφηση θαλάσσης.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του, με συμβατική ταχύτητα, προς το λιμάνι του Πόρου όπου και κατέπλευσε αυτοδύναμα, ενώ οι εκατόν σαράντα ένας (141) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από τη βλάβη δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν ελέγχου από το τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και Ελέγχου Πλοίων διαπιστώθηκε διαρροή στο ψυγείο λαδιού της αριστερής κύριας μηχανής ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «F/DXXIX».

Στη συνέχεια επετράπη ο απόπλους του «F/DXXIX» για εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου για Πειραιά όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα. Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «F/DXXIX» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN XXIX στις Σπέτσες

 

Βραδινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XXIX» Ν.Π. 10232 κατά τον κατάπλου στο λιμάνι των Σπετσών, ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένα Πορτοχελίου με οχτώ (08) επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αφού του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον Νηογνώμονα που τον παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος προς αποκατάσταση βλάβης, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το Ε/Γ-Υ/Γ «FDXVII» Ν.Π.3731.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανακοινωση του ΥΕΝ για μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ “Flying Dolphin XXIX” στην Ύδρα

 

 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, ότι το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XXIX» Ν.Π. 10232 κατά την άφιξή του στο λιμένα Πόρου παρουσίασε εισροή ξένων αντικειμένων στο φίλτρο της δεξιάς κύριας μηχανής και στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του φίλτρου, συνέχισε το δρομολόγιό του για τους υπόλοιπους λιμένες. Κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Ύδρας, ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-ΠόρτοΧέλι με εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον προορισμό τουςμε μέριμνα της εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ύδρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XXIX» Ν.Π. 10232 μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον Νηογνώμονα που τον παρακολουθεί.

 

Ολες οι τελευταιες βλαβες των δελφινιων της HSW αφορουν το FD 29!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ανακοινωση απο το Υπουργειο για τη βλαβη του δελφινιου  

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για περιστατικό βλάβης στο Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XXIX» Ν.Π. 10232.

Συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Πόρο- Ύδρα- Ερμιόνη- Σπέτσες- Πορτοχέλι, με πενήντα τέσσερις (54) επιβάτες, παρουσίασε ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

To «XΧIX» κατέπλευσε με συμβατική πλεύση στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε ασφαλώς τους 54 επιβαίνοντες, ενώ οι 23 από αυτούς προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας στους προορισμούς τους.

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

 

Χθες το πλοιο ειχε ερθει κανονικα στο Πειραια αλλα μεχρι τις 17:30 δεν φορτωνε τους επιβατες, που περιμεναν εξω απο το πλοιο και αναχωρησε γυρω στις 17:45

Link to comment
Share on other sites

Πω πω καλά που το είδα εγώ το 17?

Τουλάχιστον δεν έγραψα και εγώ ΧΧIV! :lol:

Π100,  γνωρίζεις αν δεν φόρτωνε γιατί προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη;

(Το μεσημεριανό χθες έφυγε και αυτό με καθυστέρηση)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το 29 έχει βλάβη πάλι. εκτός δρομολογίων Δευτέρα - Τρίτη. Μετά βλέπουμε. Ο Δημαρχος Ύδρας πήγε άραγε ξανά στα γραφεία?

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ- Υ/Γ- Flying Dolphin XXIX στο Πορτοχέλι 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, κατόπιν Ημερολογιακής Εγγραφής Πλοιάρχου του Ε/Γ- Υ/Γ- F/D «Flying Dolphin ΧΧΙΧ» N.Π. 10232, για έντονο κραδασμό σε αύξηση στροφών της κύριας μηχανής, κατά τη διάρκεια πλου από Ερμιόνη-Σπέτσες για οικείο λιμένα.

Από το Υπολιμεναρχείο Πορτοχελίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΧΧΙΧ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης καθώς και προσκόμισης Πιστοποιητικού Αξιοπλοϊας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Κατόπιν τούτου σημερινό πρωινό δρομολόγιο του «Flying Dolphin ΧΧΙΧ» από λιμένα Πειραιά προς λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου παρέμεινε ανεκτέλεστο.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και η ανακοίνωση του λιμενικού:

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου  δρομολογίου του Ε/Γ-Υ/Γ «FDXXIX» Ν.Π. 10232 από Σπέτσες - Ύδρα – Πόρο για Πειραιά παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

To  «XΧIX» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το προγραμματισμένο δρομολόγιο την 14.15 η ώρα για Πόρο- Ύδρα- Σπέτσες- Π.Χέλι παρέμεινε ανεκτέλεστο.

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

πηγή

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...