Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Προβλήματα αντιμετωπίζει το FD XVIII. Έχει φύγει από τον Πειραιά στη 1 και τώρα φτάνει στον Πόρο, πλέοντας συμβατικά εδώ και 1,5 ώρα περίπου.

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν αντικαταστάθηκε στα δρομολόγια από κάποιο άλλο. Τα FC3 και FC6 εκτέλεσαν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια.

Η ανακοίνωση από ΛΣ-ΕΛΑΚΤ μιλάει για βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή:

 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική (Αρχή) Πόρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XVIII'' Ν.Π. 11500, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Π. Χέλι, και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Πετροκάραβο, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (αύξηση θερμοκρασίας ψύξεως νερού).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Υ/Γ Flying Dolphin 18 στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧVIII” Ν.Π.11500, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, από Αγκίστρι - Αίγινα προς λιμένα Πειραιά.

Το “FLYING DOLPHIN ΧVIII”, πλέοντας συμβατικά, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι πενήντα (50) επιβάτες που μετέφερε.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το πλοίο πήγε στο Πέραμα για την επισκευή του. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 18 στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII” Ν.Π. 11500, ότι κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Αίγινας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά με πενήντα πέντε (55) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι είκοσι εννέα (29) επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβασθούν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 18 στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι μετά την έξοδο από τον λιμένα Πειραιά, του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN XVIII” Ν.Π. 11500, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο, με προορισμό τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσιάστηκε αδυναμία ανύψωσής του, λόγω πιθανής εμπλοκής αγνώστου αντικειμένου στην προπέλα. 
Το πλοίο επέστρεψε πλέοντας συμβατικά στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 85 επιβάτες που μετέφερε.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απαγόρευση συνέχισης πλόων του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 18 στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Πόρου και Πειραιά για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII΄΄ Ν.Π.11500 κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Πόρο προς Πειραιά, με 108 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά με συμβατική πλεύση αρχικά και εν συνεχεία δυναμικώς υποστηριζόμενο (λόγω αποκατάστασης της βλάβης εν πλω, σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου), όπου αποβίβασε τους επιβάτες με ασφάλεια, ενώ μετέπειτα του απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 18 στις Σπέτσες

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, ότι το Ε/Γ – Δ/Ρ -Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII” Ν.Π. 11500 παρουσίασε αδυναμία ανύψωσης επί πέδιλων κατά τον απόπλου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Σπετσών για  Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο -Πειραιά με είκοσι πέντε (25) επιβάτες.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Σπετσών, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες του. 
Από το Λιμεναρχείο Σπετσών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες  προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 18 στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού,  ότι το Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIΙI” Ν.Π. 11500, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Πόρο,Ύδρα,Ερμιόνη,Σπέτσες και Πορτοχέλι, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και ότι θα επέστρεφε στο λιμένα Πειραιά.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα τέσσερις επιβάτες του.

Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 18 στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII” Ν.Π. 11500, για αδυναμία ανύψωσης του σκάφους, λόγω πιθανής εμπλοκής ξένου αντικειμένου στα πτερύγια του. 

Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII”  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-Πόρτο Χέλι, επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους ογδόντα έξι (86) επιβάτες που μετέφερε.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το Flying Dolphin 18 έχει πάει στο Πέραμα για την αποκατάσταση της βλάβης του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...