Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Bλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο Ε/Γ-Υ/Γ ‘FLYING DOLPHIN ΧVΙΙΙ’ N.Π. 3732 , ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα - Ερμιόνη, με 109 επιβάτες. Το πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι του Πόρου και οι επιβάτες με προορισμό Ύδρα - Ερμιόνη προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο της εταιρείας. Μετά από επιθεώρησή του πλοίου από ΤΚΕΠ, απέπλευσε κενό επιβατών για το Πέραμα προς αποκατάσταση βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε χθες το βράδυ από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «DOLPHIN XVIII» Ν.Π. 3732, μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Ύδρας, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Από τη Λιμενική Αρχή Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία.

Δεύτερη βλάβη του FD 18!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΒΛΑΒΗ στο Flying Dolphin 18 τη ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6/2007 ανακοίνωσε η HSW.

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 10/6/2007 το ταχύπλοο Ε/Γ – Υ/Γ XVIII (18) της εταιρείας υπέστη βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή περί ώρα 16.10, ευρισκόμενο ανοιχτά της Αίγινας και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Σπέτσες (14.15), προς Ερμιόνη – Ύδρα – Πειραιά (16.15).Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά.

Το δρομολόγιο από Πειραιά (17.00) προς Πόρο – Ύδρα- Σπέτσες (19.10) θα παραμείνει ανεκτέλεστο και οι επιβάτες του άνω δρομολογίου για Πόρο και για Ύδρα θα εξυπηρετηθούν με το F/C1, ενώ για Σπέτσες με το F/C2. Και τα δύο πλοία θα αναχωρήσουν στις 18.30.

Οι επιβάτες του δρομολογίου από Σπέτσες (19.20) –Ύδρα (19.50/ 19.55) –Πόρο (20.25/20.30)- Πειραιά (21.30) θα εξυπηρετηθούν από το ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ – Υ/Γ XVII (17) το οποίο θα εκτελέσει το κάτωθι δρομολόγιο:

Από Πειραιά (19.00) κενό επιβατών, προς Σπέτσες (20.40).

Από Σπέτσες (20.45) για Ύδρα (21.15/21.20) –Πόρο (21.50/21.55)- Πειραιά (22.50).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πιθανή βλάβη στο F/D XVIII, το οποίο ξεκίνησε από τις Σπέτσες και από βόρεια της Ύδρας μέχρι και έξω από το λιμάνι του Πειραιά που βρίσκεται τώρα δεν ανέπτυξε ταχύτητα πάνω από 9,5 knots.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Βλάβη Ε/Γ- Υ/Γ FLYING DOLPHIN 18

Πηγη: ΥΕΝ

Απογευματινές ώρες της Παρασκευής 07/08/09, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XVIII» Ν.Π. 11500, ότι κατά τον πλου από Σπέτσες- Ερμιόνη - Ύδρα για Πειραιά, με εκατό τριάντα τέσσερις (134) επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη ενός πτερυγίου της δεξιάς έλικας.

Το πλοίο, συνέχισε το ταξίδι του με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πειραιά την 18:10 αντί της προγραμματισμένης 16:40, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ«F/D XVIII» στην Αίγινα

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 20.20, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XVIII» Ν.Π. 11500, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα, με 45 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε με ασφάλεια, στο λιμάνι της Αίγινας, στις 21.05, αντί της προγραμματισμένης 19.40.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ δώδεκα επιβάτες, που ανέμεναν τα ταξιδέψουν για Πειραιά στις 20.00, προωθήθηκαν στο προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XV» Ν.Π. 8036, στις 21.00.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN XVIII στην Ύδρα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 18.10, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVIII» Ν. Π. 11500, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πόρτο Χέλι - Σπέτσες - Πόρος - Πειραιάς), ότι είχε παρουσιασθεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο κατέπλεε στο λιμάνι της Ύδρας, με εξήντα τρεις (63) επιβάτες, εκ των οποίων 4 για Ύδρα, 10 για Πόρο και 49 για Πειραιά.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Ύδρα, στις 18.18, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XVIII» στο Πειραιά στις 26/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 26/08/2010, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, στις 09.00, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII» Ν. Π. 11500, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Πειραιά, με πενήντα τρεις (53) επιβάτες. ότι παρουσιάστηκε εισροή ξένου αντικειμένου στο δίκτυο ψύξης του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον Πειραιά, στις 09.20, όπου από το 8ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες του προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα - Αγκίστρι στις 08.50, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Βλάβη του Ε/Γ–Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVIII»

Βλάβη στη δεξιά προπέλα του Ε/Γ–Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVIII» Ν.Π. 11500 παρουσιάσθηκε σήμερα στις 08.20, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Πόρο προς Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Π.Χέλι – Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο – Πειραιάς), με 128 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά στις 10.15 αντί της προγραμματισμένης 08.30, όπου από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή:ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XVIII»

Πηγη:ΥΕΝ

Χθες στις 13.30, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XVIII» Ν.Π. 11500, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο

(Πειραιάς-Αίγινα- Αγκίστρι), με 140 επιβάτες, ότι κατά τον πλου του, είχαν παρουσιασθεί κραδασμοί στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Το «F/D XVIII» προσέδεσε με ασφάλεια, στις 14.20, στο λιμάνι του Πειραιά και η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ

«F/D XVII» Ν.Π. 11483.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN 18»

Πηγή: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII» Ν.Π. 11500, ότι κατά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Αίγινα, με 29 επιβάτες, παρουσιάστηκε κραδασμός στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Το πλοίο επέστρεψε με μειωμένη ταχύτητα στον Πειραιά και του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ περί ώρα 07.40, οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII» Ν.Π. 11483.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Η επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Ακτοφυλακή για τη μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XVIII»

Μεσημβρινές ώρες τη Παρασκευή, η Λιμενική Αρχή Πόρου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XVIII» Ν.Π. 11500, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πορτοχέλι για Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο - Πειραιά με 50 επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή λίγο πριν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πόρου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα με συμβατική πλεύση, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII» στην Ύδρα

Η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII» Ν.Π. 11500 στο λιμάνι της Ύδρας αυτό παρουσίασε διαρροή κυλίνδρου στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Συγκεκριμένα και κατά δήλωση του Πλοιάρχου κατά την διάρκεια του πλου παρατηρήθηκε άνοδος θερμοκρασίας της αριστερής κύριας μηχανής και προέβη σε συμβατική πλεύση όπου και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι.

Το Ε/Γ-Υ/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι με προορισμό τις Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο – Πειραιά.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ, ενώ οι συνολικά 46 επιβάτες που επέβαιναν επ’ αυτού με προορισμούς τους λιμένες Πόρο και Πειραιά θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

http://www.hcg.gr

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου στο Ε/Γ-Υ/Γ «F/D18» στην Αίγινα

Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D18» Ν.Π.11500 ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Αγκίστρι στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Αγκιστρίου διαπιστώθηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου στη δεξιά έλικα, με αποτέλεσμα τη μη προσέγγισή του στο λιμάνι.

Το «F/D18» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας αποβιβάζοντας είκοσι έναν (21) επιβάτες με προορισμό το Αγκίστρι, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ «ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΞΠΡΕΣ».

Επίσης, είκοσι έξι (26) επιβάτες που ανέμεναν στο Αγκίστρι με προορισμό Αίγινα – Πειραιά προωθήθηκαν στον προορισμό τους με Ε/Γ-Υ/Γ άλλης εταιρείας.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση ενώ από επαγγελματία δύτη διενεργήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώνοντας εμπλοκή σχοινιού μήκους 10 μέτρων στη δεξιά έλικα και στρέβλωση των πτερυγίων της.

Η Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγόρευσε τον απόπλου του «F/D18» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το Υδροπτέρυγο, μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος, απέπλευσε απογευματινές ώρες χθες προς εκτέλεση μεμονωμένου πλού άνευ επιβατών με προορισμό την επισκευαστική βάση Περάματος.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έτσι είναι, όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μηχανική βλάβη του F/D «XVIII» Ν.Π. 11500 στην Ύδρα

Η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ-F/D «XVΙII» Ν.Π. 11500 ότι κατά τον απόπλου από το λιμάνι της Ύδρας παρατηρήθηκε δόνηση στις μηχανές.

Από επαγγελματία δύτη δεν διαπιστώθηκε βλάβη στα ύφαλα και στις μηχανές του πλοίου ενώ από τον Α’ Μηχανικό διαπιστώθηκε βλάβη συνδέσμου της δεξιάς κύριας μηχανής του.

Το Ε/Γ-Υ/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ύδρα για Πόρο - Πειραιά με τριάντα ένα (31) επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του F/D«XVΙII», μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

 Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin XVIII στην Αιγινα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «FLYING DOLPHIN XVIII» Ν.Π. 11500, ότι ενώ βρισκόταν εν πλω με εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Αίγινα για Πειραιά, διαπίστωσε βλάβη στη μηχανή και επέστρεφε στο λιμένα.

To «XVIII» κατέπλευσε λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Αίγινας ασφαλώς και οι επιβάτες του, όλοι καλά στην υγεία τους, προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin XVIII στα Τσελιβινια

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin18 Ν.Π. 11500, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΕΛΕΒΙΝΙΑ».

Το εν λόγω πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει την 20.00 ώρα σήμερα από λιμένα Πόρου προς λιμένα Πειραιά.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 56 επιβάτες που επρόκειτο να αποβιβαστούν στον Πειραιά, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη του FLYING DOLPHIN XVIII στον Πειραιά την Παρασκευ 8/8/14

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN XVIII” Ν.Π. 11500, απογευματινές ώρες σήμερα, στον Πειραιά.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του A' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, ότι μετά τον απόπλου του από τον Πειραιά, λόγω έντονων κραδασμών, αδυνατούσε να συνεχίσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη.

Το ''FLYING DOLPHIN XVIII'' επέστρεψε στον αφετήριο λιμένα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν τριάντα τέσσερις (134) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εκτός από το ΧΧΙΧ και το ΧVIII παρουσίασε πρόβλημα ψες. Αναχώρησε 19:10 από Πειραιά, έκανε κάτι περίεργα μπρος πίσω και από Ύδρα κατέληξε να περνάει λίγο πριν τις 12 τη νύχτα!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...