Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη χθεσινή μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΕΡΑΤΩ» Ν.Π. 11061, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βόλου προς Σκιάθο – Γλώσσα – Σκόπελο – Ᾱλόννησο, ότι, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του οικείου λιμένα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Βόλου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 49 επιβάτες του, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΡΑΤΩ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το πλοίο επέστρεψε σήμερα κανονικά στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη χθεσινή μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ» Ν.Π. 11061, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο προς Σκόπελο -Γλώσσα -Σκιάθο -Βόλο, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών προσέγγισης στην προβλήτα πρόσδεσης εντός του κεντρικού λιμένα Βόλου παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.  

Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα και αποβίβασε τους 83 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΡΑΤΩ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το εν λόγω πλοίο είχε επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο προς Β. Σποράδες, το οποίο θα παραμείνει ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο στο Βόλο και σύλληψη του Πλοιάρχου

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 11061, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στον επιβατικό λιμένα Βόλου.
Ειδικότερα, μετά από έκτακτη επιθεώρηση που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη στο εν λόγω πλοίο, κατά τον κατάπλου του από προγραμματισμένο δρομολόγιο, στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου, η ύπαρξη οπής διαστάσεων περίπου 2 εκατοστών μήκους επί 0,5 εκατοστά πλάτους, ενώ η ποσότητα του ύδατος έφθανε περίπου τα 10 εκατοστά ύψος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού για την αποκατάσταση της ζημιάς από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα , ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Εισροή υδάτων διαπιστώθηκε στο Flying Dolphin Erato μετά από έλεγχο του λιμενικού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρχε οπή στο κύτος και το ύψος του νερού ήταν στο μηχανοστάσιο 10εκ.. Ο πλοίαρχος του πλοίου συνελήφθη και έχουν δρομολογηθεί και διευρυμένες διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 8 months later...

  

4 hours ago, express skiathos said:

Σήμερα έφυγε το πρωί κανονικά από Αλόννησο για το δρομολόγιό του. Έφτασε μέχρι την Σκιάθο και δεν συνέχισε προς Βόλο. Βγήκε μέχρι το Καλαμάκι και επέστρεψε στο λιμάνι της Σκιάθου, απ όπου και αναχώρησε στις 17:30 για Βόλο.

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στη Σκιάθο 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου ''ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 11061 ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και δεν δύναται να συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Βόλου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα (30) επιβάτες στον λιμένα ν. Σκιάθου. Οι εν λόγω επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους, μαζί με τους 22 επιβάτες που ανέμεναν στον οικείο λιμένα προς επιβίβαση, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΕΡΑΤΩ'', ενώ στη συνέχεια επετράπη ένας μεμονωμένος πλους, κενό επιβατών, για το λιμένα Βόλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στην Αλόννησο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πριν την είσοδο του στον λιμένα Πατητηρίου Αλοννήσου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη.

Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε κανονικά στην προβλήτα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και στη συνέχεια με εντολή πλοιάρχου, το πλοίο επιθεωρήθηκε από επαγγελματία δύτη όπου διαπίστωσε ρηγμάτωση στο V-BRAKET στήριξης του άξονα της Α2 κύριας μηχανής.

Από την Λιμενική Αρχή Αλοννήσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στον Βόλο

Quote

Βλάβη διαπιστώθηκε στον αριστερό άξονα του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΚΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ΄΄ Ν.Π. 11061, κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού υφάλων του από επαγγελματία δύτη, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο εντός του εμπορικού λιμένα Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ οι επιβάτες του δρομολογίου προς Βόρειες Σποράδες, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στη Σκόπελο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Υ/Γ σκάφος «ΕΡΑΤΩ» Ν.Π. 11061, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σκιάθο για Γλώσσα Σκοπέλου και Αλόννησο, ότι έξω από το λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα μετάδοσης κίνησης αριστερής κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Σκοπέλου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους τριάντα πέντε (35) επιβάτες του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΡΑΤΩ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin Erato στην Αλόνησο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061, ότι κατά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα από τον λιμένα ν. Σκιάθου και κατόπιν ελέγχου από δύτες, διαπιστώθηκε στρέβλωση του πτερυγίου της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Αλοννήσου, όπου επιβίβασε με ασφάλεια 27 επιβαίνοντες, ενώ δε παρατηρήθηκε καμία περαιτέρω ζημιά στο σκάφος.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΡΑΤΩ”, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...