Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη πλοίου στην Πάτρα

 

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» Ν.Π. 7332, το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στην Π/Θ γραμμή Ρίου – Αντιρίου,  για μηχανική βλάβη του πλοίου.

Κατόπιν επιθεώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας,  διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής λόγω διαρροής καυσαερίων από ελαστικό παρέμβυσμα στεγανοποίησης (φλάντζα) Νο 5 κυλίνδρου.
Από την Λιμενική Αρχή Ρίου απαγορεύτηκε η συνέχιση των δρομολογίων του  «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Μελίνα ΙΙ στο Ρίο

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» Ν.Π. 7332, ότι κατά τη προετοιμασία απόπλου από Ρίο προς Αντίρριο, διαπιστώθηκε βλάβη στα χειριστήρια του πλοίου.
Άμεσα στο πλοίο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπίστωσε μη λειτουργία ηλεκτρονικής πλακέτας χειριστηρίου αριστερής κύριας μηχανής.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση των δρομολογίων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Απαγόρευση απόπλου λόγω αποκόλλησης καταπέλτη στο Μελίνα ΙΙ στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ -ΑΝ ''ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ'' Ν.Π. 7332, ότι κατά τη διάρκεια παραμονής του στο λιμένα Αθηνιού, λόγω έντονου κυματισμού, το πρωραίο τμήμα του πλοίου προσέκρουσε στον προβλήτα με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο καταπέλτης στο σημείο της μετώπης.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επι του πλοίου βρίσκονται εννέα (09) άτομα πλήρωμα και εννέα (09) φορτηγά οχήματα κενού φορτίου.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Υ.Γ: Προχθές ο γνωστός άγνωστος έπιασε στο στόμα του το Μελίνα ΙΙ που γυρίζει όλο το Αιγαίο🙄😉

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...