Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ "ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ" στη Φανερωμένη Σαλαμίνας

Πηγη: SALAMINA PRESS

Τη Τρίτη 18 Μαΐου 2010 στις 16:00, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ" Ν.Π. 11851, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Φανερωμένης Σαλαμίνας προερχόμενο από το Πέραμα Μεγάρων, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιάς κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ επίσης αναφέρθηκε ότι η μετακίνηση ήταν επισφαλής συνυπολογίζοντας τις δυσμενείς καιρικές που επικρατούσαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν η προσωρινή διακοπή των δρομολογίων του συγκεκριμένου πορθμείου, δεδομένου ότι δεν ήταν εφικτή η πρόσδεση πλοίων σε άλλο σημείο του προβλήτα Φανερωμένης, ενώ οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από τα δρομολόγια της γραμμής Παλούκια Σαλαμίνας - Πέραμα Πειραιά.

Στις 19:30, κατέστη δυνατή η αυτοδύναμη μετακίνηση του ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, επιτρέποντας την επαναλειτουργία του πορθμείου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί

.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Βλάβη στην μπουκαπόρτα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ελαφόνησο

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Πούντας στο λιμένα Ελαφονήσου για θραύση του αριστερού συρματόσχοινου στην μπουκαπόρτα του πλοίου με αποτέλεσμα την αδυναμία ασφάλισή της.

Άμεσα, αναχώρησε με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της πορθμειακής γραμμής περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή τυχόν συνδρομής. 

Το“ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Ελαφονήσου όπου μετά από συνδρομή ιδιωτικού γερανού οχήματος, αποβιβάστηκαν ασφαλώς, τέσσερις (04) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ. και ένα (01) Φ/Γ όχημα. 

Από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στην Ελαφόνησο

 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, από τον  Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 για αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου από λιμένα Ελαφονήσου προς λιμένα Πούντας και επιστροφή, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου.
Στη συνέχεια μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσε  βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του ανωτέρω πλοίου.
Το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732 εκτέλεσε κατ' εξαίρεση μεσημβρινές ώρες σήμερα, το δρομολόγιο από λιμένα Ελαφονήσου προς λιμένα Νεάπολης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Βλαβη στο καταπελτη του ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ
 
Quote

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 ότι μετά τον απόπλου από λιμένα Ελαφονήσου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένα Πούντας, διαπιστώθηκε θραύση του αριστερού συρματόσχοινου του καταπέλτη.
Το“ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ”  επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμένα Ελαφονήσου όπου  αποβίβασε τους δώδεκα (12) επιβάτες καθώς και τα επτά (07) οχήματα. 
Από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ” Ν.Π. 11851 μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον  νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής

 

.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...