Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Διονύσιος Σολωμός στη Σέριφο, την 20.07.2017


Recommended Posts

Κάποιο θέμα πρέπει να παίζει με το πλοίο καθώς είναι δεμένο στο λιμάνι της Σερίφου πάνω από μια ώρα, ενώ το δρομολόγιό του έχει εξαφανιστεί από το σύστημα!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως ακομα πρεπει να ψαχνονται. Και ειναι απολυτα λογικο. Μεσα σε λιγες μερες μπηκαν στο βαπορι, ξεκινησαν, κουραση αγχος κτλ, αρκετοι ειναι καινουριοι στο βαπορι, πρωτο δρομολογιο νυχτα (ισως και χωρις ουσιαστικο λογο) και καπακι πρωινο σε αγνωστα λιμανια κτλ.

Τουλαχιστον βλεπω 19αρια καργα και μ αρεσει :D

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο το περίμεναν τα συνεργεία στο ντοκο και έχουν πιάσει ήδη δουλειά, Έτσι ώστε από αύριο να επιστρέψει στα δρομολόγια του. 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Ε/Γ – Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός στο λιμένα της Σερίφου.

Quote

Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν. Π. 10638, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του, στον προβλήτα του λιμένα «ΛΙΒΑΔΙΟΥ» ν. Σερίφου, με αποτέλεσμα να προκληθεί εσωκοίλωμα καθώς και ρήγμα στο πρυμναίο τμήμα (καθρέπτη) του πλοίου πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ προκλήθηκαν επίσης ζημιές στον προβλήτα. 

Ανωτέρω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο, προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Σερίφου, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου που διενεργεί την προανάκριση  απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Με άλλα πλοία προωθήθηκαν στους προορισμούς στους οι 484 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Διονύσιος Σολωμός, που το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πρύμνη στο λιμάνι της Σερίφου. Τη μετακίνηση των επιβατών ανελάβαν το Αδαμάντιος Κοραής και το ταχύπλοο Sspeedruner III. Το Αδαμάντιος Κοραής παρέλαβε τους 160 επιβάτες, τα 19 οχήματα τα 4 δίκυκλα και τα 3 φορτηγά για Κύθνο και Πειραιά, ενώ το ταχύπλοο Speedruner III παρελαβε τους 324 επιβάτες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο, για Σίφνο και Μήλο. Στο Διονύσιος Σολωμός παραμείναν 14 φορτηγά που έχουν προορισμό τη Σίφνο και τη Μήλο.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Hengist_1972 said:

Ο Κοραής γυρίζει στην Σέριφο

Στο πλοίο επικράτησε αρκετή ένταση μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος όταν τους ανακοινώθηκε ότι το πλοίο γυρίζει πίσω. Οικείο μου πρόσωπο που ταξίδευε με το Κοραής μου ανέφερε ότι αρκετοί επιβάτες διαμαρτηρήθηκαν έντονα στο πλήρωμα του πλοίου και απείλησαν μέχρι και με κατάληψη της reception.!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία και δημοκρατικά πράγματα. Σίγουρα είναι οι ίδιοι που αν βρίσκονταν εκείνοι ρέστοι στην προβλήτα της Σερίφου κι ο Κοραής δεν γύριζε, θα πλακώνονταν με τον πράκτορα της εταιρείας και τους λιμενικούς "γιατί δεν γυρίζει ο Κοραής να μας πάρει". Επίσης θα μπορούσαν να κάνουν και βανδαλισμούς στη reception, στο ΚΨΜ και στο κατάστημα του πλοίου εις ένδειξιν διαμαρτυρίας, νομίζω πια είναι μια μέθοδος διαμαρτυρίας κοινωνικά αποδεκτή και ποινικά μη κολάσιμη, υποστηριζόμενη από τους κυβερνώντες και τις δυνάμεις της τάξης. Λάδι βγήκε ο Κοραής από αυτή την ιστορία, και δεν έπρεπε. 

Link to comment
Share on other sites

Κατάληψη της reception λέει... Μιλάμε η επανάσταση έχει μπει για τα καλά στο dna μας τελικα.... 

Ότι να ναι ο κόσμος.. Τελικά μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, hayabusagr said:

Κατάληψη της reception λέει... Μιλάμε η επανάσταση έχει μπει για τα καλά στο dna μας τελικα.... 

Ότι να ναι ο κόσμος.. Τελικά μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία 

Εγώ μέχρι ένα σημείο μπορώ να τους καταλάβω, πολλοί απο τους επιβάτες ανάλογα με την ώρα άφιξης του πλοίου, συν μια μικρή καθυστέρηση, έχουν προγραμματίσει πτήσεις αεροπλάνων, ΚΤΕΛ, ραντεβού με γιατρό ίσως, όταν λοιπόν τους ανακοινώνεις ότι ότι θα φτάσουν 4 ώρες αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και όλα αυτά θα τα χάσουν είναι απόλυτα φυσιολογικό να αντιδρούν ακόμη και με ακραίες συμπεριφορές. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, proud_ionian said:

ακομη ΝΜΔ ειναι το πλοιο.

 

φανταζομαι οτι στο λιμανι του πειραια θα εκτυλισσονται ειδυλλιακες σκηνες, που θα θυμιζουν αλλες εποχες.

1 hour ago, speedrunner said:

Εγώ μέχρι ένα σημείο μπορώ να τους καταλάβω[...]  είναι απόλυτα φυσιολογικό να αντιδρούν ακόμη και με ακραίες συμπεριφορές. 

αυτο που λες ειναι ο νομος της ζουγκλας

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά έλεος δηλαδή, σε ποιον θα έπρεπε να ρίξουν την ευθύνη, στον καβοδέτη?? Ο πλοίαρχος είναι υπεύθυνος για ότι συμβεί στο πλοίο, πόσο μάλλον για πρόσκρουση στην προβλήτα που είναι θέμα χειρισμού του πλοίου, μην γινόμαστε γραφικοί!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...