Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πρώτο (Hull 772) από τα δυο Ro-Ro πλοία που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Flensburger Schiffbau-Gesellschaft για λογαριασμό της DFDS καθελκύστηκε και πήρε το όνομα Gardenia Seaways. Το πλοίο θα έχει μήκος 209,60 μέτρα με χωρητικότητα στο γκαράζ 4076 γραμμικά μέτρα (δηλαδή 262 ΦΓ). Αναμένεται να παραδοθεί Μάιο του 2017 και προορίζεται για τη γραμμή Rotterdam-Immingham. Το δεύτερο Ro-Ro (Hull 773) να παραδοθεί Σεπτέμβριο του 2017.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Τω καιρώ όχι εκείνω αλλά τούτω, δουλεύει στη βόρεια θάλασσα μεταξύ Rotterdam, Immingham και Killinghome. 

Ας το δούμε στο Hoek Van Holland το Σάββατο που μας πέρασε. Άργησε στο "ραντεβού" της πάνω από 2 ώρες αλλά άξιζε η αναμονή (με τόσα που περνάνε από το κανάλι έχει ενδιαφέρον ) .....

Εικόνες     1          2           3

Χτισμένη στα γερμανικά Flensburger η κυρία, μόλις ενός έτους και σε άψογη εξωτερικά κατάσταση......Πλέον από όσο βλέπω τα εν λόγω ναυπηγεία έχουν περισσότερες παραγγελίες για ferries παρά για ro-ro......

 

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

Μαραμένη μου γαρδένια, ξέρω πως με έχεις έννοια τραγουδούσε ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος. Κι επειδή την είχα έννοια τη γαρδένια το Μάιο του 2018 ξαμολήθηκα στο Rotterdam για να την πετύχω σε άφιξή της από τη γραμμή του Immingham τότε. Κλασσική γραμμή Flensburg, το βλέπουμε και στην πρυμνιά όψη. Το πλοίο αυτήν την εποχή απασχολείται ανάμεσα στο Rotterdam και το Felixstowe.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Και ούτε θα τα φορέσει! Ναυλώθηκε στην Ulusoy για 84 (!) μήνες και ήδη βρίσκεται στην Tuzla. Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει υψώσει σημαία, της έχουσας θερμό ισημερινό κλίμα, Λιβερίας.

Για την ώρα το όνομα παραμένει μαραμένη μου GARDENIA SEAWAYS.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πλοίο έχει επίσημα μετονομαστεί εδώ και καιρό σε ULUSOY 16 οπότε μπορεί να αλλάξει και το όνομα του θέματος. Τρίτη βράδυ την έκανε από τα ναυπηγεία στην Tuzla για Cesme και σήμερα χαράματα ξεκίνησε τα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Ulusoy 16 (IMO 9809095)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...