Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 10/6/2018 at 7:10 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της κατασκευής της προβλήτας πλαγιο-πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έργο που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση των εργασιών της β’ φάσης του λιμένα.

 

 

Έστω και σε νυχτερινή φωτογραφία, νομίζω διακρίνεται όντως η πρόοδος των έργων.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 months later...

Εδώ μια φωτογραφία από το μπαστούνι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στης 30 Αυγούστου.

Από τι φαίνεται είναι έτοιμο και φωτισμένο πλέον.

 

_20200105_003516.JPG

Edited by Kostas18gr
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Να πω την δική μου εμπειρία ταξιδεύοντας με το ΚΤΕΛ πέρυσι Απρίλη μήνα. Βραδυνό δρομολόγιο και φυσικά γεμάτο το λεωφορείο για Κέρκυρα. Στους συνεπιβάτες και καμιά δεκαριά Πακιστανοί ή γειτονικής εθνικότητας. Φτάνοντας κατά της 4:00 στην Ηγουμενίτσα έτυχε να είμαι ξυπνιος και βλέπω στην έξοδο της Εγνατίας για το λιμάνι να λαμπειρίζει μπλε φανός (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;). Ξαφνικά ακούω τον οδηγό κάτι να μουρμουριζει και ανήσυχους τους πλοοαναφερθέντες επιβάτες και σταματά το λεωφορείο απροειδοποίητα περίπου 1 χλμ πρίν!!! Κάποιοι αρχίζουν και μιλάνε δυνατά με αποτέλεσμα να ξυπνήσει όλο το λεωφορείο σε δευτερόλεπτα και οι Πακιστανοί ή ότι εθνικότητας ήταν κατεβαίνουν από το λεωφορείο με την βοήθεια του οδηγού και όπου φύγει φύγει. Ξεκινάμε και μας σταματά το περίπολο και ακολουθεί ο εξής διάλογος συνοριοφυλακα-οδηγού

Συνοριοφύλακας: Γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ προσπαθώ να τους μαζέψω και εσύ τους βοηθάς;

Οδηγός ΚΤΕΛ: -δεν βγάζει αχνα

 

Συνοριοφύλακας: Τι να σου κάνω τώρα;

 

Οδηγός: κάτι μουρμουριζει

 

Συνοριοφύλακας: αφού μιλάει με συνάδελφό απευθύνεται στον οδηγό του ΚΤΕΛ. Κανονικά πρέπει να σου πάρω το δίπλωμα!!

Εκείνη τη στιγμή ανήσυχοι δύο επιβάτες ότι μπορεί να διακοπεί το ταξίδι παρεμβαίνουν και λένε στο αστυνομικό "Άστον το λεωφορείο είναι γεμάτο κόσμο και θα χάσουμε το φέρυ!"

 

Ο συνοριοφύλακα βλέποντας το κόσμο του λέει"φύγε και μην σ ξαναδώ να το κάνεις!"

 

Τα συμπεράσματα δικά σας

 

 

 

Edited by corfu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Κατατεθηκαν οι προσφορες για το λιμανι της Ηγουμενιτσας.Συμμετεχουν και οι 3 εταιρειες της Αδριατικης(ΑΝΕΚ κ Attica κατεθεσαν ξεχωριστη προσφορα).Το ΤΑΙΠΕΔ αφου εξετασει και τις 9 προσφορες που κατατεθηκαν θα αποφασισει ποιοι πληρουν τα κριτηρια για να προκριθουν στην επομενη φαση του διαγωνισμου.Οι ενδιαφερομενοι ειναι οι παρακατω ενω αναλυτικα στοιχεια διαβαζει κανεις στο euro2day.

Quote

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
2) DANTHIA SHIPPING COMPANY LIMITED
3) MARG LTD
4) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED
5) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
6) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
7) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
8 )  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
9) ΟΛΘ ΑΕ

 

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Η ΑΝΕΚ συμμετέχει στο ένα από τα εννέα κοινοπρακτικά σχήματα που κατέθεσαν προσφορά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

 

Με τι λεφτά και τι εγγυήσεις άραγε συμμετέχουν?

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Εκεί που θέλω να καταλήξω ειναι μηπως αυτο το jv που έρχεται προφανώς μακριά απο κοινοπρακτικό με άλλη εταιρεια της ακτοπλοιας βλεπε σουπερφαστ,προμηνυει κάτι για την επομενη μέρα της εταιρειας. 😉

Link to comment
Share on other sites

Η Αρχιρόδον είναι μεγάλη ελληνική κατασκευαστική με έργα κυρίως εκτός Ελλάδας. Μέχρι και προ κορονοϊού (γιατί εδώ και κάποιο καιρό τα έργα πάγωσαν) έφτιαχνε το λιμάνι του Laayoune στην αμφισβητούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρα.

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το λιμάνι 'φεύγει' και τα στελέχη του ΟΛΗΓ αγοράζουν ΙΧ για τις μετακινήσεις τους! 

 

https://www.thespro.gr/2020/12/43000-mercedes.html?fbclid=IwAR3a2piswreF3KG4dwI8JpicZDyCw2bsUpDyxE8f5GY7lbKFAVC2kngkQRc

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Οι εννέα έγιναν επτά και προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

 

Quote

 

Επτά επενδυτικά σχήματα προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας" (ΟΛΗΓ ΑΕ).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προεπέλεξε τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) της διαδικασίας.

Ειδικότερα, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι εξής (με αλφαβητική σειρά):

- ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
- PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
- QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
- ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
- ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
- ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
- ΟΛΘ ΑΕ

Όπως αναφέρει το capital.gr, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ φάσης του διαγωνισμού (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

 

Τα προφίλ των επενδυτών

Grimaldi Euromed / Minoan Lines (Μινωικές Γραμμές ANE):

H Grimaldi Euromed ανήκει στον ‘Ομιλο Grimaldi, έναν πολυεθνικό όμιλο εφοδιαστικής αλυσίδας που ειδικεύεται στη λειτουργία πλοίων roll-on / roll-off, μεταφορών αυτοκινήτων και πλοίων. Μέσω των θαλάσσιων υπηρεσιών της, η εταιρεία μεταφέρει αυτοκίνητα, κάθε είδους τροχήλατο φορτίο, εμπορευματοκιβώτια, παλετοποιημένα / ενοποιημένα φορτία και επιβάτες. Επιπλέον, ο Όμιλος Grimaldi λειτουργεί ένα δίκτυο περίπου είκοσι τερματικών στην Ευρώπη, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, για το διαχείριση τροχήλατου και γενικού φορτίου καθώς και εμπορευματοκιβωτίων. Οι Μινωικές Γραμμές είναι επίσης εταιρεία του Ομίλου Grimaldi με στόλο 6 πλοίων.

Quintana Infrastructure & Development:

Είναι αμερικανική, ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου και διαχείρισης εταιρειών που επικεντρώνεται στους τομείς των ενεργειακών υποδομών, υποδομών δεδομένων και τεχνολογίας, βιομηχανικής αγοράς και διαχείριση πόρων, συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων λιμένων και τερματικών, μεταφοράς και επεξεργασίας φυσικών πόρων.

Portek International Ltd:

Η Portek είναι θυγατρική της Ιαπωνικής Mitsui & Co. Ltd., με έδρα τη Σιγκαπούρη και γραφεία σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Η εταιρεία διαχειρίζεται 7 λιμένες μεσαίου μεγέθους και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις λιμενικού μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Aegean Oil:

H εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ, είναι μέρος του Ομίλου Aegean, που ανήκει στην οικογένεια Μελισσανίδη και αποτελείται από 5 επιχειρηματικούς κλάδους με δραστηριότητες στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, λιπαντικά ναυτιλίας, εμπόριο ενεργειακών προϊόντων, σχετικών κυρίως με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, περιβαλλοντικές υπηρεσίες μεταφοράς και επεξεργασίας καταλοίπων πετρελαίου από πλοία και μονάδες ξηράς καθώς και υπηρεσίες ναυτιλιακής πρακτόρευσης.

ANEK Lines:

Η ANEK Lines είναι μια ελληνική εταιρεία μεταφοράς επιβατών και φορτίου, η οποία κατά κύριο λόγο εξυπηρετεί διεθνή δρομολόγια της Αδριατικής Θάλασσας και εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας, μέσω του στόλου της 9 ιδιωτικών πλοίων, ελληνικού νηολογίου. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Archirodon Group BV:

Ο Όμιλος Archirodon είναι ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες κατασκευής και συντήρησης έργων που σχετίζονται με θαλάσσιες υποδομές και άλλα διεθνή έργα EPC (Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή). Οι κύριοι τομείς δραστηριοτήτων της περιλαμβάνουν θαλάσσια έργα, βυθοκόρηση και χερσαία αποκατάσταση για τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και νερού καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές και γεωτεχνικές υπηρεσίες.

Όμιλος Trident Hellas:

Μέρος του αμερικανικού Ομίλου Trident που παρέχει παγκόσμιες λύσεις ασφάλειας και συναφείς συμβουλευτικές υπηρεσίες, μέσω της παροχής ανθρώπινου δυναμικού, στρατηγικών σχέσεων, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και υποστήριξης πρωτίστως σε ναυτιλιακούς πελάτες (ναυτιλιακές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια), καθώς και υπηρεσίες αεροπορικής και χερσαίας ασφάλειας.

Attica A.E ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group):

Η ATTICA SA HOLDINGS (Attica Group) είναι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών μητρική εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών επιβατών και φορτηγών στην Ανατολική Μεσόγειο, εξυπηρετώντας 60 προορισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (διαδρομές Ελλάδα-Ιταλία και Μαρόκο-Ισπανία) μέσω ενός στόλου 32 επιβατικών πλοίων και ταχύπλοων.

ΟΛΘ (ThPA – Thessaloniki Port Authority):

O ΟΛΘ είναι οργανισμός διαχείρισης λιμένων που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας, αυτό της Θεσσαλονίκης, βάσει συμφωνίας παραχώρησης με την Ελληνική Δημοκρατία. Ο ΟΛΘ είναι εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑ και λειτουργεί υπό τη διοίκηση της κοινοπραξίας Deutsche Invest Equity Partners GmbH (DIEP) / Terminal Link / Belterra (σημ.: συμφ. Ιβάν Σαββίδη) από το 2018.

 

 

Βλέποντας ορισμένα από τα ονόματα των συμμετεχόντων, πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν σαν κριτήριο και ποιός έχει τους καλύτερους μπράβους :D

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
On 3/22/2022 at 2:11 AM, proud_ionian said:

...σκηνες ευρωπαικου νοτου:P κατα την εξοδο. 3-4 αστυνομικοι καθοσανται:P αραχτοι και light. oταν καναμε το "λαθος" να παμε να περασουμε απο τα scanner, μας απετρεψαν φωναζοντας exit exit και δειχνοντας προς μια ξεχαρβαλωμενη πορτα.[...]

στην πατρα και στην ηγουμενιτσα υπαρχει λεωφορειακι για τους πεζους επιβατες, 

η υποδοχη απο τους σεκιουριταδες του λιμανιου, ηταν... φεεετα. βγηκαμε απο το λεοφωρειακι και ενας ταλαιπωρημενος μεσοκοπος σεκιουριτας μας ρωτησε αν ειμαστε απο το καραβι. γνεψαμε καταφατικα και βγηκαμε εξω απο το terminal.

ευτυχως που ειχαμε συμπληρωσει σωστα το PLF:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το ΤΑΙΠΕΔ απισφράγισε τις προσφορές. 

ATTICA - ΑΚΤΩΡ, Όμιλος Grimaldi και ο ΟΛΘ (ο Σαββίδης δηλαδή) είναι οι τρεις φιναλίστ.

Θα πόνταρα στους πρώτους. Ο ΑΚΤΩΡας είναι αγαπημένο παιδί και η Attica θέλει προίκα για να πουληθεί.

Για τον Μανώλη υπάρχει το Ηράκλειο.

Ο Σαββίδης είναι μπροστινός του καθεστώτος της Ρωσίας. Σιγά μην πάρει τπτ άλλο.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τον Σαββίδη ξεχάστε τον!! Θα έρθει ο πρώην πρέσβης (Τζέφρι) και θα τους κρεμάσει ανάποδα. Ντέρμπι για δυο είναι η υπόθεση. Αν και λόγω εγγύτητας Ιταλίας, προβλέπω Μανωλιός ο νικητής. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με το Euro2day, την Πέμπτη κληρώνει για τον αγοραστή: 

Την Πέμπτη αναμένεται επίσης η αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού (67%) και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου την υποδομή διεκδικούν οι κοινοπραξίες ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και ο ΟΛΘ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1 hour ago, proud_ionian said:

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στη συγχώνευση Attica AΝΕΚ και στην πώληση των λιμάνιων Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου[...]

Για τα δύο λιμάνια είπε ότι το 60% των εσόδων τους προέρχεται από εκείνον και η κίνηση του να ζητήσει την εξαγορά τους γίνεται για να προστατεύσει τις επενδύσεις του στις γραμμές αυτές.

Ειχαμε καμια εξελιξη; Περασαν 10 μερες από τη συνεδρίαση

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...