Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στα θέματα του ΣΑΣ βλέπουμε ότι το Ζέφυρος (το πρώτο από τα δυο πλοία της Saos Ferries) ζητάει έκτακτη δρομολόγηση για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη από τις 19/06/17 έως τις 03/09/17.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό είναι το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος Ζέφυρος της SAOS Ferries για Σαμοθράκη

Μεταφέρθηκε χθες βράδυ με ειδική επιχείρηση από το ναυπηγείο στο λιμάνι του Λαυρίου. Συνοδεία περιπολικών, Πυροσβεστικής, ΔΕΗ και παρουσία του ιδιοκτήτη Φώτη Μανούση η διαδρομή του Ζέφυρος πάνω σε ειδικές νταλίκες, αφού φορτώθηκε με τεράστιους γερανούς. Στο στοιχείο του, στη θάλασσα δηλαδή, βρίσκεται από σήμερα τα ξημερώματα το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος Ζέφυρος της SAOS Ferries, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και ξεκινάει τα απαραίτητα τεστ ώστε να πάρει τις άδειες και να έρθει στον Έβρο προκειμένου να αρχίσει η δρομολόγηση του. 

Το evros-news.gr, σας παρουσιάζει αποκλειστικά το νέο σκάφος της εταιρείας του Φώτη Μανούση, για την μεταφορά του οποίου χθες βράδυ από το ναυπηγείο της Αθήνας όπου κατασκευάστηκε μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου, στήθηκε ειδική επιχείρηση. Σε αυτή, αφού εξασφαλίστηκαν ειδικές άδειες από την Τροχαία, την Πυροσβεστική αλλά και την ΔΕΗ μια και υπήρχαν στη διάρκεια της διαδρομής καλώδια υψηλής τάσης, συνοδεύονταν από περιπολικά που άνοιγαν τον δρόμο, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα και τεχνικοί της ΔΕΗ. 

Όπως λένε οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας, το σύστημα των μηχανών αποτελείται απο 3 μηχανές volvo penta 900 IPS με διπλές προπέλες. Το τριπλό σύστημα αυτών των μηχανών τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη 

Webp.net-resizeimage-7.jpg

unnamed-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο Ζέφυρος έχει μήκος 25 μέτρα και πλάτος 6,50 μέτρα και έγινε για πρώτη φορά Πανευρωπαϊκά εγκατάσταση τριπλού IPS σε δρομολογιακό σκάφος. Το Ζέφυρος από τα αρχικά στάδια κατασκευής έως και την καθέλκυσή του χρειάστηκε περίπου 5 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες φωτογραφίες από τη κατασκευή του Ζέφυρος από την σελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας στο Facebook. Το Ζέφυρος είναι τύπος Jet Craft 25 και έχει τρεις κύριες μηχανές Volvo Penta IPS 900.

Zefyros.jpg

Zefyros (2).jpg

Zefyros (3).jpg

Zefyros (4).jpg

Zefyros (5).jpg

Zefyros (6).jpg

Zefyros (7).jpg

Zefyros (11).jpg

Zefyros (9).jpg

Zefyros (10).jpg

Zefyros (12).jpg

Zefyros (13).jpg

Zefyros (14).jpg

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι την Τετάρτη θα έχει καταπλεύσει στην Σαμοθράκη το νέο ταχύπλοο Ζέφυρος της SAOS FERRIES. Χθες ήταν προγραμματισμένη η καθέλκυση του Ζέφυρος προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες δοκιμές στις τρεις μηχανές του από τους μηχανικούς της VOLVO και αν δεν προκύψει κανένα απρόοπτο, το αργότερο την Τετάρτη θα ξεκινήσει δρομολόγια για την Σαμοθράκη αφού έχει ήδη τις σχετικές εγκρίσεις από το Υπουργείο. Ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, έλεγε σήμερα στον Σταύρο Αποστολίδη ότι το σκάφος είναι φτιαγμένο για να εκτελεί δρομολόγια ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, και με ανέμους μέχρι 5 μποφόρ.  Ακούστε όσα είπε ο κύριος Μανούσης στον STATUS RADIO 94,2.

Έγινε χθες στο λιμάνι του Λαυρίου η καθέλκυση του νέου σκάφους της SAOS Ferries, του ταχύπλοου επιβατηγού ΖΕΦΥΡΟΣ, το οποίο είχε μεταφερθεί από το ναυπηγείο στο λιμάνι με ειδική επιχείρηση και πάνω σε μεγάλη νταλίκα που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό. Το σκάφος βρισκόταν στο λιμάνι από την Τρίτη, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων μόλις χθες έγινε εφικτό να καθελκυσθεί με έναν τεράστιο γερανό στο νερό. Έτσι θα αρχίσει τα τεστ που απαιτούνται για να δοκιμαστούν οι τρεις μηχανές VOLVO που φέρει και εφ όσον οι τεχνικοί της σουηδικής εταιρείας που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα δώσουν το τελικό ο.κ, θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά δρομολόγια για την Σαμοθράκη, με διάρκεια λιγότερο από μια ώρα. Την όλη επιχείρηση επέβλεπε ο πλοιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του και γι’ αυτό μάλιστα πριν από λίγο ανέβασε το video που ακολουθεί στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φωτογραφίες από το εσωτερικό και για από τη μεταφορά του νέου ταχύπλοου επιβατηγού σκάφους ΖΕΦΥΡΟΣ της «SAOS Ferries», ανέβηκαν πριν από λίγη ώρα στη σελίδα της JET CRAFT, του ναυπηγείου που κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο πλοίο

Quote

Το Ζέφυρος είναι έτοιμο να συνδέσει το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. Ένα ταχύπλοο που συνδυάζει την άριστη απόδοση χάρη στην εγκατάσταση τριπλού IPS της Volvo Penta, με ένα πολυτελές εσωτερικό και αναμένεται να καλύψει τις απαιτήσεις των επιβατών του σε όλους τους τομείς. Άλλη μια πρωτοπορία για το ναυπηγείο μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και οφείλουμε για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας, το προσωπικό του ναυπηγείου μας και το άρτια καταρτισμένο συνεργείο της Volvo Penta. Τέλος να ευχαριστήσουμε τον κ. Φώτη Μανούση και την εταιρεία του SAOS FERRIES που μας ανέθεσε να πραγματοποιήσουμε ένα από τα οράματα του για το νησί.

 

Zefyros.jpg

Zefyros (2).jpg

Zefyros (3).jpg

Zefyros (4).jpg

Zefyros (5).jpg

Zefyros (6).jpg

Zefyros (7).jpg

Zefyros (8).jpg

Zefyros (9).jpg

Zefyros (10).jpg

Zefyros (11).jpg

Zefyros (12).jpg

Zefyros (13).jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα απαραίτητα τεστ ναυσιπλοίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες του και να διορθωθούν ενδεχόμενες ατέλειες, έκανε αυτές τις μέρες το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ της SAOS Ferries στο Λαύριο, παρουσία των τεχνικών της σουηδικής εταιρείας VOLVO που έχει εγκαταστήσει τις μηχανές.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χθες το απόγευμα το Ζέφυρος έφυγε από το Λαύριο και έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από τα ξημερώματα. Στη 13:00 η ώρα θα γίνει αγιασμός παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου. Και στις 14.30 ο ιδιοκτήτης της SAOS FERRIES Φώτης Μανούσης θα δώσει συνέντευξη τύπου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα απαντήσει σε όλα και θα κάνει μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα δημιουργήσει αίσθηση. Θα αφορά σύμφωνα με το περιβάλλον του πλοιοκτήτη του ΖΕΦΥΡΟΣ την ανταγωνίστρια εταιρεία. Το ταχύπλοο ελέγχεται από το λιμενικό όπως προβλέπεται και μόλις πάρει την έγκριση ξεκινάει άμεσα δρομολόγια. Ισως και σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Βίντεο από τα εγκαίνια του Ζέφυρος χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μετά τον αγιασμό το Ζέφυρος πραγματοποίησε το πρώτο εμπορικό του δρομολόγιο από την Αλεξανδρούπολη στις 15:00 και από τη Σαμοθράκη στις 18:00

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Δ/Ρ Ζέφυρος στην Αλεξανδρούπολη στις 29/08/17

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ημερολογιακής εγγραφής του πλοιάρχου του Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προκλήθηκε φθορά στο εξωτερικό περίβλημα του πλοίου, κατά την πλαγιοδέτηση του στον επιβατηγό λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Φθορά στα έξαλα του Ε/Γ – Δ/Ρ Ζέφυρος στη Σαμοθράκη στις 05/09/17

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης ότι το Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφος «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145, κατά την προσέγγιση του στο λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης ακούμπησε την πλώρη και την δεξιά άγκυρα στο κρηπίδωμα δημιουργώντας εξωτερική φθορά στην άγκυρα και στην πλώρη.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Αλεξανδρούπολης διενέργησαν έκτακτη επιθεώρηση, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Αλεξανδρούπολης για λιμένα Σαμοθράκης με 29 επιβάτες, τους οποίους και αποβίβασε με ασφάλεια

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΖΕΦΥΡΟΣ» μέχρι αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Γενικά δεν έχει ξεκινήσει με το δεξί το Ζέφυρος!!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Σταματάει τα δρομολόγια για Σαμοθράκη το ΖΕΦΥΡΟΣ μέχρι νεωτέρας

Quote

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και επειδή κάποιες ενδείξεις, έστω και ψευδείς, των εξαιρετικά ευαίσθητων μηχανών VOLVO PENTA, για πρόβλημα που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ, έκαναν την ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries να αποφασίσει την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων.

Όπως αναφέρει στην χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση: «Η SAOS FERRIES με γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό επέλεξε για το νεότευκτο πλοίο της ΖΕΦΥΡΟΣ τις κορυφαίες για την αξιοπιστία και

Λειτουργικότητα τους στις θαλάσσιες μετακινήσεις μηχανές VOLVO PENTA, την τελευταία λέξη της καινοτομίας στην τεχνολογία στις μηχανές επιβατικών πλοίων.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σύγχρονης τεχνολογίας αποτελεί η ευαισθησία και η άμεση προσαρμογή σε κάθε εξωγενή επίδραση που μεταβάλλει, έστω και οριακά, τις κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

Κατά την εκτέλεση και των σημερινών δρομολογίων υπήρξε διαδοχικά ψευδής, ωστόσο ένδειξη, αναφοράς προβλήματος που οδηγεί στη μείωση της υπηρεσιακής ταχύτητας του πλοίου από 30 σε 20 ναυτικά μίλια με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της διάρκειας του ταξιδιού.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό, με πίστη στην προτεραιότητα της ασφάλειας επιβατών και πληρωμάτων, απολύτως προσαρμοσμένοι στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις όπως περιγράφονται στο Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων, διακόπτουμε τα δρομολόγια του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ, προσκαλούμε τους Σουηδούς τεχνικούς της VOLVO PENTA για διερεύνηση, διάγνωση και οριστική ρύθμιση των μηχανών».

Link to comment
Share on other sites

Όπως μπορείς να δει υπάρχουν φωτογραφίες από τη διάρκεια της κατασκευής του Ζέφυρος από την Jet Craft, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι μην είναι καινούργιο το σκάφος!! Τώρα εάν έχει βγάλει παιδικές ασθένειες στη λειτουργία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε πλοίο. Τέλος να προσθέσω ότι το νηολόγιο του Ζέφυρος είναι Αλεξανδρούπολης Νο: 145.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Ζέφυρος (N.Αλεξανδρούπολης 145)

Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά πιστεύω ότι το σκάφος είναι καινούργιο, αλλά με το πες πες των υπολοίπων, άρχισα να έχω κάποιες ισχνές αμφιβολίες.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ένα screenshot από ένα βίντεο που ανέβασε ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου της Jet Craft στο προσωπικό του λογαριασμο στο Facebook,  όταν είχαν σηκώσει το Ζέφυρος στην Olympic Marine. 

_20180111_002237.JPG

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μια φωτογραφία από την ανελκυση του Ζέφυρος στο λιμάνι του Λαυρίου έχει ανεβάσει ο πλοιοκτήτης του στη σελίδα του στο Facebook. Εκει θα πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες συντήρησης, επιθεωρήσεων και οτι άλλο απαιτείται απο την εταιρία JET Craft. Παράλληλα θα γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις απο την Volvo Σουηδίας στις μηχανές του σκάφους ωστε αυτό να ειναι έτοιμο πριν το Πάσχα. 

Επίσης αναφέρει κάποια στοιχεία για το κόστος λειτουργίας του Ζέφυρος όπου για να πραγματοποιήσει  ενα δρομολόγιο με επιστροφή καθημερινά απαιτούνται έσοδα απο εισητήρια που αναλογούν σε πενήντα επιβάτες για την μετάβαση στη Σαμοθράκη και άλλους τόσους για την επιστροφή οταν το εισιτήριο ειναι περίπου 20€, όπου με τα έσοδα αυτά καλύπτονται μόνο τα λειτουργικά έξοδα χωρίς να υπολογίσει κάποιος ζημιές αποσβέσεις κλπ.

FB_IMG_1519492312682.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής των μηχανών του Ζέφυρος, πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθέλκυση του Ζέφυρος στο Λαύριο. Αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμές και επιθεωρήσεις  του πλοίου θα αναχωρήσει για τη. Αλεξανδρούπολη. Οι φωτογραφίες από τη καθέλκυση είναι από τη σελίδα του κ. Μανούση στο Facebook.

FB_IMG_1530028527305.jpg

FB_IMG_1530028518791.jpg

FB_IMG_1530028515413.jpg

FB_IMG_1530028522067.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...